24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Pamrentah Industri Hospitality News Mbangun maneh Thailand Breaking News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Lelungan menyang Thailand? Bersiap-siap kanggo njupuk 3 tes COVID-19

Thailand

Yen sampeyan lelungan menyang Thailand, siyap-siyap diuji kaping telu - sing kaping pisanan yaiku ing dina tekane, sing nomer loro ing dina kaping enem utawa kaping pitu, lan kaping telu tanggal 12 utawa 13.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Perdana Menteri Thailand Jenderal Prayut Chan-o-cha mbuka maneh lelungan ing Phuket menyang wisatawan sing divaksinasi wingi 1 Juli.
  2. Syarat utama kanggo pengunjung yaiku kudu teka saka negara utawa wilayah sing duwe risiko COVID-19 sing kurang.
  3. Wisatawan kudu ndhaptar karo platform sing gegandhengan lan ngirim dokumen kanggo verifikasi.

Phuket mbukak maneh kanggo turis sing divaksinasi saiki (1 Juli), karo Perdana Menteri, Jenderal Prayut Chan-o-cha, bakal teka ing provinsi kasebut kanggo ngawasi pembukaan maneh. Situs web Royal Gazette bubar nerbitake dekrit darurat kaping 26 babagan persyaratan lan pedoman kanggo mbukak maneh sektor pariwisata ing wilayah pilot, wiwit Kamis, 1 Juli 2021.

Keputusan kasebut fokus ing syarat-syarat tambahan lan langkah-langkah kontrol penyakit kanggo plancong mlebu Thailand. Keputusan kasebut nunjuk wilayah pariwisata ing provinsi pilot, nalika nyetel kahanan, wektu, manajemen, lan kriteria liyane kanggo para plancong sing mlebu kerajaan kasebut.

Babagan cara ngontrol penyakit, Pusat Administrasi Situasi COVID-19 (CCSA) wis menehi pedoman kanggo skema pariwisata Phuket Sandbox, lan diterbitake ing situs web Royal Gazette. Syarat utama tetep ana sadurunge - sing penting, pengunjung kudu asor Risiko COVID-19 negara utawa wilayah. Dheweke kudu ndhaptar karo platform sing gegandhengan lan ngirim dokumen kanggo verifikasi. Dokumen kasebut kaya ing ngisor iki:

- Sertifikat Entri

- Sertifikat medis sing nuduhake infeksi COVID-19 negatif, nggunakake tes reaksi rantai polimerase transkripsi balik (RT-PCR) sajrone 72 jam sadurunge budhal

- Asuransi kesehatan, sing nutupi COVID-19, kanthi jangkoan minimal 100,000 dolar AS

Lan yen asile negatif sawise 14 dina, dheweke bisa lelungan menyang wilayah liyane. Yen tetep kurang saka 14 dina, dheweke ora diidini plancongan ing njaba wilayah sing wis ditemtokake. (Foto file - Perjalanan prau menyang Koh Hae, Phuket)

- Bukti pambayaran akomodasi Administrasi Keselamatan lan Kesehatan (SHA) Plus paling ora 14 dina. Pengunjung sing tinggal kurang saka 14 dina kudu duwe tiket sing nemtokake tanggal budhal

- Sertifikat Vaksinasi sing diterbitake ora kurang saka 14 dina. Wong sing umur 18 taun, diiringi wong tuwa utawa wali, kudu duwe sertifikat medis sing nuduhake infeksi COVID-19 negatif sajrone 72 jam sadurunge budhal.

Pelancong sing mlebu kerajaan kudu ngliwati proses imigrasi, nginstal aplikasi utawa sistem pelacakan lan bakal diuji kaping telu. Kapisan yaiku ing dina tekane, sing nomer loro tanggal enem utawa kaping pitu lan kaping telu tanggal 12 utawa 13. Pengunjung kudu mbayar biaya tes COVID-19. Yen asile negatif sawise 14 dina, mula bisa lelungan menyang wilayah liyane. Yen tetep kurang saka 14 dina, dheweke ora diidini lelungan ing njaba wilayah sing wis ditemtokake.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.