Breaking News Internasional Breaking Jamaica News Warta Breaking Travel Caribbean Industri Hospitality News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Badai Tropis Elsa ninggalake Jamaika kanthi kerusakan $ 803 yuta

Badai Tropis Elsa

Perdana Menteri Jamaika Hon. Andrew Holness mratelakake menyang Dewan Perwakilan Wingi yen amarga udan deres sing disebabake dening Badai Tropis Elsa, diperkirakan kerusakan udakara $ 803 yuta.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pambiji pambuka iki digawe dening Badan Pekerjaan Nasional (NWA).
  2. Hasil penilaian nuduhake manawa udakara 177 dalan ing saindenging pulau kena pengaruh Badai Tropis Elsa.
  3. Peralatan NWA bakal digunakake kanggo ngresiki koridor sing kena pengaruh kanthi bantuan kontraktor pribadi.

PM Holness ndhesek supaya anggota Majelis Bawah supaya maju kanthi cepet ing ngewangi NWA supaya rampung fase pertama program mitigasi. Dheweke ngandhani manawa pamrentah wis nyedhiyakake $ 100 yuta kanggo tujuan kasebut.

"Aku ngerti manawa program kasebut wis rampung ing sawetara konstituensi, nanging ana liyane sing tundha. Aku pengin ngajak kita kabeh supaya kegiyatan kasebut rampung sajrone 21 dina mbesuk, supaya kita bakal ana ing posisi sing luwih apik sajrone musim iki, "ujare Perdana Menteri.

"Prakiraan kerusakan banjir bisa dadi awal, amarga badai rampung dina Minggu lan agensi kasebut nerusake penilaian karusakan kanggo nemtokake biaya perbaikan permanen. Pambiji, nganti saiki, dipérang dadi rong kategori - biaya kanggo ngresiki dalan lan reresik lumpur lan lebu lan biaya supaya dalan bisa diakses.

"Babagan biaya kanggo ngresiki dalan lan reresik lumpur lan lebu, biaya pendahuluan dadi $ 443 yuta. $ 360 yuta liyane bakal dibutuhake supaya koridor sing kena pengaruh bisa diakses. Mula, kita nggolek biaya udakara udakara $ 803 yuta. ”

PM Holness nerangake manawa perkiraan biaya amarga Badai Tropis Elsa adhedhasar wektu peralatan nggunakake tarif standar lan bahan kanggo ngisi wilayah sing wis dikumbah. Dheweke ujar manawa biaya kasebut nutupi reresik dalan, reresik saluran, nggawe akses lan tambalan, lan nambahake ora ana biaya kanggo rehabilitasi lan perbaikan permanen liyane. Dheweke ujar manawa NWA bakal terus menilai kerusakan kanggo kalebu inspeksi kabeh struktur ing wilayah sing udan paling gedhe. Perdana Menteri nambahake:

"Aku kudu negesake manawa biaya kanggo ngresiki lan ngresiki dalan lan solokan silt lan lebu fokus kanggo mbusak alangan fisik ing dalan lan menehi akses sing jelas kanggo komunitas. Akeh sing wis rampung. Nanging, biaya kanggo nggawe dalan bisa diakses, ngisi bolongan, menehi nilai lan nggunakake shingles lan tambalan minimal kanggo nambah banyu ing dalan. Kita ngarepake manawa kegiyatan iki bakal ditindakake sajrone rong minggu sabanjure.

"Iki penting banget, amarga kita kepengin supaya ora ana masalah sing bisa menehi pengaruh serius marang urip masarakat. Pambiji uga ditindakake babagan kebutuhan rehabilitasi, amarga kerusakan jaringan dalan lan sistem pembuangan. ”

Sawetara dalan sing kena pengaruh kalebu Alexandria nganti Jembatan Greenock, Sungai Putih nganti Teluk St. Ann, Hopewell menyang Ocho Rios lan Teluk St Ann nganti Green Park, ing St. Ann; Broadgate nganti Toms River, Trinity nganti Fontabelle, Stroberi Fields menyang Orange Hill, lan Port Maria nganti Islington, ing St. Mary; lan Chipshall menyang Durham, Hope Bay nganti Chipshall, Lembah Seaman nganti Mill Bank, lan Greja Alligator menyang Bellevue, ing Portland.

Uga kena pengaruh yaiku Teluk Morant nganti Port Morant, Port Morant nganti Pleasant Hill, Pleasant Hill nganti Hector River, Bath to Barretts Gap, Bath to Hordley, Bath to Bath Fountain, Morant River Bridge nganti Potosi, ing St. Thomas; lan Kutha Spanyol menyang Bog Walk, Dyke Road to Highway 2000, Twickenham Park menyang bundaran Old Harbor liwat Burke Road, Spanish Town to Bambu, Old Harbor Bay area menyang Bartons, Twickenham Park nganti Ferry, Naggo Head to Dawkins lan Old Harbor Roundabout menyang Gutters ing St. Catherine.

eTurboNews ngomong karo Pariwisata Jamaika Menteri Hon. Edmund Bartlett sing ujar, "Kita biasane ora duwe kemungkinan kerusakan omah lan bangunan sing luwih gedhe. Utamane, udan deres nyebabake kerusakan lan kena pengaruh ing dalan. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.