24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Hawaii HITA Industri Hospitality Hotel & Resor Kamaainas News Mbangun maneh Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Pendanaan pariwisata suda nalika lelungan menyang Hawaii luwih akeh

Lelungan menyang Hawaii

Omah lan Senat Hawaii milih wingi kanggo ngalahake veto Gubernur David Ige babagan UU House 862 sing akeh gegayutan karo pariwisata. Khusus kanggo anggaran Otoritas Pariwisata Hawaii (HTA), tagihan iki bakal nyuda anggaran kasebut saka US $ 79 yuta dadi US $ 60 yuta lan nyuda tugas lan tanggung jawab Otoritas.

Print Friendly, PDF & Email
  1. HTA saiki kudu njaluk dana saka legislatif saben taun kaya agensi negara liyane.
  2. RUU kasebut nyedhiyakake $ 60 yuta saka Undhang-undhang Rencana Penyelamatan Amerika kanggo taun fiskal saiki.
  3. Uga kalebu tagihan kasebut yaiku pangowahan pajak akomodasi sementara sing bakal mbutuhake turis tetep nginep ing hotel.

RUU Dewan 862 uga mbatalake alokasi pajeg akomodasi sementara menyang kabupaten lan menehi wewenang kanggo nggawe pajak akomodasi sementara kanggo kabupaten kanthi tingkat sing ora ngluwihi 3 persen ing ndhuwur pajak hotel negara 10.25 persen.

Iki uga mbatalake dana khusus pariwisata sing dibiayai TAT lan mbatalake watesan paket ganti rugi kanggo presiden lan kepala pejabat eksekutif saka HTA wiwit tanggal 1 Januari 2022. Iki minangka sumber penghasilan utama HTA.

Kajaba iku, mbatalake pengecualian HTA saka kode pengadaan umum lan uga nyuda alokasi pajak akomodasi sementara menyang dana khusus perusahaan pusat konvensi.

Replikan Negara, Sylvia Luke (D), sing makili Punchbowl, Pauoa, lan Nuuanu, negesake manawa overto saka veto iku intine ngisi wisatawan supaya bisa mbantu mbayar sumber daya sing digunakake. Dheweke ujar manawa Pajak Akomodasi Transien - utawa pajak hotel - kenaikan 3 persen bakal ngrampungake. Kajaba iku, pajeg mobil sewaan bakal diklumpukake kanthi jeneng manajemen pariwisata berkelanjutan.

Wakil Negara Bagian Gene Ward (R), makili Hawaii Kai lan Lembah Kalama, milih nglawan undang-undang kasebut sing ujar manawa RUU kasebut intine ngirim pesen HTA yen dheweke ora seneng karo cara ngatur pariwisata Hawaii.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.