24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean angkara Warta Pamrentah Kabar Breaking Haiti News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Haiti Nyuwun Pasukan AS kanggo Nglindhungi Infrastruktur Negara

Haiti njaluk pasukan AS kanggo nglindhungi infrastruktur negara
Haiti njaluk pasukan AS kanggo nglindhungi infrastruktur negara
ditulis dening Harry Johnson

Panjaluk kasebut digawe sawise Sekretaris Negara AS Tony Blinken lan Presiden Joe Biden dhewe wis "janji bakal nulungi Haiti" nalika presiden kasebut dipateni awal minggu iki.

Print Friendly, PDF & Email
  • Juru bicara Pentagon nolak menehi komentar babagan panjaluk kasebut.
  • Agen federal AS saka FBI lan Departemen Keamanan Nasional bakal dikirim menyang ibukutha Haitian kanggo mbantu "sanalika bisa."
  • "Teroris kutha" bisa ngeksploitasi ketegangan saiki lan nindakake serangan luwih lanjut.

Menteri pemilihan Haiti, Mathias Pierre, ujar manawa Haiti njaluk Amerika Serikat ngirim tentara AS kanggo mbantu stabilisasi negara kasebut lan nglindhungi infrastruktur kritis kaya cadangan minyak, bandara lan pelabuhan ing tengah kekacauan sawise pembunuhan Presiden Jovenel Moise.

Miturut menteri kasebut, panjaluk kasebut digawe sawise Sekretaris Negara AS Tony Blinken lan Presiden Joe Biden dhewe wis "janji bakal nulungi Haiti" sawise pembunuhan presiden awal minggu iki. Dheweke ngelingake manawa "teroris kutha" bisa ngeksploitasi ketegangan saiki lan nindakake serangan luwih lanjut.

Yen dijaluk klarifikasi manawa Pentagon bakal ngirim dhukungan militer menyang negara pulau Karibia, juru bicara departemen ora gelem menehi komentar. 

Nalika juru bicara Departemen Luar Negeri AS, Jalina Porter uga ujar, nalika ringkasan pers dina iki dheweke ora bisa negesake manawa panjaluk kasebut digawe, sekretaris pers Gedung Putih Jen Psaki nyathet manawa agen federal saka FBI lan Departemen Keamanan Nasional bakal dikirim menyang Ibukutha Haitian kanggo mbantu "sanalika bisa."

Moise ditembak mati dening sekelompok pria bersenjata ing omahé cedhak Port-au-Prince awal dina Rebo; garwane uga lara parah lan pesawat menyang rumah sakit ing Miami, Florida.

Nalika sawetara rincian babagan pembunuh wis muncul, pejabat Haiti negesake manawa paling ora ana 28 wong sing ana ing mburi plot kasebut, kalebu 26 warga Kolombia lan rong wong Haiti-Amerika. Kepala polisi nasional Leon Charles negesake dina Kamis, yen 15 wong Kolombia lan loro wong Amerika ditahan, dene telu liyane tiwas ing tembakan karo polisi. Nalika semana, ujar manawa wolung tersangka isih bebas.  

Amarga kuwatir kerusuhan dadi gedhe, Haiti tetep ana ing "negara pengepungan" resmi, kanthi kurfew, penutupan tapel wates lan kontrol media sing luwih ketat sing dileksanakake ing saindenging negara, nalika para prajurit dikepung menyang polisi ing dalan. Pesenan darurat 15 dina bakal ditrapake nganti pungkasan wulan iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.