24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Breaking Eswatini Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Wicara Eswatini sing disetujoni kabeh

Omah Eswatini
Montigny duweke Neal Rijkenberg, Menteri Keuangan Eswatini saiki dibakar dening para demonstran sing nesu
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Puluhan wong tiwas, bisnis lan bangunan pamrentah rusak, wedi dipateni dening polisi lan warga. Kabeh wong saiki setuju yen solusi bakal diajak ngobrol.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kanthi Internet mati mung informasi pihak katelu sing bocor saka Kerajaan Eswatini. Negara sing biasane tentrem lagi urusan karo wong sing kasar lan merjaya, lan bisa uga dadi pemberontak asing.
  2. Klompok warga sing frustasi, Perdana Menteri akting, lan komunitas internasional ndesak dialog ing antarane kabeh pihak lan de-nambahake kekerasan lan kegiatan kriminal, kayata ngrusak bisnis, ngrampok, lan pembunuhan.
  3. Putri Raja negesake ing wawancara karo Fokus Afrika dening BBC, dheweke nganggep Raja siap ngrungokake.

Kayane ana gerakan sing sah lan tentrem dening para demonstran sing pengin owah-owahan ing Eswatini. Ing tengah-tengah para demonstran kasebut ana penjahat sing pengin nyolong, mateni lan ngrusak. Nyoba de-escalasi yaiku polisi sing uga wedi yen nyawane. Kanggo nggawe kepentingan politik asing sing luwih apik sing dirancang kanggo nyengkuyung konflik bisa uga ditindakake ing mburi.

Minangka bocor menyang eTurboNews dening anggota pamrentah sing duwe peringkat dhuwur, lan anggota dhuwur saka Organisasi Pariwisata Afrika, katon para pemberontak asing wis aktif ing Eswatini wiwit wiwitan konflik kasebut. Sawetara pemberontak asing kasebut mblokir dalan, nganggo klambi seragam polisi, lan warga negara sing tiwas supaya polisi bisa disalahake. Digandhengake karo eTurboNews sing mlayu ing Eswatini awal minggu iki, nyakseni kegiyatan sing ngeri banget nalika dheweke kudu liwat dalan nyoba tekan tapel wates Eswatini- Afrika Selatan.

Miturut eTurboNews laporan, siji pasukan pendorong ing konflik iki kayane ana gandhengane kanggo kasetyan Eswatini lan kerajaan sing njaga hubungan diplomatik karo Republik China, sing dikenal minangka Taiwan. Wis pirang-pirang taun nesu karo Republik Rakyat China. Eswatini minangka siji-sijine negara Afrika sing duwe Kedutaan Besar Taiwan.

Kedutaan Besar AS wis katon jelas ndhukung kegiatan karo Taiwan lan Eswatini.

Wawancara BBC Fokus Afrika karo putri Raja

Nalika demonstrasi damai sing sah kudu diidini, kahanan kasebut tambah akeh lan dadi kasunyatan urip-mati kanggo kabeh wong, para demonstran, pamrentah, lan wong-wong Eswatini liyane.

eTurboNews krungu saka petugas polisi Eswatini. Dheweke wedi yen urip lan kulawargane saben menit. Miturut laporan warta, warga Eswatini wedi karo polisi kanthi merata. Wayahe diajak ngobrol.

>> kaca sabanjure kanggo maca liyane >>

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.