24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Breaking Eswatini Warta Pamrentah News Warta Breaking Taiwan Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Eswatini sing kejiret ing antarane Taiwan lan China tegese ana bebaya gedhe

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika kerajaan sing tentrem ing Afrika saya tegang bisa uga ana sebab sing luwih akeh. Ing Kerajaan Eswatini bisa uga ana konflik China Taiwan. China pengin pamrentah anyar ing Eswatini - lan saiki bisa dadi wayahe raksasa komunis iki kanggo nggawe sihir.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kahanan sing saiki tenang ing ibukota Eswatini Mbabane kanthi toko ditutup lan dalan-dalan kosong bisa dadi sepi sadurunge prahara sing sampurna.
  2. Miturut sumber pasukan eksternal sing nggawa amunisi menyang Ibu Kota Eswatini.
  3. Saliyane pemrotes enom sing pengin nggawe pengaruh luwih akeh ing negara kasebut, bisa uga ana kekuwatan utama sing ngatasi kahanan kasebut. Kekuwatan iki bisa uga Republik Rakyat China.

Walter Mzembi, mantan menteri luar negeri Zimbabwe lan akrab karo geopolitik ing Afrika mikir, China duwe akeh sebab supaya Raja Eswatini ilang.

Ora kebeneran manawa Amerika Serikat nggawe salah sawijining kedutaan paling gedhe ing donya ing negara cilik Eswatini iki. Alesan kasebut mesthine kalebu Taiwan lan China.

Pitakon sing luwih gedhe bisa uga China lan kekarepan kekuwatan donya iki kanggo nyuda pengaruh saka provinsi Taiwan sing kabur, sing uga dikenal minangka Republik China.

Pamrentah anyar ing Eswatini mesthi bakal pindhah saka ngakoni Republik Rakyat China tinimbang Republik China, sing dikenal kanthi jeneng Taiwan. China seneng banget karo iki - lan penting kanggo negara super komunis iki. Eswatini minangka siji-sijine Negara Afrika sing duwe hubungan diplomatik karo Taiwan.

Mula, bisa uga ora dadi kebeneran manawa Partai Komunis Eswatini dina iki negesake manawa Paduka, Raja Mswati III wis mlayu saka negarane lan ujar manawa dheweke dilaporake ana ing Johannesburg, Afrika Selatan. Lakon perdana menteri Kerajaan nolak iki.

Raja miturut omongane uwong lunga ing tengah demonstrasi pro-demokrasi nyapu kerajaan 1.16 yuta wong ing sawetara dina pungkasan.

Eswatini minangka anggota Perserikatan Bangsa-Bangsa, Persemakmuran Bangsa-Bangsa, Uni Afrika, Pasar Umum kanggo Afrika Wétan lan Kidul, lan Botswana Komunitas Komunitas Afrika Kidul

Republik Rakyat Tiongkok misuwur banget karo SADC. Sawetara ujar manawa Komunitas Pengembangan Afrika Kidul wis ora penting, nesu China.

Kanggo pamrentah Tiongkok, kaluwihan saka hubungane karo Afrika jelas. China nggunakake investasi ing Afrika kanggo entuk akses menyang sumber daya komoditas bawana, kalebu minyak, logam mulia, lan mineral sing penting kanggo produksi teknologi sing lagi maju kayata baterai kendaraan listrik.

Afrika uga nggambarake pasar sing apik kanggo perusahaan konstruksi China, sing ana ing omah kapasitas gedhe lan kepengin golek outlet anyar.

Nanging, kakehan mupangate proyek kasebut ora mili menyang tenaga kerja Afrika sing luwih jembar. Pendanaan China kanggo proyek-proyek infrastruktur Afrika uga asring dilengkapi syarat-syarat supaya negara-negara sing nyilih milih pemasok Tiongkok, dadi luwih angel kanggo negara-negara liyane, kalebu Amerika Serikat, kanggo melu proyek infrastruktur Afrika.

Beijing uga bisa nggunakake keterlibatan ing Afrika dadi dhukungan ing
tataran internasional. Contone, China nggunakake anané ing Afrika kanggo ngisolasi Taiwan sacara diplomatis. Kabeh negara-negara Afrika, kajaba Eswatini, wis ngakoni Beijing tinimbang Taipei. Pemimpin Afrika uga ujar dhukungan kanggo klaim wilayah Beijing ing Laut China Selatan lan nggawe pernyataan umum kanggo dhukungan Beijing sajrone demonstrasi ing Hong Kong ing taun 2019.

Akibate kanggo Afrika beda-beda. Nalika Afrika mbutuhake kebutuhan sing gedhe banget
infrastruktur sing tetep ora bisa ditemokake, proyek-proyek sing dana China asring dipilih kanthi cara legap, nambah masalah korupsi. Menapa malih, dana China kanthi regane, nyumbang kanggo utang sing ora tetep ing pirang-pirang negara Afrika.

Praktik nyilih dana kasebut nyebabake tuduhan kolonialisme anyar, lan sawise ana penurunan ekonomi sing disebabake wabah COVID-19, negara-negara Afrika saya njaluk bantuan utang.

Tiongkok saiki wis meneng karo panjaluk kasebut, nuwuhake pitakon apa
Amerika Serikat lan donor internasional liyane bakal tetep nerusake tagihan kasebut.

Nalika China wis ngumumake upaya kesehatan masyarakat kamanungsan ing Afrika sajrone
Pandemi COVID-19, akeh wong Afrika sing ora precaya lan ujar manawa kuwatir peralatan sing disumbang China bisa uga ora duwe kualitas.

Kerajaan Eswatini minangka salah sawijining 15 negara sing ngakoni Republik Tiongkok, uga dikenal kanthi jeneng Taiwan. Iku siji-sijine negara ing Afrika sing ora duwe hubungan diplomatik karo Republik Rakyat China.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.