24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Editorial Warta Pamrentah News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

We the People mengeti tanggal 4 Juli 2021

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kita Wong kabeh digawe padha. Iki minangka Impen Amerika. Masalah pertama sing diadhepi AS yaiku Perpajakan tanpa perwakilan.

Print Friendly, PDF & Email
  1. "Pajeg tanpa perwakilan!" yaiku perang ing 13 Koloni Amerika, sing dipeksa mbayar pajeg marang Raja George III ing Inggris sanajan ora ana perwakilan ing Parlemen Inggris. Nalika rasa ora marem saya gedhe, pasukan Inggris dikirim kanggo ngatasi gerakan awal menyang pambrontakan. Percobaan kaping kaping Kolonis kanggo ngrampungake krisis tanpa konflik militer kabukten ora ana asil.
  2. Ing tanggal 11 Juni 1776, Kongres Benua Koloni kaping loro ketemu ing Filadelfia lan nggawe panitia sing tujuane nyusun dokumen sing bakal ngilangi hubungane karo Inggris Raya.
  3. Panitia kasebut kalebu Thomas Jefferson, Benjamin Franklin, John Adams, Roger Sherman, lan Robert R. Livingston. Jefferson, sing dianggep minangka panulis sing paling kuat lan paling fasih, nyusun draf dokumen asli (kaya sing katon ing ndhuwur). Ana 86 perubahan sing digawe kanggo draf lan Kongres Continental resmi nganggo versi pungkasan tanggal 4 Juli 1776.

Dina sabanjure, salinan Proklamasi Kamardikan disebar, lan tanggal 6 Juli Pos Sore Pennsylvania dadi koran pertama sing nyithak dokumen luar biasa kasebut. Deklarasi Kamardikan wiwit dadi simbol kamardikan sing paling disenengi karo bangsa kita.

Ing tanggal 8 Juli 1776, waosan Pranyatan umum kaping pisanan dianakake ing Alun-Alun Kemerdekaan Filadelfia kanthi muni lonceng lan musik band. Setunggal taun candhakipun, tanggal 4 Juli 1777, Philadelphia nyathet Dina Kamardikan kanthi nundha Kongres lan nganakake perayaan api, lonceng, lan kembang api.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.