Australia Breaking News Ngilangi Warta Eropa Breaking News Indonesia Breaking News Internasional Breaking News Jepang Breaking News Korea Selatan Breaking Thailand News Breaking News US Jerman Breaking News Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality India Breaking News News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Warta Breaking UK Maneka Warta

Varian Delta COVID-19 mundhak ing jagad iki

Pilih basa sampeyan
Wedi Varian COVID-19

Bukak menyang lokasi sing vaksinasi ora patiya dhuwur, lan sampeyan bisa uga ndeleng panggonan sing Varian Delta COVID-19 lagi ngrasa endhas lan nyebabake kasus coronavirus maneh.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Masalah langsung karo Varian Delta yaiku nular banget.
  2. Saiki, Varian kasebut terus munggah ing Asia minggu iki.
  3. Ing Australia lan Korea Selatan, infeksi varian nyebabake sawetara negara kanggo ngencengi protokol maneh nalika ndhesek warga supaya divaksinasi.

Varian Delta COVID-19 pisanan dideteksi ing India wulan Desember 2020. Sajrone 6 wulan kepungkur, nyebar nganti udakara 100 negara. Bubar, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) ngelingake manawa Varian bisa dadi bentuk coronavirus sing dominan.

Ing Australia

Ing negara bagian New South Wales, Australia, kenaikan kasus paling gedhe saben dina ing taun iki dilaporake. Wabah paling anyar wis paling ndhuwur 200 kanthi mayoritas kasus sing disebabake Varian Delta. Sydney, papan kanggo nomer lima saka 25 yuta populasi negara kasebut, lagi ngambah rong minggu kanggo nahan wabah kasebut, sing nguwatirake pejabat ing tengah vaksinasi negoro sing lemes.

Australia, kaya sawetara negara liyane ing Asia, wis berjuang kanggo inokulasi wong amarga sukses ngemot pandemi nyebabake keraguan vaksin, lan pabrikan alon-alon ngirim dosis. Australia mung divaksinasi mung 6 persen pedunung, lan Jepang wis divaksinasi 12 persen.

Ing Jepang

Kanthi Olimpiade Musim Panas wulan iki ing Jepang, Varian Delta mbayangke game kasebut. Miturut laporan, meh sepertiga kabeh kasus ing Jepang sisih wétan asale saka Varian lan bisa nganti 50 persen ing pertengahan wulan iki. Tokyo lan telung prefektur tetanggan nemokake kahanan darurat nalika ngalami infeksi coronavirus. Gubernur Tokyo Yuriko Koike ujar manawa ana kemungkinan larangan nglarang para penonton sing melu ing Olimpiade dijadwalake diwiwiti tanggal 23 Juli yen jumlah kasus terus meningkat.

Ing bagean liya ing Asia

In Thailand, khusus ing Phuket, tujuan wisata populer iki dibukak kanggo pengunjung sing divaksinasi kanthi lengkap. Saiki, Varian Alpha sing pisanan dilaporake ing Inggris isih dadi varian sing dominan ing Thailand. Nanging, pejabat Thailand ujar manawa antisipasi Varian Delta bakal njupuk alih kasus sing dilaporake dominan ing sawetara wulan sabanjure. Thailand nyekseni dina kematian berturut-turut ing dina kaping telu amarga COVID-19. Nanging, Thailandon dina Jumuah nglaporake dina kaping telu kematian korban coronavirus. Varian Alpha, sing pisanan dideteksi ing Inggris, isih dadi varian dominan ing negara kasebut, sanajan pejabat ujar manawa ngarepake varian Delta bakal dominasi ing sawetara wulan sabanjure.

In Korea Kidul, kasus coronavirus paling dhuwur 800 wingi, paling dhuwur ing meh 6 wulan. Nomer rata-rata infeksi anyar ing negara iki wis tambah suwene 10 dina, lan pejabat ing Seoul nundha langkah-langkah jarak sosial sing santai. Negara kasebut mung duwe tingkat vaksinasi nganti kurang saka 10 persen.

In Indonesia, langkah darurat diwiwiti dina iki amarga lonjakan kasus COVID-19 kanthi langkah-langkah samesthine tetep tetep paling ora nganti tanggal 20 Juli.

In India, pamrentah fokus ing massa vaksinasi kanggo nanggepi lonjakan kasus lan kematian sajrone Mei lan Juni.

Ing Eropa

Pungkasan kasus anyar ing Eropa nggawe pariwisata musim panas dadi awan sing peteng sanajan diluncurake sertifikat lelungan Uni Eropa COVID-19 sing dikarepake bisa ngasilake luwih akeh kegiyatan lelungan. Inggris uga nyekseni luwih akeh kasus Varian Delta, nanging sanajan iki, negara kasebut ngrencanakake mbatesi kunci urip wiwit tanggal 19 Juli. Jerman wingi ujar manawa ngarepake varian kasebut bakal nyumbang nganti 80 persen kasus anyar ing wulan iki. Ing Portugal, jam wanci wengi wis ditindakake.

Ing AS

Amerika Serikat uga ngalami kenaikan infeksi Varian Delta ing bagean negara sing angka vaksinasi tetep kurang. Presiden AS Biden wingi, pamrentah bakal ngirim pitulungan khusus menyang papan-papan panas infeksi kasebut.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.