24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

UNICEF kanggo Pasokan Uni Afrika Kanthi Vaksin J&J COVID-220 19 Yuta

UNICEF kanggo Pasokan Uni Afrika Kanthi Vaksin J&J COVID-220 19 Yuta
UNICEF kanggo Pasokan Uni Afrika Kanthi Vaksin J&J COVID-220 19 Yuta
ditulis dening Harry Johnson

Kesepakatan antarane UNICEF lan Janssen Pharmaceutica NV bakal mbantu ngleksanakake Advance Purchase Commitment (APC) sing ditandatangani antarane Trust Vaccine Acquisition Trust (AVAT) lan Janssen ing wulan Maret taun iki.

Print Friendly, PDF & Email
  • Janssen Pharmaceutica NV kanggo nyuplai nganti 220 yuta dosis vaksin dosis tunggal J&J kanggo kabeh 55 Negara Anggota Uni Afrika ing pungkasan taun 2022.
  • Kesepakatan kasebut entuk pilihan kanggo pesen 180 juta dosis maneh, nggawa akses maksimal nganti 400 juta dosis ing pungkasan taun 2022. 
  • Vaksin COVID-19 Janssen nampa Listing Panggunaan Darurat WHO tanggal 12 Maret lan ngandelake jaringan pasokan global kanggo ngasilake vaksin kasebut.

UNICEF wis mlebu perjanjian karo Janssen Pharmaceutica NV kanggo nyuplai nganti 220 yuta dosis vaksin dosis tunggal J&J kanggo kabeh 55 Negara Anggota Uni Afrika (AU) ing pungkasan taun 2022. Udakara 35 yuta dosis bakal dikirim ing pungkasan taun iki.

Kesepakatan antarane UNICEF lan Janssen Pharmaceutica NV bakal mbantu ngleksanakake Komitmen Purchase Commitment (APC) sing ditandatangani antarane Trust Vaccine Acquisition Trust (AVAT) lan Janssen ing wulan Maret taun iki. Kesepakatan kasebut entuk pilihan kanggo pesen 180 juta dosis maneh, nggawa akses maksimal nganti 400 juta dosis ing pungkasan taun 2022. 

Uni Afrika nggawe AVAT ing wulan November 2020 kanggo ngirim vaksin COVID-19 menyang bawana Afrika, kanthi tujuan vaksin 60 persen saka saben negara AU. Miturut rencana kasebut, Bank Ekspor-Impor Afrika (Afreximbank) lan AVAT wis nandatangani perjanjian kerja sama AU kanggo pangembangan Framework Commitment Procurement Commitment (APC) kanggo ndhukung akses Negara Anggota vaksin COVID-19. UNICEF bakal nggawe lan ngirim vaksin COVID-19 atas jeneng inisiatif AVAT. Mitra liyane kalebu Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit Afrika (CDC Afrika) lan Bank Dunia. Nalika pirang-pirang vaksin diantisipasi dadi bagian saka portofolio inisiatif kasebut, vaksin dosis tunggal Janssen minangka sing pertama kalebu.

"Negara-negara Afrika kudu duwe akses sing terjangkau lan padha kanggo vaksin COVID-19 sanalika bisa. Akses vaksin ora padha lan ora adil, kanthi kurang saka 1 persen populasi bawana Afrika sing saiki divaksinasi nglawan COVID-19. Iki ora bisa dilanjutake, "ujare Direktur Eksekutif UNICEF Henrietta Fore. "UNICEF, kanthi sejarah ngirim vaksin ing saindenging jagad, ndhukung upaya vaksinasi COVID-19 global liwat AVAT, COVAX, lan saluran liyane kanggo nggedhekake pasokan lan akses menyang vaksin."

Ngalami pengalaman puluhan taun minangka pembeli vaksin tunggal paling gedhe ing saindenging jagad kaya taunan kanggo imunisasi rutin, UNICEF tumindak minangka lembaga pengadaan lan logistik atas jeneng kemitraan AVAT. UNICEF siyap kanggo nggampangake pengadaan, transportasi lan pangiriman vaksin sanalika kasedhiya lan Negara-negara Anggota AU siyap nampa. Kanthi kaprigelan lan puluhan taun kaprigelan ngatur barang, asuransi lan transportasi vaksin sing mbutuhake ketaatan ketat marang syarat rantai kadhemen, UNICEF bakal kerja sama karo industri vaksin, perusahaan angkutan barang lan perusahaan transportasi kanggo njupuk dosis menyang komunitas sing mbutuhake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.