24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Caribbean budaya Industri Hospitality Investments News tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Warta anyar Turki lan Caicos Maneka Warta

Yayasan Sandal menehi mulihake Smith's Reef Snorkel Trail

Sumbangan Yayasan Sandal kanggo mulihake jejak snorkeling karang

Pemandangan ekosistem ing jero banyu ing Smith's Reef Snorkel Trail kabeh bakal ditliti dening komunitas lokal, siswa, lan tamu internasional amarga karya rehabilitasi sing dibiayai dening Sandals Foundation.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Jejak mbukak maneh kanthi renovasi sing disambut kanggo pendhidhikan segara sing luwih apik, urip. lan rezeki.
  2. Pakaryan penting iki njamin nglindhungi nyawa segara sing mempesona, keamanan snorkeling, lan mata pencaharian sing tetep bisa entuk dhuwit saka nggunakake saluran prahu cedhak.
  3. Yayasan Sandals nyumbang udakara $ 30,000 kanggo gaweyan iki.

Minangka pengetan Hari Laut Dunia sing ditindakake ing wulan iki, Dana Karang lan Karang Caicos kanthi kolaborasi karo Departemen Lingkungan lan Sumber Daya Pesisir kanthi bangga mbuka maneh jejak pinggir pantai sing umure luwih saka 20 taun sawise ngetrapake upgrade sing regane udakara US $ 30,000. saka Yayasan Sandal.

Karya restorasi kalebu reresik lan pangopènan tandha tilas snorkeling sing ana, pamasangan plang pantai lan pelampung penanda ing sekitar situs snorkel, ngenalake garis zona renang ing njaba area snorkel kanggo nyegah snorkeling kanthi ora sengaja mlebu ing saluran prahu, lan menehi pratandha lan pedoman nyathet babagan jaminan babagan etik karang.

Heidi Clarke, Direktur Eksekutif ing Yayasan Sandal seneng ndeleng situs iki mbukak maneh, nggawa kesempatan kanggo pendhidhikan lan eksplorasi ekonomi sing berkelanjutan.

"Tanda-tandha anyar saka jalur kasebut bakal nambah pengalaman pendhidhikan sing apik kanggo para siswa lan anggota komunitas lokal sing bakal bisa ngembangake apresiasi sing luwih jero lan ngerti kepiye uga bisa nglindhungi sumber daya alam sing apik," ujare Clarke.

Dibukak maneh situs iki dadi luwih penting, Clarke nerusake, minangka tema kanggo Hari Laut Dunia taun iki, "Nyambungake pentinge Samodra karo apa sing wis dingerteni uga warga Karibia - urip lan mata pencaharian. Ruang laut minangka bagean saka identitas kita minangka wilayah lan kita seneng banget yen situs snorkeling sing apik iki dibukak maneh kanthi fasilitas sing dipulihake kanggo ora mung nglindhungi ekosistem alam sing ana nanging uga urip lan mata pencaharian wong-wong sing melu sumber daya kasebut. ”

Alizee Zimmermann, Direktur Eksekutif ing Turks lan Caicos Reef Fund ngucapake matur nuwun marang Yayasan Sandal kanggo karya restorasi Karang Smith sing dibiayai.

"Smith's Reef minangka situs snorkeling sing apik ing pantai sing dinikmati dening warga lan pengunjung. Upaya restorasi nggawe papan sing aman kanggo snorkelers, menehi tandha babagan endi saluran prau diwiwiti kanthi nambahake garis zona renang. Kajaba iku, cincin snorkel dhewe supaya wong-wong ora bisa tekan karang sing cethek lan rapuh, nglindhungi karang kita sing rentan nalika njupuk snorkeler ing tur informasi liwat papan panandha tandha ing jero banyu. Tandha pantai lan peta anti banyu nanging bisa didaur ulang bakal nggawe iki pengalaman sing nyenengake, edukasi lan ora bisa dilalekake kanggo kabeh. ”

Turks & Caicos minangka omah terumbu penghalang nomer telu paling gedhe ing saindenging jagad kanthi luwih saka sayuta wisatawan plancong ing pulau kasebut saben taun kanggo njelajah keajaiban laut.

Ngomong ing upacara pembukaan singkat Trail sing dileksanakake kanthi protokol keamanan sing ketat, General Manager ing Beaches Turks lan Caicos, James McAnally seneng banget, "Nalika industri pariwisata pulau kasebut terus maju, papan snorkel sing nembe dibukak bakal dadi tambahan petualangan kelautan wong sing golek. ”

Tamu ing Pantai Peach lan Pantai Caicos, McAnally nambahake, "bakal diwanti-wanti kanggo njelajah jejak snorkeling kanthi njupuk peralatan banyu ing Pusat Aqua resort lan mlaku-mlaku kanthi cepet ing sadawane pantai menyang situs sing uga mbukak kanggo umum."

Terumbu karang diancam ing saindenging Karibia lan Atlantik tropis. Terumbu karang cedhak minangka aset sing terkenal amarga para tamu duwe kesempatan siji-sijine kesempatan kanthi gampang ngakses lan sinau babagan ekosistem sing apik banget. Renovasi Reef Snorkel Reef Smith diwiwiti ing pungkasan taun 2019 nanging ngalami akeh kemunduran amarga wiwitan pandemi COVID-19.

Proyek kasebut terus kemitraan antarane Turks lan Caicos Reef Fund lan Yayasan Sandal sing wis pirang-pirang taun ngetrapake pirang-pirang kegiatan kanggo konservasi ruang laut pulau kasebut.

Warta liyane babagan Sandal

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.