24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Pamrentah Kabar Olahraga rapat News Mbangun maneh Keslametan Spanyol Breaking News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Watesan Perjalanan miturut Negara lan Wilayah miturut UNWTO

Watesan Plancongan
Laporan Watesan Perjalanan saka Organisasi Pariwisata Donya (UNWTO)
ditulis dening Dmytro Makarov

UNWTO wis ketinggalan jaman nalika nerbitake laporan anyar babagan Watesan Perjalanan Negara lan Wilayah dina iki. Mitra panalitiyan UNWTO saiki bisa ndownload booklet eTN sing dirancang kanthi apik.

Laporan anyar iki nggambarake kahanan sing sejatine tanggal 1. Juni luwih saka sewulan kepungkur lan sadurunge versi Delta COVID-19 nyerang maneh dunia perjalanan lan pariwisata

"Watesan Perjalanan Negara lan Wilayah bakal saya owah, lan laporan sing didhukung Pamrentah UNWTO ora bakal bisa ditindakake kanthi cepet", ujare Juergen Steinmetz, ketua Jaringan Pariwisata Dunia (wtn.travel)

Print Friendly, PDF & Email
  1. Miturut edisi paling anyar babagan Watesan Perjalanan miturut Negara lan Wilayah sing dilaporake saka Badan khusus PBB kanggo pariwisata, nganti tanggal 1 Juni, 29% kabeh tujuan ing saindenging jagad wis wates nutup pariwisata internasional.
  2. Saka jumlah kasebut, luwih saka separo wis rampung ditutup kanggo turis wiwit Mei 2020 utawa luwih, kanthi mayoritas kalebu ing Negara-negara Pangembangan Pulo Kecil ing Asia lan Pasifik.
  3. Yen dibandhingake, mung telung tujuan (Albania, Costa Rica, Republik Dominika) sing mbukak kabuka kanggo turis, lan saiki ora ana watesan. 

Peluncuran vaksinasi global lan paningkatan panggunaan solusi digital kanggo lelungan aman kudu nyebabake mobilitas internasional sajrone minggu lan wulan ngarep, data paling anyar saka Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) nuduhake.

Siji saka telu (34%) kabeh tujuan yaiku ditutup sebagian, Lan 36% njaluk asil tes COVID-19 negatif nalika teka, ing sawetara kasus digabungake karo syarat karantina. Data kasebut negesake tren menyang tujuan sing nggunakake luwih bernuansa, pendekatan adhedhasar bukti-lan-resiko kanggo watesan lelungan, utamane amarga kahanan epidemiologis sing berkembang lan munculé virus anyar. Sejatine, 42% kabeh tujuan nyedhiyakake watesan khusus kanggo pengunjung saka tujuan kanthi macem-macem keprihatinan wiwit saka penundaan penerbangan lan penutupan wates nganti karantina wajib.  

Watesan Perjalanan miturut Negara lan Wilayah bisa beda banget lan bakal diganti kapan wae. Laporan UNWTO sing diluncurake udakara luwih saka sewulan, lan ana owah-owahan gedhe lan kudu diteliti para wisatawan lan profesional plancongan.

Klik ing kene kanggo ndownload laporan lengkap. (PDF)

Kajaba iku, amarga umume tujuan kasebut kanthi langkah paling ketat duwe tingkat vaksinasi paling murah, data uga nuduhake hubungan antara kacepetan vaksinasi lan nyuda watesan. Yen dibandhingake, tujuan sing duwe vaksinasi sing luwih dhuwur lan negara-negara sing bisa nggarap aturan lan protokol sing harmoni kayata sing makarya ing wilayah Schengen ing Uni Eropa, luwih kepenak supaya pariwisata alon-alon bali. 

Lakune beda

Beda daerah babagan watesan lelungan isih ana. 70% kabeh tujuan ing Asia lan Pasifik ditutup kabeh, dibandhingake karo mung 13% ing Eropa, uga 20% ing Amerika, 19% ing Afrika, lan 31% ing Timur Tengah

Ngira-ngira syarat saiki kanggo penumpang sing divaksinasi, 17% kabeh tujuan ing saindenging jagad kasebut khusus nyebutake penumpang sing divaksinasi ing peraturan kasebut. Ing kasus umum, larangan lelungan terus ditrapake kanggo penumpang sing divaksinasi (sing wis nampa rong dosis vaksin sing disetujoni), nanging ing wong liya, kabeh larangan dibuwang. UNWTO ngarepake manawa iki bakal tuwuh sacara signifikan sajrone minggu ngarep.

Laporan kasebut nuduhake manawa restart pariwisata global bakal tetep bisu sajrone pamrentah terus menehi saran supaya ati-ati. Papat saka 10 pasar sumber paling dhuwur terus menehi saran marang warga negara babagan lelungan sing ora penting ing luar negeri (papat iki ngasilake 25% kabeh kedatangan internasional ing taun 2018).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.