24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Kabar Olahraga Industri Hospitality News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Singapur Maneka Warta

Apa iki cara kanggo mungkasi pandemi ing Bumi?

Kanggo nggayuh lan nahan dampak, tumindak kasebut kudu nggawe prabédan ing garis ngarep lan tingkat komunitas. Dheweke uga kudu micu pangowahan sing dibutuhake ing kabijakan publik, praktik bisnis, lan prilaku konsumen. Roadmap nyakup "Peta Solusi" praktik paling apik sing digawe bebarengan karo peserta aliansi lan dirancang kanggo nggampangake panggunaan teknologi anyar kanggo nglacak lan menehi dampak lan kanggo narik investasi umum lan pribadi.

"Analisis awal babagan pencegahan pandemi nyebabake rega rega 0.2 persen saka total proyeksi sing diprakirake kerusakan saka COVID-19, "Ujare Andrey Kushlin, ketua co EndPandemics lan salah sawijining panulis dokumen kasebut. "Saiki kudu jelas banget kanggo kabeh politisi, pengusaha, lan pimpinan komunitas manawa ora ana alternatif sing cocog kanggo nggawe langkah pencegahan ing dhasar inisiatif 'Build Back Better' utawa 'Green Recovery'. Roadmap EndPandemics mbantu nyiyapake, ningkatake, lan njaga upaya kasebut liwat kepemilikan lokal, transparansi lan validasi sosial. ”

Sesi AIPA khusus dina iki nderek acara khusus liyane sing dianakake anggota ASEAN ing Thailand tanggal 27 Mei, ing endi Menteri Kesehatan lan Lingkungan sumpah bakal ngetrapake pendekatan lintas agensi One Health kanggo nyegah wabah luwih lanjut, kalebu target perdagangan liar. "Kita ndeleng pratandha ngarep negara-negara anggota ASEAN lan paling ora ana siji juara bisnis sing ngindhari bencana iki kanggo nyegah sing sabanjure," ujare Steven Galster, Pendiri Freeland lan ketua co-endPandemics. "Nyegah minangka kunci, lan siji-sijine cara kanggo ngimunisasi jagad kita saka wabah liyane yaiku nganggep alam minangka vaksin sing tahan lama lan tahan lama. Kita kudu nandur modal kaya asuransi kesehatan global. "

Perwakilan Organisasi Donya kanggo Kesehatan Kewan, Bank Pembangunan Asia, Inisiatif Global kanggo Ngakhiri Kadurjanan Margasatwa, Freeland, B. Grimm, lan Saiki Mitra menehi masukan kanggo mriksa asal usul wabah zoonosis, ancaman saka perdagangan kewan liar, kesenjangan legal lan kabijakan, perspektif bisnis, mekanisme finansial kanggo Green Recovery, lan mitigasi pandemi.

"Pamrentah tumindak supaya COVID-19 ora nyebar, ngupayakake vaksin kanggo nglawan dheweke, lan ngupayakake ngerti asale," ujare John Scanlon, Ketua Inisiatif Global kanggo Ngakhiri Kadurjanan Margasatwa lan rekan rezeki peta dalan. "Ing sawetara tahap, kita bakal bisa ngrampungake, nanging yen rampung, ora bakal rampung. Nyatane, adoh banget. Kita ngerti kahanan sing nggawe kamungkinan tumpahan virus saka kewan menyang manungsa luwih bisa uga. Kenangan manungsa cendhak, lan sanajan kita duwe perhatian kabeh wong, kita kudu nindakake macem-macem langkah kanggo nyegah pandemi sabanjure, sing uga bakal nguntungake keanekaragaman hayati, iklim kita, lan entuk pembangunan berkelanjutan. Iki kalebu nggawe pangowahan babagan cara ngatur perdagangan margasatwa, kanggo njamin kita njupuk pendekatan 'One Health' kanggo perdagangan, lan kepiye cara ngrampungake kejahatan margasatwa. ”

"Nalika ngupayakake mungkasi pandemi COVID-19, kita kudu nggunakake kesempatan kritis iki kanggo nuwuhake ekonomi sing subur, kalebu, lan tangguh kanthi ngupayakake 'pendekatan kesehatan siji,'" ujare Bruce Dunn, Direktur Divisi Safeguards ing Pembangunan Berkelanjutan lan Departemen Perubahan Iklim Bank Pembangunan Asia. "Iki bisa ditindakake kanthi fokus ing sawetara panyebab utama penyakit zoonosis sing nular, kalebu mungkasi perdagangan margasatwa ilegal, investasi kanggo nglindhungi lan mulihake alam, lan ningkatake tetanen berkelanjutan - saengga ngimbangi kesehatan manungsa, kesehatan kewan, lan kesehatan lingkungan, nalika nggawe lapangan kerja ijo. ”

Dr. Harald Link, Ketua B.Grimm lan mitra kampanye EndPandemics, ujar iki: “Amarga kita adhedhasar ing wilayah iki, B.Grimm nuduhake target karo ASEAN, yaiku kemakmuran, stabilitas, keamanan, lan kebahagiaan. Pandemik mengaruhi kabeh wong kanthi negatif, wiwit saka individu nganti pamrentah lan bisnis, mula kita kabeh kudu kerja bareng kanggo nyegah wabah virus sabanjure. Kita kudu nindakake bisnis kanthi welas asih. Acara dina iki minangka langkah gedhe kanggo komunitas ASEAN menyang langkah-langkah pencegahan sing adhedhasar keprigelan kita kanggo ASEAN lan jagad. ”

EndPandemics minangka kampanye global sing tujuane mungkasi pandemi kanthi ngatasi sebab utama wabah zoonosis, lan nglindhungi lan ngasilake alam. EndPandemics njaluk supaya donya nandur modal ing kesehatan planet. EndPandemics diluncurake ing wiwitan taun 2020 lan ngemot macem-macem organisasi (saiki luwih saka 80) sing berkembang ing 6 benua ing konservasi, pertanian, iklim, kesehatan, bisnis, teknologi, keamanan, media, lan sektor liyane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.