24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

IATA: Muga kargo udara 9.4 persen luwih dhuwur tinimbang level pra-COVID

IATA: Muga kargo udara 9.4 persen luwih dhuwur tinimbang level pra-COVID
IATA: Muga kargo udara 9.4 persen luwih dhuwur tinimbang level pra-COVID
ditulis dening Harry Johnson

Kacepetan tuwuh rada alon ing wulan Mei dibandhingake karo wulan April sing nyatane tambah 11.3% tinimbang level pra-COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  • Permintaan global, diukur ing ton-kilometer kargo (CTK), mundhak 9.4% dibandhingake karo Mei 2019.
  • Operator Amerika Utara nyumbang 4.6 poin persentase kanggo tingkat pertumbuhan 9.4% ing wulan Mei.
  • Kapasitas tetep diwatesi ing 9.7% ing sangisore level pra-COVID-19 amarga ana landhesane pesawat penumpang.

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) dirilis data Mei 2021 kanggo pasar kargo udara global sing nuduhake yen panjaluk terus tren pertumbuhan sing kuat. 

Amarga mbandhingake asil saben wulan 2021 lan 2020 kleru karo pengaruh COVID-19 sing luar biasa, kajaba ditandhingake, kabeh perbandingan sing bakal ditindakake yaiku Mei 2019 sing ngetutake pola panjaluk normal.

  • Permintaan global, diukur ing ton-kilometres kargo (CTK), mundhak 9.4% dibandhingake karo Mei 2019. Permintaan sing disesuaikan kanthi musiman mundhak dadi 0.4% saben wulan ing wulan Mei, yaiku wulan dandan kaping 13 berturut-turut.   
  • Kacepetan tuwuh rada mudhun ing wulan Mei dibandhingake karo wulan April sing nyatane tambah 11.3% tinimbang level pra-COVID-19 (April 2019). Nanging, kargo udara ngatasi perdagangan barang global ing wulan kaping gangsal.
  • Operator Amerika Utara nyumbang 4.6 poin persentase kanggo tingkat pertumbuhan 9.4% ing wulan Mei. Maskapai penerbangan ing kabeh wilayah liyane kajaba Amerika Latin uga ndhukung pertumbuhan kasebut.  
  • Kapasitas tetep diwatesi ing 9.7% ing sangisore level pra-COVID-19 (Mei 2019) amarga ana landhesane pesawat penumpang. Kapasitas sing disesuaikan kanthi musiman mundhak 0.8% saben wulan ing wulan Mei, asil dandan kaping papat berturut-turut nuduhake manawa kapasitas kapasitas alon-alon santai. 
  • Kondisi ekonomi lan dinamika rantai pasokan sing apik tetep ndhukung kargo udara:
  1. Perdagangan global munggah 0.5% ing wulan April.
  2. Indikator Purchasing Managers (PMI) - pratondho panjaluk kargo udhara - nuduhake manawa kapercayan bisnis, output produksi lan pesenan ekspor anyar saya cepet ing umume ekonomi.
  3. Daya saing kargo udara sing ana hubungane karo pengiriman kontainer wis apik. Pra-krisis, rega rata-rata kargo udhara luwih larang 12 kali tinimbang kapal laut. Ing wulan Mei 2021 larang kaping enem. 

"Disengkuyung dening tuwuhing ekonomi ing perdagangan lan manufaktur, permintaan kargo udhara 9.4% luwih dhuwur tinimbang level pra-krisis. Nalika ekonomi mbukak kunci, kita bisa ngarepake pamindhahan konsumsi saka barang menyang layanan. Iki bisa nyuda pertumbuhan kargo umume, nanging daya saing sing luwih apik dibandhingake karo kapal laut kudu terus nggawe kargo udara dadi titik sing apik kanggo maskapai penerbangan nalika permintaan penumpang berjuang kanthi penutupan tapel wates lan watesan perjalanan, "ujare Willie Walsh, IATADirektur Jenderal.   

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.