Ngubur Warta Eswatini Breaking News Internasional Warta Pamrentah Investments News Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kedutaan Besar AS ing peringatan Eswatini: Tetep Ngarep!

Pilih basa sampeyan
Eswatini Airlink
Eswatini Airlink
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kahanan ing Kerajaan Eswatini tetep kaku nanging kayane ana ing kendhali pamrentah, karo para pemberontak dianggep beroperasi ing negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Eswatini Airlink lan mitra operasine Airlink, maskapai domestik lan regional sing berbasis ing Afrika Selatan, wis mbatalake penerbangan saiki antara Johannesburg lan Bandara Internasional King Mswati III Sikhuphe ing Eswatini, amarga kerusuhan sipil ing Kerajaan Eswatini.
  2. Pejabat pemerintah ujar eTurboNews: "Kita yakin saiki ana pemberontak ing negara kasebut."
  3. Miturut sumber eTN, saiki ora ana edisi koran amarga kerusuhan sing meletus ing Ibu Kota Mbabane wingi. Stasiun radio nasional terus muter maneh berita wingi, lan internet bengi iki diganggu.

Kahanan ing Eswatini tetep tegang sawise wengi kanthi kurfew.

eTurboNews artikel ing Eswatini sing kejiret ing antarane Taiwan lan China ngringkes latar mburi babagan pembangunan sing lagi ditindakake. Bisa uga menehi pitunjuk manawa kahanan iki bisa uga ora mung warga sing nesu nuntut pangowahan.

Miturut informasi saka Eswatini, para demonstran nutup koran Times of Eswatini amarga ndhukung raja lan pamrentah. Eswatini Beverages, anak perusahaan saka SABMiller ABinBev, ing ngendi King Mswati duwe saham dibakar para demonstran.

"Kanggo kepentingan keamanan lan keamanan para pelanggan lan staf, lan kanthi konsultasi karo mitra Airlink, kita mutusake kanggo sementara nundha operasi ing rute antarane Johannesburg lan Sikhuphe (Eswatini). Kita bakal terus ngevaluasi kahanan kasebut lan bakal mulihake layanan normal sawise aman, ”ujare Manajer Umum Eswatini Airlink, Joseph Dlamini. 

Penerbangan sing dibatalake (30 Juni 2021) yaiku:

  • 4Z 080 Johannesburg - Sikhuphe 
  • 4Z 086 Johannesburg - Sikhuphe 
  • 4Z 081 Sikhuphe - Johannesburg
  • 4Z 087 Sikhuphe - Johannesburg

Pejabat negara kasebut mrentah supaya jam malam sing ketat lan mateni internet. Komunikasi karo njaba njaba diwatesi. Kayane saiki bali. A sumber marang eTurboNews: "Laporan sing sampeyan tingali ing kene dudu gambaran lengkap."

Miturut laporan sing durung dikonfirmasi dening kabel berita independen ing Afrika Selatan, IOL, sawijining kru bus dadi curiga lan mbukak ember nganggo buah Nyii (woh liar saka wit Ivorywood abang), nemokake bahan peledak sing didhelikake ing ngisor. Woh-wohan kasebut dilebokake ing bis dening bocah wadon umur 13 taun.

Kedutaan Besar AS nyaranake kabeh warga AS supaya ngerti kerusuhan sipil ing Karajan kasebut. Ana kahanan ing Eswatini, kalebu ngobong lan ngrampok toko, mobil lan bisnis. Protes wis digawe ing Mbabane esuk lan toko ditutup. Kedutaan Besar AS negesake banget marang kabeh warga, negoro, supaya nyimpen panganan lan banyu banjur nginep ing omah. Staf Kedutaan Besar wis diarah supaya tetep omah. Warga AS dijaluk supaya ora ana dalan gedhe amarga para demonstran mblokir dalan kanthi bahan kobong. Kedutaan Besar AS bakal tetep ditutup nganti Rebo, 30 Juni. Warga AS sing butuh layanan darurat kudu nelpon Seksi Konsulat.

Kedutaan Besar AS nyaranake supaya warga AS ing Eswatini njupuk tindakan ing ngisor iki:

  • Yen wis aman, simpen sembako lan banyu banjur tinggal ing omah.
  • Monitor media lokal kanggo nganyari.
  • Aja nyetir
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.