Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments Warta Breaking Jamaika News Mbangun maneh Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Jamaika lan Arab Saudi nemokake kesempatan investasi ing pariwisata

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett (kiwa) gabung karo Menteri Pariwisata kanggo Arab Saudi, Tuan Ahmed Al Khateeb lan Senator Hon. Aubyn Hill, Menteri Tanpa Portofolio ing Kementerian Pertumbuhan Ekonomi lan Penciptaan Pekerjaan kanggo tur saka Ueshima Coffee Company duweke Craighton Estate, ing Kota Irlandia, dina Jumuah tanggal 25 Juni 2021. Nuduhake wektu saiki (sebagian didhelikake, kiwa) Abdulrahman Bakir, Wakil Presiden Tarikan lan Pembangunan Investasi - USA kanggo Kerajaan Arab Saudi lan Sekretaris Tetep ing Menteri Pariwisata Jamaika, Jennifer Griffith. Menteri Al Khateeb ana ing Jamaika utamane melu rapat kaping 66 Komisi Regional Amerika kanggo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) PBB kanggo Amerika (CAM), sing ditindakake dina Kamis 24 Juni 2021, ing Hotel Jamaica Pegasus.

Jamaika lan Kerajaan Arab Saudi wis miwiti diskusi sing ditujokake kanggo nggampangake kerja sama lan investasi pariwisata lan wilayah-wilayah penting liyane, sawise sawetara pertemuan antara Menteri Pariwisata, Hon. Edmund Bartlett; Menteri Kolega tanpa Portofolio ing Menteri Pertumbuhan Ekonomi lan Penciptaan Pekerjaan, Senator Hon. Bukit Aubyn; lan Menteri Pariwisata Arab Saudi, Mulia Ahmed Al Khateeb, nalika kunjungan menyang Jamaika minggu kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Para Menteri mriksa babagan carane nggawe kapasitas ing antarane wong-wong sing nawakake layanan sing luwih apik lan nawakake pengalaman sing luwih apik.
  2. Masalah ketahanan lan keberlanjutan uga dianggep minangka pilar kritis sing bisa didhasarake pamulihan pariwisata.
  3. Sing paling penting ing diskusi yaiku kemampuan kanggo njaga penghasilan saka pariwisata ing ruang lokal.

Kunjungan kasebut rampung ing dina Jumuah tanggal 25 Juni, kanthi tur saka Perusahaan Kopi Ueshima duweke Craighton Estate, ing Kota Irlandia, disusul karo acara pamitan kanggo Menteri Al Khateeb lan delegasine. 

"Sajrone kunjungan Mulia, kita ngerteni masalah ketahanan lan keberlanjutan minangka pilar kritis sing bisa didhasarake pamulihan pariwisata. Nanging luwih kepiye, cara nggawe kapasitas ing antarane masarakat sing nawakake layanan sing luwih apik lan nawakake pengalaman sing luwih apik. Luwih penting, supaya bisa nahan penghasilan saka pariwisata ing ruang lokal. Kita uga ngrembug babagan masalah sing ana gandhengane karo investasi pariwisata lan uga peluang investasi sing luwih jembar, "ujare Menteri Bartlett. 

Menteri Al Khateeb negesake manawa dheweke tertarik karo sawetara kesempatan investasi lan bakal terus diskusi karo Jamaika ing wulan ngarep. 

"Ana akeh kesempatan lan wilayah kanggo kerja sama ing antarane Arab Saudi (salah sawijining negara G20) lan Jamaika hebat. Iki mung wiwitan. Kita ngalami pemulihan sing lancar lan kuat ing industri pariwisata, lan pengin Arab Saudi uga Jamaika dadi luwih maju lan bisa mulihake iki, "ujare Menteri Al Khateeb.

"Menteri Hill mbahas sawetara kesempatan, yaiku pamrentah menyang pamrentah utawa pamrentah menyang sektor swasta, lan kita bakal terus diskusi. Ana akeh kesempatan sing apik ing kene lan kita menilai kesempatan kasebut. Nanging, katon apik banget, lan kita bakal terus diskusi ing sawetara wulan mbesuk ing sawetara wilayah - Pariwisata, Logistik, lan akeh ide liyane, "ujare Menteri Al Khateeb. 

Bidang kolaborasi liyane sing dibahas kalebu: panyambungan udara, ningkatake wisata komunitas kanggo entuk bathi Usaha Pariwisata Kecil lan Menengah lan bangunan ketahanan. MOU saiki lagi disusun kanggo ngetrapake bidang kesepakatan sing digambarake sajrone diskusi.

Menteri Hill ujar manawa sawetara kesempatan investasi level tinggi sing dibahas bakal digatekake Perdana Menteri kanggo pertimbangan luwih lanjut. 

Nanging, negesake manawa "investasi ukuran iki sing bakal digawa Arab Saudi menyang negara kaya kita gedhe banget nanging uga bakal ngliputi wilayah Karibia liyane."

"Kita pengin Jamaika dadi papan sing bakal ditemoni pantai kasebut lan kita wis ngrembug babagan otoritas zona ekonomi khusus nalika nggawe kampus supaya masarakat bisa teka ing kene, nggawe bisnis, nggawa barang-barang, maneh rangkep, proses lan ekspor maneh. Kita pengin Jamaica dadi papan kasebut… Kita uga bakal terus ngrembug babagan logistik layanan minyak lan investasi ing industri hotel, "jarene Menteri Hill. 

Menteri Al Khateeb ana ing Jamaika utamane kanggo melu rapat kaping 66 Komisi Regional Amerika kanggo Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) kanggo Amerika (CAM) lan Dialog Menteri babagan: 'Reaktivasi sektor pariwisata kanggo pertumbuhan inklusif,' sing njupuk papan ing dina Kamis 24 Juni 2021, ing Hotel Jamaica Pegasus.  

Karibia uga diwakili banget dening Menteri Pariwisata lan Pengangkutan Internasional kanggo Barbados, Senator, Hon. Lisa Cummins, sing uga kesah menyang Jamaika kanggo rawuh ing rapat CAM, sing dipimpin dening Menteri Bartlett. Senator Cummins uga dadi ketua Organisasi Pariwisata Karibia (CTO).

Warta liyane babagan Jamaika

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.