24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Jepang Breaking News News wong tanggung jawab Keslametan Olahraga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Tokyo negesake darurat COVID-19, nanging Olimpiade Tokyo isih ana?

Tokyo negesake darurat COVID-19, nanging Olimpiade Tokyo isih ana?
Perdana Menteri Jepang Yoshihide Suga
ditulis dening Harry Johnson

Ibu kota Jepang mlebu kahanan darurat anyar iki kurang saka telung minggu sadurunge dijadwalake dadi tuan rumah Olimpiade Tokyo 2020.

Print Friendly, PDF & Email
  • Negara darurat anyar bakal diumumake ing Tokyo nalika ana kasus COVID-19 anyar.
  • Negara darurat anyar bakal ditrapake ing wilayah Tokyo wiwit tanggal 12 Juli nganti 22 Agustus.
  • Tokyo nglaporake 920 kasus COVID-19 anyar ing dina Rebo, jumlah paling dhuwur saben dina wiwit 13 Mei.

Perdana Menteri Jepang Yoshihide Suga ngumumake dina iki yen kahanan darurat anyar bakal diumumake ing Tokyo nalika ana kasus COVID-19 anyar.

Ibu kota Jepang mlebu kahanan darurat anyar iki kurang saka telung minggu sadurunge dijadwalake dadi tuan rumah 2020 Olimpiade Tokyo.

Miturut Perdana Menteri, negara darurat anyar bakal ditrapake ing wilayah Tokyo wiwit tanggal 12 Juli nganti 22 Agustus.

Suga ujar manawa jumlah penduduk ing Tokyo sing kena infeksi virus corona saiki saya tambah, lan tindakan darurat - kurang ketat tinimbang kunci kabeh - kudu mbantu ngontrol panyebaran virus lan nyuda tekanan ing rumah sakit wilayah ibukutha sing wis berjuang nyedhiyakake cukup kasur

PM nambahake manawa dheweke bakal "njupuk kabeh langkah sing bisa ditindakake" kanggo nyegah panyebaran virus kasebut.

Tokyo nglaporake 920 kasus COVID-19 anyar ing dina Rebo, jumlah paling dhuwur saben dina wiwit 13 Mei.

Negara darurat uga wis ditambah menyang Prefektur Okinawa, dene langkah darurat kanggo Osaka, Saitama, Chiba lan prefektur Kanagawa uga bakal ditambah nganti 22 Agustus.

Keputusan resmi babagan kahanan darurat Tokyo bakal diumumake dina Kamis sawise rapat ahli kesehatan.

Tokyo dijadwalake dadi tuan rumah Olimpiade 2020 wiwit tanggal 23 Juli nganti 8 Agustus - setaun mengko tinimbang sing direncanakake sadurunge amarga penundaan sing disebabake dening pandemi COVID-19.

Ana akeh oposisi publik babagan acara olahraga gedhe lan kampanye domestik supaya bisa dibatalake.

Miturut sawetara sumber lokal, Olimpiade bisa uga maju tanpa para penonton, Game kasebut bakal ditahan, sanajan pengumuman Suga durung negesake iki.

Penyelenggara Olimpiade Tokyo 2020 wis nemtokke watesan ketat kanggo Game kasebut, kalebu nglarang penonton ing jaban rangkah lan matesi jumlah penggemar nganti 10,000 utawa setengah kapasitas saben venue.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.