24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
budaya Industri Hospitality News Mbangun maneh Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Pariwisata Badak dikenalake ing Taman Tanzania Mkomazi

Pariwisata Badak

Taman Nasional Mkomazi ing Tanzania Lor wis ditandhani kanggo Pariwisata Badak, target para turis sing kepengin ndeleng badhak ireng Afrika sing isih ana, saiki dadi spesies satwa sing paling kaancam ing donya.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Menteri Sumber Daya Alam lan Pariwisata Tanzania, Dr. Damas Ndumbaro, ngluncurake Pariwisata Badak ing Taman Nasional Mkomazi dina Rebo minggu iki.
  2. Kementerian ngarep-arep target lan narik turis sing kepengin melu gambar safari badhak.
  3. Menteri kasebut ujar manawa ngenalake Pariwisata Badak minangka bagean saka rencana pamrentah Tanzania.

Target pemerintah yaiku narik 5 yuta turis sing banjur bakal nambah bathi pariwisata wiwit $ 2.6 milyar dadi $ 6 milyar ing taun 2025.

Dumunung ing Sirkuit Turis Tanzania Lor cedhak Gunung Kilimanjaro, Taman Nasional Mkomazi wis ditemtokake minangka Rhino Sanctuary ing ngendi turis ing saindenging jagad bisa ngunjungi banjur ndeleng badhak ireng Afrika langka sing dilindhungi ing taman kasebut.

Mkomazi ana ing sangisoré manajemen Taman Nasional Tanzania (Tanapa). Dununge ana sawetara 112 km sisih wétan kutha Moshi ing wilayah Kilimanjaro, ing antarane sirkuit safari sisih lor lan kidul.

Pariwisata badak bisa dikombinasikake kanthi hiking ing gunung Usambara utawa pegunungan Pare lan sawetara dina santai ing pesisir Samudra Hindia ing Zanzibar.

Konservasi badhak minangka target utama sing diupayakake para konservasi kanggo slamet ing Afrika sawise mburu daging serius sing wis ngilangi cacahe sajrone puluhan taun kepungkur.

Badhak ireng kalebu kewan sing paling akeh uwal lan kaancam jiwa ing Afrika Wétan kanthi pedunung nyuda kanthi tingkat sing nguwatirake.

Nyawang Gunung Kilimanjaro ing sisih lor lan Taman Nasional Tsavo West ing Kenya ing sisih wetan, taman Mkomazi saiki dadi taman margasatwa pisanan ing Afrika Wétan khusus kanggo wisata badhak.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania