24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Cruising Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah rapat News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

WTTC mbukak pengaruh dramatis saka COVID-19 ing Travel & Pariwisata global

WTTC mbukak pengaruh dramatis saka COVID-19 ing Travel & Pariwisata global
WTTC mbukak pengaruh dramatis saka COVID-19 ing Travel & Pariwisata global
ditulis dening Harry Johnson

Protokol kesehatan & kebersihan sing jelas lan terkoordinasi bakal ndhukung sektor kasebut kanggo nggawe kapercayan lelungan maneh lan ngidini lelungan internasional bisa urip maneh lan pulih kanthi cepet.

Print Friendly, PDF & Email
  • Dewan Pariwisata & Pariwisata Dunia ngluncurake Laporan Tren Ekonomi anyar.
  • Pandemi COVID-19 nyumurupi wilayah Asia-Pasifik ngalami kerugian PDB paling gedhe.
  • Amerika paling ora kena pengaruh, disimpen kanthi pemulihan domestik sing kuwat.

Asia Pasifik minangka wilayah sing paling parah amarga pandemi COVID-19 miturut Laporan Tren Ekonomi taunan saka Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC).

Laporan kasebut nyritakake pengaruh dramatis saka watesan lelungan sing dirancang kanggo ngatasi COVID-19 ing ekonomi global, wilayah individu, lan kerugian kerja ing saindenging jagad.

Asia-Pasifik minangka wilayah paling apik, kanthi kontribusi sektor iki kanggo PDB bakal mudhun ngrusak 53.7%, dibanding karo jatine global 49.1%.

Pengeluaran internasional pengunjung utamane angel banget ing Asia Pasifik, mudhun dadi 74.4%, amarga akeh negara ing saindenging wilayah kasebut nutup wates kanggo turis mlebu. Pangeluaran domestik nyumurupi penurunan sing luwih murah nanging padha ngukum 48.1%.

Pakaryan Plancongan & Pariwisata ing wilayah iki mudhun 18.4%, padha karo 34.1 yuta lapangan gawe kaget.

Nanging, sanajan ana penurunan iki, Asia-Pasifik tetep dadi wilayah paling gedhe kanggo lapangan kerja sektor kasebut ing taun 2020, nyumbang 55% (151 yuta) saka kabeh pekerjaan Travel & Pariwisata global.

Virginia Messina, Wakil Presiden Senior WTTC, ujar: "Data WTTC wis mbebayani banget akibat pandemi kasebut ing Travel & Pariwisata ing saindenging jagad, saengga ekonomi rusak, mayuta-yuta ora kerja lan akeh liyane sing wedi karo masa depan.

"Laporan Tren Ekonomi saben taun nuduhake manawa saben wilayah nandhang sangsara marga saka larangan lelungan sing ditindakake kanggo ngontrol panyebaran COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.