Breaking News Internasional Breaking Jamaica News Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Investments News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Negara Jamaika ing Pariwisata Karibia lan cara maju

Pilih basa sampeyan
Apa lelungan mbesuk kalebu bagean saka Generation-C?
Menteri Pariwisata Jamaika Bartlett

Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett pidato ing webinar kepemimpinan JMMB. JMMB minangka bank utama ing Jamaika.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Bartlett menehi ringkesan babagan tantangan industri pariwisata lan pariwisata Jamaika ing konsep global.
  2. Pidato pambuka mata iki disalin ing kene minangka transkrip lan bener ngluwihi skenario Jamaika.
  3. Waca kanthi lengkap - utawa rungokake - ucaptama iki sing digawe Menteri ing webinar Pemikiran Pemikiran JMMB.

SALUTASI

Évolusi industri pariwisata wiwit taun 1950-an bisa diandharake minangka dikotomi amarga segmen ekonomi global iki bebarengan nuduhake katahanan lan kerentanan; kanthi kalorone wujud kanthi interval rutin kanthi intensitas sing padha.

Umume, gambar sing muncul pariwisata internasional sajrone pirang-pirang dekade kepungkur minangka salah sawijining pangembangan sing cepet lan konsisten lan pengaruh sosial ekonomi sing akeh. Kedatangan internasional tuwuh saka 25 yuta ing taun 1950 dadi 1.5 milyar ing 2019, dadi kenaikan 56 kali lipat.

Nalika terus berkembang lan berkembang kanthi cepet, pengaruh pariwisata internasional nganti tekan kabeh wilayah ing saindenging jagad lan sektor kasebut kalebu katalis utama nggawe proyek, pengurangan kemiskinan, perdagangan ekspor lan penghasilan asing. Sajrone limang taun kepungkur (sadurunge COVID), sektor pariwisata sing akeh tenaga kerja tanggung jawab kanggo 1 ing saben 5 lapangan kerja sing digawe. 

Ing 2019, sektor iki ndhukung 330 yuta lapangan kerja utawa 1 ing 10 lapangan kerja global. Ing 2019, pariwisata uga nyumbang US $ 8.9 triliun kanggo PDB global utawa 10.3% PDB; US $ 1.7 triliun ing ekspor pengunjung cacahe 6.8% saka total ekspor; 28.3% ekspor layanan global lan investasi modal US $ 948 milyar utawa 4.3% saka total investasi.

Dampak sosial ekonomi saka pariwisata beda-beda gumantung ing wilayah-wilayah kanthi ekonomi cilik ing Pasifik, Samodra India lan Karibia dadi salah sawijining pariwisata sing paling gumantung ing donya. 

Adhedhasar panemuan Indeks Ketergantungan Pariwisata 2021 sing digawe dening Inter-American Development Bank (IADB), Karibia dadi salah sawijining wilayah sing gumantung karo pariwisata ing saindenging jagad. Indeks nemokake meh sawetara negara Karibia kalebu Jamaika peringkat ing antarane 20 negara paling akeh sing gumantung ing pariwisata ing donya kanthi puluhan ekonomi Amerika Latin lan Karibia liyane sing ana ing ndhuwur 100. 

Analisis luwih lanjut saka Laporan Dampak Ekonomi WTTC ing taun 2020 nuduhake,, sajrone periode pra-krisis, lelungan lan pariwisata ing wilayah Karibia nyumbang: USD 58.9 milyar kanggo PDB (14% saka total PDB); 2.8 yuta kerja (padha karo 15.2% saka total pegawean) lan USD 35.7 milyar kanggo mbuwang pengunjung (padha karo 20% saka total ekspor).

Tumrap latar mburi sing tuwuh pariwisata internasional ngluwihi pertumbuhan ekonomi global ing taun 2019, ramalan awal yaiku tingkat pertumbuhan moderat 3 nganti 4% ing taun 2020. Jelas sadurunge panyebaran global virus coronavirus, wiwit wulan Maret 2020, sing pungkasane meksa nutup wates, landasan penerbangan lan penundaan kabeh lelungan internasional wiwit April nganti Juni 2020.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.