Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Jepang Breaking News News wong Mbangun maneh tanggung jawab Olahraga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Negara darurat: Jepang nglarang kabeh penonton wiwit Olimpiade Tokyo 2020

Negara darurat: Jepang nglarang kabeh penonton wiwit Olimpiade Tokyo 2020
Menteri Olimpiade Jepang Tamayo Marukawa
ditulis dening Harry Johnson

Penonton ora diidini teka ing Olimpiade Tokyo 2020 amarga kena infeksi COVID-19 sing cetha ing Jepang.

Print Friendly, PDF & Email
  • Rencana supaya jumlah pamirsa winates bisa melu ing Olimpiade Tokyo taun 2020 wis ditinggal.
  • Presiden Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, njaluk ngapura marang sing duwe tiket lan njlentrehake manawa pelanggaran tumrap masarakat akeh sing "disesali".
  • Tokyo nglaporake jumlah infeksi COVID-19 saben dina paling dhuwur wiwit pertengahan Mei dina Rebo.

Menteri Olimpiade Jepang Tamayo Marukawa ngumumake manawa rencana ora ngidini para penonton winates bisa teka 2020 Olimpiade Tokyo wis ditinggal mung rong minggu sadurunge tumindak diwiwiti.

Penggemar ora diidini melu Olimpiade sawise infeksi COVID-19 sing cetha ing Jepang.

Presiden Tokyo 2020 Seiko Hashimoto njaluk ngapura marang sing duwe tiket lan njlentrehake nglanggar masarakat apa wae minangka "disesalkan", njupuk tindakan drastis ing upaya ngindhari gelombang infeksi anyar ing tengah-tengah kenaikan sing didorong varian Delta sing nular banget.

Perdana Menteri Yoshihide Suga nggambarake pamindhahan kasebut penting, nyandhang kesepakatan pungkasan wulan pungkasan sing bakal katon kapasitas nganti 50 persen, nampung maksimal 10,000 wong saben papan.

Gagasan kasebut didhasarake karo asumsi manawa panyebaran COVID-19 bakal diringanake kanthi peluncuran vaksinasi sing ditunggu-tunggu, mung kanggo pamrentah lan panitia pengorganisasian kanggo ngudhunake tutup dadi 5,000 kanggo nanggepi peringatan saka para ahli medis sing diwakili akeh wong pilihan sing paling aman.

Tokyo nglaporake jumlah infeksi COVID-19 saben dina paling dhuwur wiwit pertengahan Mei dina Rebo, kanthi warta 920 infeksi seger nyebabake rasa wedi yen tekane ewonan atlit lan pejabat bakal nambah kahanan sadurunge para penggemar malah dianggep.

Kepala Komite Olimpiade Internasional (IOC) Thomas Bach nganakake rapat terbuka karo perwakilan pemerintah daerah lan nasional lan pejabat saka papat lembaga kasebut, panitia panitia lan Komite Paralimpiade Internasional.

"Kita wis nuduhake tanggung jawab iki wiwit dina penundaan," jarene. "Lan kita uga bakal nuduhake dina iki.

"Kita bakal ndhukung langkah apa wae sing dibutuhake supaya Olimpiade lan Paralimpik Games aman lan aman kanggo masarakat Jepang lan kabeh peserta."

Game kasebut dijadwalake diwiwiti tanggal 23 Juli nganti 8 Agustus.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.