Dewan Pariwisata Afrika Ngubur Warta Eswatini Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Tentara Eswatini sing tanggung jawab nalika wicara SADC bisa uga palsu

Pilih basa sampeyan
Tentara Eswatini
Judhul Times of Swaziland tanggal 4 Juli, ujar manawa Angkatan Darat njupuk kendali
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tentara Eswatini bisa uga njupuk alih kemungkinan lan bisa uga mungkasi kabeh protes, uga sing duwe kasusahan kanthi tentrem. Kahanan saiki tenang, nanging Internet kayane ditutup dina Senin esuk.

Print Friendly, PDF & Email
  1. miturut eTurboNews sumber kahanan ing Kerajaan Eswatini wis tenang, dene internet isih suwe.
  2. Miturut Times Government Swaziland sing ramah, tentara saiki dadi tentara sing nguwasani Kerajaan.
  3. Menteri-menteri SADC teka ing Eswatini lan ngobrol karo pejabat Pamrentah lan Masyarakat Sipil ing dina Minggu, sawetara sing nganggep kasebut minangka tutup utawa penipuan.

Pejabat pamrentah tingkat dhuwur ngandhani eTurboNews:

Pemberontak kasebut angel banget nalika teka nganggo seragam tentara kamuflase. Rusak iki pancen gedhe banget lan meh 30 wong mati, umume para penjarah sing nggrundel saka toko menyang toko. Sawetara pamilik toko kudu mbela awake dhewe.

Nalika Internet umume ditutup ing Kerajaan Eswatini, Pasukan Pertahanan Umbutfo Eswatini (UEDF) wis ngandhani negara Eswatini yen bakal dadi pemandangan sing dominan ing negara amarga ana kerusuhan, serangan pembakaran barang-barang pribadi lan umum, penjarahan ing outlet, pelecehan, lan pembunuhan warga sipil sing ora dosa.

Pasukan Pertahanan Umbutfo Eswatini minangka militer resmi bersenjata ing Kerajaan Afrika Kidul Eswatini. digunakake utamane sajrone demonstrasi domestik, kanthi sawetara wates lan bea cukai; pasukan kasebut durung nate melu konflik asing.

Times of Swaziland diterbitake dina Minggu: Paduka Raja minangka Panglima UEDF. Tampilan pertama tentara sing dikepungake ing lurung-lurung negara kasebut yaiku dina Selasa sawise para demonstran mengamuk lan nyetel properti, kalebu bangunan lan truk sing ngeterake macem-macem komoditas. 

Ngarsane iki ditambah nganti tekan kutha-kutha, ing endi penjarahan toko lan pamblokiran dalan nggunakake watu, kayu lan tong sampah dadi orane biasa. Wingi, Petugas Hubungan Masyarakat UEDF Letnan Tengetile Khumalo, saka perintah Komandan Jenderal Angkatan Darat Jeffrey Tshabalala, ujar manawa 'pasukan pertahanan wiwit ngatasi kahanan sing ora disengaja'.

Dheweke ujar manawa iki kanggo ngrampungake amanat tentara, sing antara liya, yaiku 'nulungi panguwasa sipil njaga hukum lan ketertiban sajrone kahanan sing ora stabil kaya iki. 

"UEDF bangga bisa nuduhake kabeh emaSwati yen wiwit njupuk kahanan, tentrem wis dibalekake. Pasukan pertahanan wis sukses nglindhungi pirang-pirang nyawa lan properti, sing ana ing cedhak karusakan dening para pembakaran sing nyamar dadi 'demonstran', ”ujare Khumalo. Dheweke negesake manawa UEDF bakal terus nindakake fungsi inti kanggo nglindhungi nyawa lan kedaulatan Kerajaan Eswatini. Dheweke ujar manawa dheweke bakal nindakake iki 'sanajan ana kampanye smear sing tujuane kanggo ngrusak reputasi pendirian kita'.

Kampanye smear kasebut, letnan kasebut, didhasarake informasi sing bisa diklumpukake manawa ana pemberontak asing sing melu perselisihan sing lagi ditindakake, sing njupuk tembakan marang wong-wong sing ora bersalah lan nuli nyalahake militer. "UEDF pengin ngati-ati, wong-wong kasebut supaya ora nyerang serangan sporadis marang warga sipil lan serangan pembakaran, supaya ora nganggo seragam kamuflase sing padha karo kita," ujare Khumalo. 

Dheweke nglaporake panjaluk pasukan pertahanan kanggo negara kasebut supaya kerja sama 'karo pasukan sing rajin ing lapangan lan ngajeni kabeh curfew sing wis ditemtokake dening pamrentah'. Khumalo njaluk tulung marang wong tuwa supaya bocah-bocah tetep ana ing omah nganti kabeh kahanan diresiki.

"Nyatane, wong tuwa kudu ngelingake anak supaya ora melu demonstran kasebut," ujare PRO tentara. Salajengipun, Khumalo ujar manawa pasukan pertahanan mesthi kepengin bisa kerja kanthi profesional, mula ana panjaluk supaya masarakat kerja sama. Dheweke nambah: "Kanggo wong-wong sing ora netepi panjaluk kita, dheweke bakal nemoni bebendune tentara kita kabeh. Bangsa aja gupuh. Pasukan pertahanan kasedhiya kanggo ngladeni bangsa. " Pengumuman tentara sing wiwit ngrebut lurung-lurung negara kasebut kedadeyan mung sedina sawise Institut Demokrasi lan Kepemimpinan (IDEAL), sing minangka organisasi nirlaba, ngajokake aplikasi mendesak ing Pengadilan Tinggi kanggo njaluk perintah supaya mbusak prajurit saka lurung-lurung.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.