24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Kabar Olahraga Industri Hospitality News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Singapur Maneka Warta

Apa iki cara kanggo mungkasi pandemi ing Bumi?

Apa iki cara kanggo mungkasi pandemi ing Bumi?

"Roadmap to End Pandemics" lagi dituduhake karo anggota Parlemen ASEAN lan nyebut "Perlindhungan Alam minangka vaksin mung tahan lama," ujar cara kanggo imunasi Bumi yaiku liwat "One Health."

Print Friendly, PDF & Email
  1. Sawetara parlemen lan pamrentah ing negara anggota ASEAN nggunakake pendekatan One Health kanggo nyegah pandemi mbesuk.
  2. Pencegahan biaya 0.2 persen pemulihan pandemi taunan lan siyap lan kudu dilebokake ing saben program "Mbangun Luwih Apik".
  3. "Peta Jalan" sing diluncurake dening 80+ organisasi sing nuntun pamrentah, perusahaan, komunitas, lan individu babagan cara ngatasi solusi pencegahan pandemi.

Aliansi global para praktisi ing konservasi, pertanian, kesehatan, keamanan, keuangan, lan komunikasi, EndPandemics, dina iki nerbitake peta dalan kolaboratif kanggo nyegah pandemi mbesuk menyang pakumpulan khusus anggota parlemen Asosiasi Bangsa-Bangsa Asia Tenggara (ASEAN) lan negara-negara pengamat.

Ing tengah global variasi anyar virus SARS-CoV-2, Majelis Antar Parlementer ASEAN (AIPA) berkomitmen kanggo nyemak lan promosi strategi praktis kanggo nyegah pandemi lan setuju kanggo nimbang pendekatan One Health. "Webinar Eksekutif babagan Nyegah Pandemika" khusus diatur dening AIPA bebarengan karo mitra MOU, Freeland lan aliansi EndPandemics.

Siji Kesehatan nggabungake langkah-langkah sing sacara bebarengan ngatasi kesehatan manungsa, kesehatan kewan (kalebu kewan ingon lan kewan liar), lan kesehatan ekosistem kanggo nyuda risiko wabah patogen ing sumber kasebut. Rong pertiga kabeh penyakit infeksi anyar (kalebu HIV, Ebola, SARS, MERS, lan COVID-19) asale saka kewan.

Anggota parlemen lan pejabat liyane saka Brunei, Kamboja, Indonesia, Lao PDR, Malaysia, Filipina, lan Vietnam, uga Kanada, Parlemen Eropa, Selandia Baru, lan Republik Korea, minangka sing pertama ngulas lan ngrembug babagan "Roadmap to End Pandemi: Mbangun Bareng, "sing nyedhiyakake cithakan inovatif kanggo solusi pencegahan pandemi.

Roadmap nawakake kerangka kerja terbuka kanggo kolaborasi pamrentah, bisnis, komunitas, masyarakat sipil, lan individu ing 4 pilar utama pencegahan pandemi: (1) nyuda permintaan kanggo kewan galak, (2) ngilangi perdagangan komersial kewan liar, ( 3) nglindhungi lan mulihake habitat alami, lan (4) nggawe sistem peternakan lan panganan luwih aman lan sehat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.