24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Breaking Eswatini Warta Pamrentah News Rusia Breaking News Warta Breaking Taiwan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Serangan kejutan ing Hawaii dening China lan Rusia, kerusuhan ing Eswatini manawa Taiwan nulis

Rusia China
Rusia China Pirembagan nuklir
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pratelan China babagan Taiwan kayane dadi ancaman global. Latihan militer 200 mil ing pesisir Hawaii, pejabat Jepang sing ngelingake AS babagan serangan China lan Rusia, upaya kanggo nggulingake pamrentah ing Kerajaan Eswatini, bisa uga ana gandhengane.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Apa Hawaii diancam dening serangan kejutan sing bisa ditindakake dening Rusia lan China liwat Taiwan?
  2. Kerajaan Eswatini ana ing kahanan huru-hara sawise akeh pambrontakan asing nyoba nggulingake kerajaan kasebut. Iki uga bisa uga ana gandhengane karo konflik China-Taiwan
  3. AS tetep njaga hubungan sing ramah lan nyedhiyakake persenjataan kanggo mbantu Taiwan. Eswatini minangka siji-sijine negara Afrika sing duwe hubungan diplomatik karo Taiwan. AS ora kaget yen AS nggawe kedutaan raksasa ing kerajaan cilik iki sing kurang saka 2 yuta wong.

Mung rong minggu kepungkur Jet Tempur Raptor AS kudu miwiti kanggo ngontrol latihan Rusia ing perairan sing cedhak karo Negara Pasifik AS ing Hawaii.

"Kita kudu nuduhake pencegahan menyang China, lan ora mung China nanging uga Rusia, amarga, kaya sing dakkandhani, dheweke nindakake latihan bebarengan," Wakil Menteri Pertahanan Jepang Yasuhide Nakayama tlawas ing Hudson Institute minggu iki.

Dheweke nerangake:

Yen sampeyan ndeleng kabar saka Zvezda, yaiku laporan Rusia, kabar saka militer Rusia, dheweke pancen saiki olahraga ing ngarepe Honolulu.

Lan ana kapal perang, kapal selam nuklir lan pesawat gedhe. Lan dheweke pancen olahraga sadurunge ing sisih kulon Honolulu.

Aku ora pengin ngelingake 70 taun kepungkur, Pearl Harbor kaget banget. Kita kudu ngati-ati karo misi latihan militer kasebut dening Rusia.

Ora sengaja, Rusia milih papan kasebut, sisih kulon Honolulu, Hawaii. Ing Hawaii, ana armada AS kaping pitu lan uga PACOM kantor pusaté ing Hawaii.

Kapal ndelok Rusia dilabuh ing sisih lor Oahu, Hawaii, miturut laporan saka publikasi iki.

Gedung Putih, pamrentah Amerika Serikat uga menehi komentar babagan Hong Kong.

Kerentanan Taiwan marang invasi saka daratan China dadi keprigelan para ahli strategi Indo-Pasifik ing pirang-pirang wulan pungkasan, amarga pasukan Komunis Tiongkok nambah latihan militer ing sacedhake pulau kasebut. Nakayama, sing ora terang babagan kabutuhane negara-negara demokratis kanggo njaga kaslametané Taiwan, negesake manawa Rusia lan China kerja sama sekutu kanggo nyiapake konflik gedhe karo Amerika Serikat.

Wong Taiwan pancen kuwatir banget. Dheweke fokus ing loro negara gedhe sing kolaborasi lan [nyedhiyakake] akeh ancaman tumrap Taiwan. ”

Pejabat Komunis Tiongkok nganggep Taiwan minangka provinsi sing mbrontak, sing diklaim wiwit dikuwasani ing taun 1949 nanging ora nate mrentah. Umume negara ngakoni rezim ing Beijing minangka pamrentah resmi Tiongkok lan ora duwe hubungan diplomatis resmi karo Taiwan, sanajan AS tetep njaga hubungan sing ramah lan nyedhiyakake persenjataan kanggo mbantu panguwasa Taiwan nyegah invasi saka daratan.

"Kita kudu nglindhungi Taiwan minangka negara demokratis," Wakil Menteri Pertahanan Jepang Nakayama.

Iki bisa uga dadi sebabe yen ing sisih liya jagad iki, ing Kerajaan Eswatini cilik sing ana 1.3 yuta wong, AS duwe salah sawijining kedutaan paling gedhe ing donya.

Eswatini minangka siji-sijine negara ing Afrika sing ngakoni Taiwan minangka negara. Amerika Serikat kayane duwe minat karo kahanan iki. Tiongkok duka lan bisa uga ana gegeran ing Eswatini. Mantan menteri luar negeri ZImbabwe, Walter Mzembi menehi latar mburi eTurboNews awal minggu iki ing artikel sing judhulé: Eswatini kejiret ing antarane China lan Taiwan.

Juru bicara Kementerian Luar Negeri China, Wang Wenbine, nerangake pernyataan Jepang babagan kemungkinan serangan ing Hawaii minangka mbebayani banget lan uga nesu ing Jepang sing nyebut Taiwan dadi negara. Dheweke ujar: "Kita njaluk Jepang nggawe klarifikasi kristal manawa Taiwan dudu negara, lan priksa manawa kedadeyan kasebut ora bakal kedadeyan maneh."

Nakayama negesake manawa ketegangan ing wilayah Indo-Pasifik duwe pengaruh langsung marang keamanan Amerika, utamane amarga koordinasi antarane China lan Rusia. Dheweke nggawa titik kasebut kanthi ngelingake serangan kejutan Jepang ing Pearl Harbor 70 taun kepungkur, sing nyebabake intervensi militer AS ing Perang Dunia II.

Pejabat Rusia nggambarake "tembakan rudal lan artileri" ing Pasifik minangka priksa peralatan. Kanggo Nakayama, operasi kasebut negesake manawa Jepang lan AS duwe masalah umum sing kudu dicegah bareng.

Pemimpin AS lan Jepang ujar manawa bakal nambah alat kanggo ngatasi ancaman saka China lan Korea Utara, kalebu postur agresif Beijing menyang Taiwan, nalika pamrentah Biden nyoba nggawe kehadiran ing wilayah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.