Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Caribbean angkara Warta Pamrentah Kabar Breaking Haiti News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Presiden Haiti lan Wanita Pertama tiwas nalika nyerang omahé

Presiden Haiti lan Wanita Pertama tiwas nalika nyerang omahé
Presiden Haiti lan Wanita Pertama tiwas nalika nyerang omahé
ditulis dening Harry Johnson

Presiden lan wanita kasebut dilaporake diserang udakara jam 1 esuk dina Rebo dening "klompok wong sing ora dingerteni, sawetara sing ngomong nganggo basa Spanyol."

Print Friendly, PDF & Email
  • Presiden Haiti Jovenel Moise lan Wanita Pertama Martine Moise tiwas ing omah.
  • Presiden Moise tiwas ing adegan kasebut nalika garwane tiwas ing rumah sakit amarga ciloko.
  • Republik Dominika mrentah supaya tapel watese karo Haiti.

Presiden Haiti Jovenel Moise lan Wanita Pertama Martine Moise dibunuh ing omah dheweke ing dina Rebo, ing serangan sing ditindakake dening sekelompok "wong sing ora dingerteni."

Presiden lan wanita kasebut dilaporake diserang udakara jam 1 esuk dina Rebo dening "klompok wong sing ora dingerteni, sawetara sing ngomong nganggo basa Spanyol." Gerai warta Haitian Le Louverture terus ngenali salah sawijining pembunuh minangka wong Kolombia, nanging saiki durung dikonfirmasi.

Miturut Perdana Menteri Haiti, Claude Joseph, Presiden Moise tiwas ing adegan kasebut nalika garwane digawa menyang rumah sakit kanthi cilaka. Dheweke uga mengko mati.

Perdana Menteri ngutuk "tumindak ala, ora manusiawi lan biadab" kasebut ing sawijining pernyataan, lan njaluk wong Haiti supaya tenang, negesake manawa ana tindakan sing dijupuk "kanggo njamin kelanjutan negara lan nglindhungi bangsa" lan "demokrasi lan Republik bakal menang. ”

Moise, sing jabatan dadi presiden ing 2017, dadi target upaya pembunuhan nalika upacara menandai ulang taun kaping 212 tiwas pendiri negara kasebut Jean-Jacques Dessalines tanggal 17 Oktober 2018. Telung pengawal keamanan cedera ing serangan kasebut, presiden dievakuasi menyang papan sing aman.

Miturut sumber sing ora dijenengi, wong-wong sing nyebabake serangan kasebut diyakini minangka tentara bayaran.

Tanggi Republik Dominika langsung nanggapi pembunuhan Moise kanthi mrentah penutupan tapel watese karo Haiti lan nambah pengawasan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.