Airlines Airport Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Warta Breaking Qatar tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

Qatar Airways gabung karo Platform Waspada Turbulensi IATA

Qatar Airways gabung karo Platform Waspada Turbulensi IATA
Qatar Airways gabung karo Platform Waspada Turbulensi IATA
ditulis dening Harry Johnson

Qatar Airways minangka maskapai Timur Tengah pertama sing melu inisiatif Turbulence Aware nalika diluncurake minangka pilot project ing Desember 2018.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kelestarian lingkungan lan lingkungan minangka prioritas utama.
  • Iki minangka kontributor data turbulensi pertama lan paling gedhe ing Timur Tengah.
  • Nuduhake data kerusuhan bisa mbantu industri maskapai ngilangi emisi karbon.

Qatar Airways lan ing Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake manawa Qatar Airways bakal dadi maskapai pertama ing Timur Tengah sing gabung karo platform IATA Turbulence Aware. 

Waspada Turbulensi IATA mbantu maskapai nyuda pengaruh kerusuhan, penyebab utama cidera penumpang lan kru lan biaya bahan bakar sing luwih dhuwur saben taun, kanthi nggabungake lan nuduhake data turbulensi anonim saka pirang-pirang maskapai penerbangan sing melu lan ewonan penerbangan saben dinane. Informasi sing akurat lan nyata nggawe pilot lan operator bisa milih jalur penerbangan sing optimal, ngindhari turbulensi lan mabur ing level paling luweh kanggo nggedhekake efisiensi bahan bakar lan nyuda emisi CO2.

Qatar Airways minangka maskapai Wétan Tengah sing pertama sing melu inisiatif Turbulence Aware nalika diluncurake minangka pilot project ing Desember 2018. Turbulence Aware wiwit berkembang dadi platform operasional kanthi luwih saka 1,500 pelapor pesawat sing nuduhake data turbulensi wektu nyata. Kanthi wara-wara saiki, Qatar Airways wis nyedhiyakake 120 pesawat kanthi platform Turbulence Aware, kanthi rencana ngembangake menyang armada liyane. 

Kepala Eksekutif Grup Qatar Airways, Yang Mulia, Akbar Al Baker, ujar: "Kanthi keamanan lan kelestarian lingkungan minangka prioritas utama, kita nuduhake komitmen kanggo mabur sing tanggung jawab. Kita terus nggawe inovasi minangka salah sawijining maskapai utama ing donya kanthi nggunakake solusi anyar iki sing nggabungake teknologi lan data gedhe kanggo perencanaan penerbangan sing luwih efisien ora mung kanggo njamin perjalanan sing lancar, nanging uga kanggo nyuda pembakaran bahan bakar, mula bakal ngirangi emisi karbon kita. Kanggo nggawe pesawat luwih aman lan sustainable, industri maskapai kudu nggunakake inovasi digital kasebut, lan kerja sama kanggo nuduhake data turbulensi kanggo ramalan sing luwih tepat. ” 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.