24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional budaya Industri Hospitality Hotel & Resor India Breaking News News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Permata lelungan sing didhelikake ing India: Quaint Jaisalmer

Benteng Bukit Rajasthan Jaisalmer
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Jaisalmer minangka kutha wates sejarah sing aneh ing Negara Bagian Rajasthan sing warna-warni ing India.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Jaisalmer duwe sawetara atraksi, kaya sing kabukten nalika ana acara ing tanggal 29 Juni 2021.
  2. Acara kasebut diatur dening Chamber of Commerce PHD, ing endi pamicara - pejabat lan liyane - ngomong kanthi apik babagan kutha benteng kasebut, ing tapel wates karo Pakistan.
  3. Panutur ujar manawa kutha iki akeh sing ditawakake kanggo turis, domestik lan manca.

Uga diandharake manawa ana sawetara tantangan lan masalah sing diadhepi kutha sejarah sing ngalangi pertumbuhan pariwisata. Nanging pisanan, poin plus.

Dadi kutha wates, Jaisalmer nawakake kesempatan kanggo ndeleng sisih liya urip ing India. Pasukan Keamanan Perbatasan kanthi anané nawakake akeh para pengunjung kanggo seneng.

Wilayah kasebut minangka sawetara masakan sing enak, sing akeh pengunjung. Kapindho, ana 7 candhi populer, nanging mung sawetara sing menehi publisitas. Masarakat mung ngerti bagean ara-ara samun ing wilayah kasebut, nanging tlaga kasebut ora akeh. Terusan Indira Gandhi dhewe nyedhiyakake pesta kanggo mripat.

Manuk migrasi minangka gambar utama liyane uga liwat 20 kerajinan tangan lan kerajinan tangan sing wis menehi gaweyan kanggo pengrajin lokal.

Nanging, saiki, ing sisih liyane pager, kayane.

Konektivitas minangka masalah utama ing wilayah kasebut, amarga maskapai penerbangan ora nyedhiyakake kutha kanthi rutin ing kutha ing endi sawetara hotel apik teka. Sawetara ranté nemokake hotel ing kutha kasebut, uga masarakat lokal, kalebu Bhim Singh, sing dadi pemain utama kanggo para turis saka adoh lan cedhak.

Kapindho, mung ana siji titik sing bisa ndeleng tapel watese, dene bisa uga ana 4. Sawetara larangan gerakan ing wilayah kasebut uga nyebabake para turis.

Survei Arkeologi India (ASI) minangka lembaga pamrentah India sing gegandhengan karo Menteri Budaya sing tanggung jawab kanggo riset arkeologi lan konservasi lan pelestarian monumen budaya ing negara kasebut. ASI dituntut kanggo ngatur kutha Jaisalmer sing isih urip, nanging nganti saiki wis ngalangi pangembangan kanthi ora ngidini owah-owahan ing omah, sanajan suntingan, sing mbutuhake perbaikan cepet.

UNESCO uga wis nuduhake minat kanggo njaga atraksi khas Jaisalmer. Contone, Sanajan diajukake kanggo disetujoni menyang Komite Warisan Dunia ing taun 2018, Rencana Manajemen kanggo Benteng Jaisalmer durung diwenehake kanggo ditinjau lan isih netepake keputusan UNESCO.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India