24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Hak-hak manungsa News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pandemi COVID-19 ngilangi kekuatan paspor premium

Pandemi COVID-19 ngilangi kekuatan paspor premium
Pandemi COVID-19 ngilangi kekuatan paspor premium
ditulis dening Harry Johnson

Sanajan wis ana kemajuan, ing antarane Januari nganti Maret 2021, mobilitas internasional wis pulih dadi 12% level pra-pandemi ing periode sing padha ing taun 2019, lan teluk antarane akses lelungan teoritis lan nyata sing ditawakake malah paspor sing duwe peringkat dhuwur tetep pinunjul.

Print Friendly, PDF & Email
  • Plummeting daya paspor Inggris lan AS paling endhek.
  • Isolasi lan nasionalisme mblokir dalan kanggo kawentar ekonomi.
  • Ing jagad pasca COVID, kewarganegaraan luwih penting tinimbang sadurunge.

Nalika donya ngupaya pulih saka efek darurat kesehatan global, isih ana pitakon penting babagan lelungan internasional: Apa bisa bali menyang level pra-pandemi? Kepiye carane bisa entuk? Lan sapa sing bakal ditinggalake? Asil lan riset paling anyar saka rangking asli kabeh paspor donya miturut nomer tujuan sing bisa diakses pemilik tanpa visa sadurunge - nuduhake manawa ana sebab ana optimisme, mesthine kudu ditrapake kanthi realita yen lelungan lintas wates terus bakal alangan Ngartekno. Sanajan wis ana kemajuan, ing antarane Januari nganti Maret 2021, mobilitas internasional wis pulih dadi 12% level pra-pandemi ing periode sing padha ing taun 2019, lan teluk antarane akses lelungan teoritis lan nyata sing ditawakake paspor malah dhuwur tetep pinunjul.

Kanthi ditundha Olimpiade Tokyo 2020 mung sawetara minggu kepungkur, lan negara kasebut ing kahanan darurat 'kuasi', Jepang tetep nyekel posisi nomer siji ing Indeks Paspor Henley - sing adhedhasar data eksklusif saka Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) - kanthi skor teoritis bebas visa / visa ing taun 193.

Nalika dominasi paspor Eropa ing Ten Ten wis diwenehi kanggo sejarah sejarah 16 taun, unggulan telung negara Asia - Jepang, Singapura, lan Korea Selatan - dadi normal anyar. Singapura tetep ing 2nd papan, kanthi skor bebas visa / visa nalika tekan taun 192, lan Korea Selatan tetep nuduhake bareng-3rd papan karo Jerman, masing-masing kanthi skor 191.

Nanging, yen dibandhingake karo akses lelungan nyata sing saiki kasedhiya malah kanggo sing duwe paspor paling dhuwur, gambar kasebut katon beda banget: sing duwe paspor Jepang duwe akses menyang kurang saka 80 tujuan (padha karo kekuatan paspor Arab Saudi, sing lenggah mudhun ing taun 71st papan ing peringkat) dene sing duwe paspor Singapura bisa ngakses kurang saka 75 tujuan (padha karo kekuwatan paspor Kazakhstan, sing dununge ing 74th papan).

Plummeting daya paspor Inggris lan AS paling endhek

Ana prospek sing surem uga ing negara-negara sing duwe peluncuran vaksin Covid-19 sing sukses: Inggris lan AS saiki duwe bareng-7th papan ing indeks kasebut, sawise mandheg terus amarga dheweke entuk posisi paling dhuwur ing 2014, kanthi pemegang paspor miturut teori bisa ngakses 187 tujuan ing saindenging jagad. Nanging, ing larangan lelungan saiki, sing duwe paspor Inggris ngalami penurunan dramatis luwih saka 70% ing kebebasan lelungan, saiki bisa ngakses kurang saka 60 tujuan global - daya paspor sing padha karo Uzbekistan ing indeks kasebut. Pemegang paspor AS wis nyuda kabebasan lelungan 67%, kanthi akses menyang 61 tujuan ing saindenging jagad - daya paspor sing padha karo Rwanda ing Indeks Paspor Henley.

Ora yakin suwene watesan perjalanan tetep bakal tetep, nanging kayane jelas manawa mobilitas global bakal banget dihambat sajrone taun 2021. Ing pirang-pirang negara, keraguan serius muncul babagan kemampuan kanggo ngatasi krisis global, kanthi prioritas sing luwih jero kanggo sabanjure. Nambah isolasiisme lan deglobalisasi mesthi ana akibat sing gedhe, ing antarane yaiku kerusakan ekonomi global, pangurangan mobilitas global sing signifikan, lan larangan kebebasan masarakat kanggo milih sing paling apik kanggo kulawargane lan usahane. Cetha manawa luwih saka saiki, wong kudu nggedhekake pilihan omah lan paspor.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.