24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

IATA: Panjaluk lelungan nuduhake perbaikan marginal ing wulan Mei

IATA: Panjaluk lelungan nuduhake perbaikan marginal ing wulan Mei
Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA
ditulis dening Harry Johnson

Nguciwani manawa akeh pamrentah sing ora obah kanthi luwih cepet nggunakake data kanggo ndorong strategi pambukaan wates sing bakal mbantu nyuda proyek pariwisata lan nyawijikake kulawarga.

Print Friendly, PDF & Email
  • Total panjaluk lelungan udara ing Mei 2021 mudhun 62.7% dibandhingake karo Mei 2019.
  • Permintaan penumpang internasional ing Mei yaiku 85.1% ing ngisor Mei 2019.
  • Total panjaluk domestik mudhun 23.9% tinimbang level pra-krisis, luwih apik tinimbang April 2021.

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake manawa permintaan lelungan internasional lan domestik nuduhake peningkatan marginal ing Mei 2021, dibandhingake karo wulan sadurunge, nanging lalu lintas tetep kurang saka level pra-pandemi. Pemulihan lalu lintas internasional utamane terus dibatesi karo watesan perjalanan pemerintah sing akeh. 

Amarga bandhingane antarane asil 2021 lan 2020 saben wulan kleru dening pengaruh COVID-19 sing luar biasa, kajaba kabeh nyathet kabeh Mei Mei 2019, sing ngetutake pola panjaluk normal.

  • Total panjaluk lelungan udara ing Mei 2021 (diukur ing kilometer penumpang utawa RPK penghasilan) mudhun 62.7% dibandhingake Mei 2019. Keuntungan kasebut nyuda penurunan 65.2% sing kacathet ing April 2021 lawan April 2019. 
  • Permintaan penumpang internasional ing Mei yaiku 85.1% ing ngisor Mei 2019, undhak-undhakan cilik saka penurunan 87.2% sing kacathet ing wulan April 2021 mungsuh rong taun kepungkur. Kabeh wilayah, kajaba Asia-Pasifik, nyumbang kanggo dandan sing sederhana iki.
  • Total panjaluk domestik mudhun 23.9% mungsuh level pra-krisis (Mei 2019), luwih apik tinimbang April 2021, nalika lalu lintas domestik mudhun 25.5% dibanding periode 2019. Lalu lintas China lan Rusia terus ana ing wilayah pertumbuhan positif dibandhingake karo level pra-COVID-19, dene India lan Jepang ngalami kerusakan signifikan ing tengah varian lan wabah anyar.

"Kita wiwit ndeleng pangembangan positif, kanthi sawetara pasar internasional mbukak kanggo para wisatawan sing divaksinasi. Musim lelungan musim panas Hemisfer Lor saiki wis teka. Lan nguciwani manawa akeh pamrentah sing ora obah kanthi luwih cepet nggunakake data kanggo ndorong strategi pambuka wates sing bakal mbantu nyuda proyek pariwisata lan nyawijikake kulawarga maneh, "ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.