24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Eswatini Warta Pamrentah Kabar Olahraga wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa Pratelan Pimpinan Perdana Menteri Eswatini ora digatekake

Themba Nhlanganiso Masuku
Themba Nhlanganiso Masuku, akting PM Eswastini
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Tenang wis dibalekake ing Kerajaan Eswatini ing Afrika. Kalem iki bisa uga tahan. Bakal mbutuhake akeh gaweyan kanggo nggawa klompok lan pamrentah ing kaca sing padha, nanging sawetara kemajuan awal wis digawe.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Perdana Menteri Kerajaan Eswatini sing saiki tumindak kanggo warga negara kanggo nanggepi rapat SADC Troika tanggal 4 Juli
  2. Daftar keinginan Warga durung dituduhake ing pratelan PM nanging minangka pembukaan dhisikan dialog sing dibutuhake banget antarane klompok warga negara lan Pamrentah Eswatini
  3. PM ngelingake ancaman nambah Eswatini: COVID-19

Komunitas Pembangunan Afrika Kidul lunga menyang Kerajaan Eswatini kanggo nggabungake klompok Pamaréntah lan warga negara pribadi supaya diskusi sing lumrah bisa ngrampungake beda lan stabilitas negara kasebut.

Kanthi mobilisasi ketenangan militer wis pulih, lan pegawai negeri bakal bali kerja wiwit dina Selasa. PM sing tumindak ing pidhato kanggo masarakat ngajak kabeh supaya bisa kerja maneh lan kudu ngerti ancaman COVID-19 sing nyebar.

The Pamrentah Eswatini marang SADC tbedhil topi sing diselundupake saka Afrika Kidul digunakake kanggo mateni wargane. Senjata kasebut, miturut omongane uwong, pemerintah teka saka EFF ing Afrika Selatan & diwenehake menyang organisasi adhine, EFF Swaziland.

Pejuang Kebebasan Ekonomi (EEF) minangka sayap kiwa Afrika Selatan kanggo partai politik pan-Afrika sing kiwa kiwa. Didegake dening mantan Presiden Liga Pemuda Kongres Nasional Afrika Julius Malema, lan sekutune, ing taun 2013.

Miturut loro independen eTurboNews sumber, pemberontak sing nganggo seragam prajurit Eswatini katon ngadhepi para pemangku kepentingan Eswatini sing nyebabake kerusakan, ciloko, lan tiwas.

Para aktivis lan warga negesake manawa pamrentah mungkasi pengiriman petisi sing njaluk reformasi demokratis, utamane kanggo pemilihan perdana menteri sing ora ditunjuk raja.

Ing sawijining wawancara karo Audrey Brown saka BBC Fokus ing Afrika, Sikhanyiso Dlamini, putri lan menteri informasi lan teknologi raja, ujar manawa pengiriman petisi dihentikan amarga gelombang Covid-19 kaping telu sing bakal teka lan proses pengiriman virtual diwiwiti. ”Aku ujar manawa tentara bayaran asing wis nyerang kerajaan, sing dikrekrut karo wong-wong kasebut [sing njaluk reformasi demokratis] kanthi agenda-agenda kasebut… [Dheweke] nindakake serangan sing paling ala lan dheweke nggawe blokir dalan lan dheweke wis nganggo busana nganggo seragam polisi lan seragam tentara, nyusup warga lan ngirim video awake dhewe nyerang warga sing lugu. Prentah nembak mateni ora teka saka raja yen ana prentah kaya ngono. ”

Kangge, kiriman media sosial lan artikel ing Swaziland News pancen nuduhake kiriman dening Eswatini warga nuntut reformasi demokratis.

Dina Minggu 4 Juli 2021, loro Wartawan Frame Anyar, Mndebele sing megah lan Mbebisa, Mbuyisa, sing lagi tugas ing eSwatini ditahan, diserang, lan disiksa dening pasukan keamanan, miturut tweet saka publikasi kasebut.

Wartawan Frame Anyar ana ing eSwatini kanggo nglaporake babagan demonstrasi pro-demokrasi kanthi fokus khusus kanggo pembunuhan warga negara. Nalika ing negara kasebut, dheweke dicegah ing blokir dalan ing sawetara acara, ngancam, lan dipeksa mbusak materi saka telpon lan kamera.

A dhaptar pesenan dening 20 pihak sing paling penting, organisasi, lembaga swasta ing Eswatini, sing ana gandhengane karo delegasi SADC menyang Pamrentah durung dirembug ing pidato dening akting perdana menteri awal dina iki, 5 Juli.

Ora ana kabar langsung saka Kepala Negara, Raja Eswatini, Mswati III.

Iki pratelan saka Perdana Menteri pamimpin pamrentahan Kerajaan Eswatini

Asivusele Bekunene. 

Tekad kolektif minangka Bangsa ora bakal lali karo tujuan sing penting banget kanggo ngundhakake urip kabeh emaSwati lan tetep ora bisa dipindhah lan ora ana alangan. 

Sanajan ana kedadeyan minggu kepungkur sing ditandhani karo kekerasan, pembakaran, lan penjarahan ing skala sing durung pernah ana sadurunge, kita tetep bersatu ing panjaluk perdamaian lan stabilitas. 

Wingi seneng seneng nampa organ Troika SADC sing dadi misi golek fakta ing undhangane. Misi pangupaya kasunyatan SADC iki bakal terus nalika kita nuduhake tujuan regional kanggo njaga perdamaian lan stabilitas ing wilayah kita. Aku njaluk Bangsa supaya tetep tenang lan sabar nalika proses isih ana. 

Minangka warga negara lan wilayah iki, kita kabeh duwe tanggung jawab ora nate melu kegiyatan sing negesake langkah-langkah sing ditindakake kanggo ningkatake urip masarakat, ora perduli beda-beda sudut pandang kita kapan wae. 

Kerusakan sing ora bisa ditrima kanggo Pamrentah lan properti pribadi sing ditindakake para penjarah saiki wis miliaran wong Emalangeni, nyebabake ana hambatan utama tumrap pertumbuhan sosial ekonomi lan stabilitas negara kasebut. Prakiraan saiki nuduhake manawa biaya kerusakan udakara udakara E3 milyar, kanthi 5 000 lowongan lan cacah. Perusahaan Kecil lan Menengah Mikro (MSME) uga ora diluwari para penjarah kasebut, amarga udakara 1 000 bisnis cilik sing kena pengaruh. 

Iki kedadeyan nalika negara lan jagad iki nindakake strategi sing jembar kanggo ngobong penciptaan lapangan kerja lan nyurung ekonomi kita ing jalur pertumbuhan berkelanjutan. 3 

Kekerasan sing durung pernah ana uga nate nyebabake sektor kesehatan, ing antarane, ana enem kendaraan kesehatan, kalebu ambulan, dirusak; sawetara sing anyar. 

Iki kalebu kendaraan COVID-19 khusus kanggo program nelusuri kontak lan ngangkut sampel COVID-19 ing wilayah Shiselweni. Kantor Kesehatan Daerah Nhlangano dibuwang. Ambulans liyane diserang ing wilayah Lubombo sing nyisihake nyawane pasien. Iki luwih saka 10 pusat Tinkhundla sing dirusak dening para penjarah lan perusuh kasebut. 

Kahanan sing ora disengaja iki wis mangaruhi respon COVID-19 ing pirang-pirang cara, nanging kita tetep tekad lan ora ngganggu nalika ngupayakake layanan kesehatan kanggo kabeh emaSwati. Kita ora ngupayakake supaya bisa dadi layanan sing efisien kanggo Bangsa. 

Pamrentah seneng banget ngelingake yen kahanan ing lapangan wis stabil sajrone sawetara dina kepungkur, amarga pasukan keamanan kita kanthi tegas njamin pemeliharaan perdamaian lan katertiban ing saindhenging papat wilayah ing negara kasebut. Pasukan keamanan kita bakal tetep waspada kanggo njaga keamanan masarakat, bisnis lan properti liyane. 

Mula, kita ngajak kabeh emaSwati supaya terus nyetir ekonomi kanthi bali kerja lan mbukak kabeh bisnis sing ora kena pengaruh. Nanging, iki kudu ditindakake kanthi tundhuk marang peraturan COVID-19. Jam kurva tetep jam 6 sore nganti jam 5 esuk lan kantor kudu terus ditutup jam 3:30 sore supaya para pekerja bisa mulih kanthi aman ing wektu kurfew. 

Nganyari COVID-19 

Ing jalur iki, aku pengin ngelingake emaSwati manawa kita isih ngadhepi kahanan medeni, COVID-19, sing terus ora mandheg sajrone sawetara dina kepungkur. Kita terus ngalami paningkatan jumlah COVID-19 kasus anyar ing negara kasebut wiwit 96 kasus antarane 13-19 Juni, 207 kasus sajrone minggu 20-26 Juni, lan 242 sajrone minggu 27 Juni nganti 3 Juli 2021. 5 

Lintasan umum kasus anyar nuduhake tren munggah sing terus-terusan kanthi positipitas uji coba mundhak saka 3% dadi 9% ing wingi. Telung pati COVID-19 sing kacarita dilaporake sajrone minggu kepungkur sawise nglaporake siji kasus sajrone minggu sadurunge. 

Nalika tingkat hunian kasur ing fasilitas isolasi isih kurang 9%, kenaikan angka minangka pratandha manawa negara kasebut ing tahap wiwitan gelombang kaping telu. Proyeksi kasebut nuduhake manawa bakal ana paningkatan kasus anyar sajrone 4 nganti 6 minggu sabanjure sadurunge tekan puncak. Kita ngerti manawa paningkatan kasus anyar nyebabake paningkatan jumlah korban sajrone rong minggu. 

Sepisan maneh, aku njaluk kabeh emaSwati supaya tetep waspada lan tundhuk marang peraturan COVID-19 lan protokol kesehatan. Kangge, Pamrentah terus menehi luwih akeh vaksin COVID-19 kanggo emaSwati kanggo nambah latihan vaksinasi. 

Ing akhir minggu, kita nampa tambahan 12 000 dosis vaksin Oxford-AstraZeneca. Dosis kasebut 6 

bakal ngidini kita terus menehi dosis kapindho kanggo petugas kesehatan nalika pindhah menyang tahap sabanjure latihan vaksinasi. Kementerian Kesehatan bakal nawakake nganyari vaksin sing dibutuhake. 

Nalika entuk informasi luwih lengkap babagan panyebaran Varian Delta saka virus COVID-19 ing negara-negara tanggané, muga-muga kita waspada marang Bangsa babagan kemungkinan virus iki nyebar ing negara kasebut amarga ana pamindhahan saka saben negara menyang negara liyane ? Ing babagan iki, kita njaluk Bangsa kanggo terus ngetutake Peraturan COVID-19 sing digawe dening Pamrentah minangka langkah kanggo nyuda pengaruh pandemi kanggo masarakat. 

1. Nganggo topeng rai lan nutupi irung lan cangkem; 
2. Cuci tangan utawa ngresiki asring; 
3. Aja rame lan spasi sing diwatesi kanthi ventilasi utawa sirkulasi hawa sing sithik; 

Ayo njaga awake dhewe supaya aman saka COVID-19 lan uga nglindhungi para petugas kesehatan.

Sanajan ana gangguan utama kanggo sistem kesehatan kita amarga rampasan anyar, kita ora bakal mandheg ngrewangi emaSwati menang perang nglawan pandemi kasebut. Kita bakal nindakake kabeh upaya supaya bisa nyedhaki wong. 

Mbukak maneh pusat layanan Urusan Dalam Negeri 

Ing cathetan liyane, kita pengin njamin Bangsa Bangsa manawa kabeh Pusat Pelayanan Urusan Dalam Negeri ing saindenging negara bakal diwiwiti wiwit esuk, kajaba Manzini, Hluthi, Hlatsi, lan Siphofaneni. 

Registrasi perusahaan lan nganyari lisensi kendaraan 

Pamrentah uga ngerti manawa nganyari lisensi registrasi kendaraan lan registrasi perusahaan terganggu sajrone kerusuhan pungkasan. Mula, kita menehi notifikasi marang Bangsa manawa pembaharuan lisensi kendharaan wis ditambah nganti tanggal 20 Juli 2021. Pembaruan registrasi perusahaan wis ditambah nganti 31 Agustus 2021. 

kesimpulan 

Pamrentah pengin njamin kabeh emaSwati, komunitas internasional, mitra diplomatik, lan warga Eswatini manawa kita bakal nindakake kabeh prekara sing dibutuhake kanggo njaga keamanan masarakat nalika urip bali normal. 

Muga-muga aku ora nyengkuyung masarakat supaya tuku panik lan menehi jaminan manawa kita ngupayakake supaya ana pasokan ing toko kita ing kabeh wektu. 

Kita terus ngandelake kabeh emaSwati kanggo nindakake perkara sing bener lan kanthi ketat njaga unsur asing sing dimaksudake kanggo ngrusak negara kita lan ngancam harmoni. 

Kita duwe siji negara lan kita kabeh kudu ngreksa lan ngreksa apa sing wis dingerteni pirang-pirang abad kepungkur - lan iku tentrem lan stabilitas. 

Matur nuwun. 

THEMBA N. MASUKU 

Pimpinan Perdana Menteri 

5 Juli 2021 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.