24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Pamrentah Industri Hospitality India Breaking News Investments News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Pariwisata India ngucapke matur nuwun amarga bantuan pemerintah saka krisis COVID-19 sing parah

Pariwisata India
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Asosiasi Operator Tur India (IATO) ngucapake matur nuwun banget marang Hon. Perdana Menteri lan Hon. Menteri Keuangan amarga menehi sawetara bantuan kanggo industri pariwisata kalebu visa 5 lakh sing ditrapake nganti 31 Maret 2022, kapan visa mbukak.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Presiden IATO Pak Rajiv Mehra ngakoni dhukungan saka Hon. Menteri Pariwisata sajrone wektu kritis iki.
  2. Pangandikan uga digawe dening Hon. Menteri Keuangan ing sawijining konferensi pers sing dianakake awan 28 Juni 2021 iki.
  3. Bantuan diwenehake kanggo sektor pariwisata sing rusak sing kalebu operator tur lan pandhuan turis sing wis terdaftar.

Pak Mehra ujar manawa dheweke ngarep-arep Visa e-Turis bakal dibukak mengko lan wis mréntah menyang Hon. Perdana Menteri manawa kabeh visa suwene 30 dina kudu gratis kanggo kabeh sing ndhaptar visa nganti tanggal 31 Maret 2023.

Mehra uga matur suwun marang pamrentah amarga nimbang utang menyang operator tur lan pandhuan turis, nanging njaluk supaya pamrentah uga kudu menehi dana finansial siji-wektu kanggo kabeh operator tur sing diakoni bisa dadi 50 persen upah sing dibayar para operator tur ing taun 2019 -20 lan Rs. 2.5 lakh (US $ 298,163) kanggo saben pandu wisata sing diakoni dening Menteri Pariwisata / Pamrentah Negara minangka hibah siji-wektu. 

Pak Mehra ngarep-arep manawa mbebasake SEIS 2019-20 (Ekspor Layanan saka Skema India) kanggo operator tur sing entuk devisa ing sektor jasa, sing lagi ngenteni pengumuman pamrentah, persentase bisa dianggep paling ora 10 persen wong asing tukar penghasilan supaya bisa menehi dhukungan kanggo operator tur supaya bisa urip lan urip maneh bisnise sajrone kahanan stres iki lan para anggotane ora mungkasi kaya dadi korban COVID-19 sing akeh lan malah njaluk sawetara oksigen menyang bisnis lan ora entuk ventilator.

Industri pariwisata lan pariwisata India uga butuh dhukungan saka pamrentah supaya bisa urip maneh lan tetep kuwat ing mbesuk. Federasi Kamar Dagang lan Industri India (FICC) Aku nyaranake pariwisata India kudu dilebokake ing dhaptar Konstitusi sing padha supaya Pusat lan negara-negara kasebut bisa nyusun kabijakan pariwisata kanggo tuwuh pariwisata. Kanggo nguripake pariwisata domestik, pamrentah kudu nyediakake potongan harga pajak nganti rupee 1.5 lakhs kanggo mbuwang preinan Domestik kanthi garis tunjangan Travel Leave (LTA).

Dina iki ing India, kanggo periode wiwit tanggal 3 Januari 2020, nganti 4:47 sore CEST, 28 Juni 2021, ana 30,279,331 kasus sing dikonfirmasi COVID-19 kanthi 396,730 tiwas, kaya sing dilaporake menyang Organisasi Kesehatan Dunia (WHO). Ing tanggal 19 Juni 2021, total dosis vaksin 276,255,304 wis diwenehake.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India