24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
aviation Warta Breaking Travel News News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

Kepiye Penerbangan bisa dadi Sudut kanggo ambisi Inggris Global Inggris

Bandara Heathrow, terminal kargo, CargoLogicAir Boeing 747-83Q (F) interior kargo, Juli 2017.
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Panaliten anyar nyoroti babagan carane Inggris bisa entuk poros ekonomi pasca Brexit, kanthi perdagangan non-EU bisa nambah 20% sajrone limang taun sabanjure saka meh 473 milyar ing taun 2019 dadi 570 milyar ing taun 2025.

Print Friendly, PDF & Email
  • Laporan CEBR anyar nyoroti manawa penerbangan bisa dadi landasan ambisi Inggris Global Inggris, ngrewangi industri ngirim bonanza perdagangan £ 204 milyar sing bisa entuk manfaat ing saben pojok Inggris.
  • Heathrow, sing wis nggampangake meh setengah saka kabeh perdagangan Inggris miturut regane karo negara-negara CPTPP, paling apik kanggo mbantu perusahaan Inggris nduwe poros lan tuwuh perdagangan kanthi ekonomi sing duwe nilai tinggi sawise Brexit.
  • Perdagangan menyang negara-negara non-EU liwat Heathrow bisa tuwuh 11% ing taun 2025 kanthi wilayah sing khusus kanggo manufaktur nilai tinggi, kalebu Timur Lor lan Midlands, sing bakal entuk entuk manfaat paling gedhe amarga Inggris nggawe hubungan dagang anyar.

Miturut Pusat Riset Ekonomi & Bisnis, penerbangan kudu dadi inti kanggo poros iki. Temuan kasebut nuduhake manawa nilai perdagangan liwat Heathrow menyang negara-negara non-EU bisa nambah 11% ing taun 2025, dene perdagangan karo negara-negara UE mudhun 7% sajrone periode sing padha. Wilayah ing saindenging Inggris bakal entuk bathi saka link dagang anyar kasebut, kanthi Heathrow duwe peran penting kanggo mbukak pasar anyar sing terkenal saka Asia Pasifik lan Australia menyang AS.

Penerbangan penting banget kanggo rencana Pamrentahan pasca Brexit Inggris. Heathrow duweni potensi kanggo nggampangake dana dagang £ 204 milyar sing mupangat kanggo bisnis Inggris ing saben pojok negara kasebut, nggawe kesempatan kanggo kabeh sektor penerbangan lan nguatake jaringan perdagangan Inggris.

Nanging, dorongan perdagangan iki ora bakal diwujudake, kajaba industri penerbangan Inggris didhukung karo kabijakan Pamrentah lan diidini maneh. Angka industri ing wulan Mei nuduhake manawa sawetara pesaing Eropa sing entuk dhukungan saka sektor tartamtu sajrone pandemi, kayata Walanda lan Jerman, ngalami pertumbuhan paling cepet. Tonase kargo ing bandara hub ing Inggris isih mudhun 19% ing level 2019, dibandhingake karo Schiphol lan Frankfurt sing wis ngluwihi level 2019, saya mundhak 14% lan 9% sajrone wektu sing padha. 

Panaliten iki digawe nalika Heathrow kerja sama karo British Airways lan Virgin Atlantic kanggo ngluncurake uji coba sing tujuane mbantu Pamrentah lan industri ngerti kepiye cara praktis mbatesi para penumpang sing divaksinasi, minangka langkah sing penting kanggo miwiti maneh lelungan lan perdagangan. Kanthi nggunakake dividen vaksin negara kasebut, para menteri bisa mbantu menehi stimulus ekonomi iki kanggo para eksportir ing saindenging Inggris, sing njamin Inggris tetep kompetitif nalika negara kasebut ora dikunci.

Laporan Global Britain nerangake manawa:

  • Ing taun 2025, nilai perdagangan liwat Heathrow bisa tuwuh luwih saka £ 204 milyar (munggah saka £ 188bn ing taun 2019), makili 21.2% saka total perdagangan barang ing Inggris lan 14.6% perdagangan barang lan jasa kita. 
  • Wutah perdagangan bisa nambah saben wilayah Inggris. Wilayah sing duwe kecenderungan manufaktur - kalebu Midlands lan Timur Lor - umume entuk bathi saka perjanjian perdagangan mbesuk kanthi ekonomi sing berkembang pesat ing saindenging jagad. Skotlandia lan Wales uga bisa entuk manfaat saka tambah akeh perdagangan pertanian, kehutanan lan mancing.
  • Heathrow bisa ngrewangi Perjanjian Perdagangan Gratis mbesuk - kanthi 46% perdagangan miturut regane karo negara-negara CPTPP sing difasilitasi liwat bandara - nalika bandara kasebut diselehake kanthi peran utama kanggo menehi hasil karo AS lan Australia.
  • Heathrow minangka fasilitator utama perdagangan Inggris nyumbang rong pertiga saka kabeh perdagangan sing diangkut liwat udara ing Inggris (miturut regane), kanthi angka iki mundhak dadi luwih saka 75% kanggo perdagangan non-UE.
  • Nalika 90% perdagangan Inggris kanthi volume diangkut liwat segara, barang sing regane dhuwur diangkut liwat udara. Heathrow minangka port paling gedhe ing Inggris, nyumbang 21.2% perdagangan barang ing Inggris miturut regane ing taun 2019.

Riset anyar negesake pentinge model bandara hub global menyang Inggris pasca-Brexit lan para eksportir ambisius Inggris sing gumantung karo rute perdagangan penerbangan. Model hub mbantu nyurung pertumbuhan perdagangan, kanthi nggabungake permintaan sambungan global lan menehi luwih akeh pilihan tujuan kanggo penumpang, bisnis lan pengusaha, eksportir lan importir. 

CEO Heathrow John Holland-Kaye ujar"Heathrow ditrapake kanggo ngatasi ambisi Pemerintah Inggris ing Inggris lan ngirim stimulus ekonomi pasca-kunci, sawise Brexit regane miliaran pon. Minangka bandara hub mung UK lan port paling gedhe miturut nilai, kita siyap main peran utama kanggo nggawe kesempatan ekonomi kanggo bisnis ing saindenging negara, nggampangake perjanjian perdagangan bebas anyar lan dadi link penting kanggo mitra dagang utama. Menteri kudu nggunakke kesempatan kasebut kanggo ngamanake dorongan ekonomi sing penting kasebut kanthi ndhukung program penerbangan Inggris lan program vaksinasi dhewe kanthi nyuda batasan perjalanan kanthi aman kanggo penumpang sing divaksinasi wiwit tanggal 19 Juli. 

Menteri Ekspor Graham Stuart MP komentar: "Nalika kita terus nggawe perjanjian perdagangan bebas karo negara-negara ing saindenging jagad, bandara kita bakal duwe peran penting ing ambisi global Inggris - saka aksesoris menyang CPTPP menyang kesepakatan perdagangan UK-Australia sing mentas ditandatangani. 

"Agenda kabijakan perdagangan kita bakal mbantu ningkatake kabeh wilayah ing Inggris, nyuda tarif lan nyuda tape abang kanggo bisnis. Dhukungan saka sektor penerbangan bakal mbantu nggampangake, supaya lelungan ekspor Inggris sing luwih lancar menyang pasar utama kayata Selandia Baru, Timur Tengah lan India. ”

Riset iki uga disambut dening bisnis regional, kanthi Dai Hayward, CEO saka Micropore Technologies adhedhasar Teesside, ujar: "Micropore Technologies Ltd minangka panyedhiya solusi teknologi pemenang penghargaan kanggo sektor farmasi lan biofarmasi global. Amarga sifat global bisnis, hub bandara sing gegandhengan karo lalu lintas penumpang uga barang penting. Heathrow nyedhiyakake kanthi tepat, utamane saiki yen penerbangan saben dinane saka bandara lokal kita, Teesside International, diwiwiti maneh minangka asil saka Walikota Tees Valley, Ben Houchen. Kita ngarep-arep bisa nerusake lelungan saka Heathrow menyang bagean-bagean saka jagad iki sing teknologi wis ora ana sajrone pandemi.

Kanggo nampilake karya bisnis Inggris ing ndhuwur lan mudhun negara sing ngekspor barang lan jasa liwat Heathrow, bandara kasebut uga bakal ngluncurake kampanye Juara Bisnis Inggris Global ing wulan-wulan ngarep. Bisnis-bisnis kasebut njaga perdagangan negara sajrone taun kepungkur lan bakal dadi peran utama kanggo nyopir Inggris ing taun ngarep.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.