24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Warta Breaking Indonesia News Resorts tanggung jawab Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Surga turis Indonesia Bali dadi kunci darurat

Surga turis Indonesia Bali dadi kunci darurat
Surga turis Indonesia Bali dadi kunci darurat
ditulis dening Harry Johnson

Indonesia saiki lagi ngadhepi salah sawijining wabah virus corona paling parah ing Asia, kanthi jumlah luwih saka 20,000 kasus saben dina ing sawetara minggu kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email
  • Presiden Joko Widodo ngumumake penguncian anyar ing dina Jumuah, sing bakal pungkasan wulan Juli, sanajan bisa ditambah.
  • Pasukan gabungan kasebut diarepake supaya kunci bisa mlaku kanthi efektif lan memenuhi target.
  • Pasukan gabungan kasebut kalebu 21,000 polisi lan 32,000 prajurit.

Miturut pejabat senior polisi, pamrentah Indonesia nyebarke 53,000 petugas kanggo larangan kegiatan komunitas darurat (lokal dikenal minangka PPKM) sing dileksanakake ing Jawa lan Bali wiwit tanggal 3 nganti 20 Juli.

Inspektur Jenderal Imam Sugianto ujar manawa pasukan gabungan kasebut kasusun saka 21,000 polisi lan 32,000 prajurit.

Pasukan gabungan kasebut diarepake supaya PPKM darurat bakal mlaku kanthi efektif lan memenuhi target, tambah Sugianto.

Atusan pamblokiran lan pos pemeriksaan wis dipasang ing saindenging Indonesia nalika otoritas nyoba ngetrapake penguncian sing keras kanggo nyegah panyebaran COVID-19, sing wis rame ing negara kasebut ing sawetara minggu kepungkur.

Langkah kasebut ditindakake sawise Presiden Joko Widodo ngumumake kunci anyar ing awal dina Jumuah, disetel nganti pungkasan Juli, sanajan bisa ditambah. Pesenan kasebut mbutuhake kabeh bisnis sing "ora penting" nutup lawang, dene siswa sing berbasis Jawa lan Bali kudu sinau saka omah yen bisa. Taman, mall, restoran njero ruangan lan papan ibadah, ing antarane ruang publik liyane, uga wis ditutup.

Indonesia saiki lagi ngadhepi salah sawijining wabah virus corona paling parah ing Asia, kanthi jumlah luwih saka 20,000 kasus saben minggu kepungkur - akeh sing percaya ana gandhengane karo varian Delta sing pisanan diamati ing India - lan mung akun sing wis diverifikasi kanthi tes. Negara kasebut ngrusak rekor infeksi saben dina suwene 12 dina, miturut Reuters, nglaporake 25,830 kasus ing dina Jumuah, uga korban jiwa 539 paling dhuwur.

Given BaliPopularitas para turis lan status minangka pusat ekonomi, upaya imunisasi wis fokus banget ing pulau kasebut, ing sekitar 71% warga sing divaksinasi saiki. Ing tengah-tengah kasus sing kedadeyan anyar - ndeleng udakara 200 saben dina - pulau kasebut tetep ditutup kanggo pariwisata internasional, kalebu kanggo para wisatawan sing divaksinasi, sing ngidini mung warga negara Indonesia lan sing duwe ijin khusus lelungan menyang kana. Iki duwe pedunung udakara 4.3 juta.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.