24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel News Teknologi Thailand Breaking News Pariwisata Maneka Warta

Kutha Malaekat miturut COVID-19 mundhak kaping telu

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Bangkok, setelan Oriental.
Kutha iki ora ngerti apa sing olih kutha kasebut.
Creme de la creme jagad catur ing sawijining pagelaran kajaba Yul Brynner
Mlaku wektu kaya ora sakedep
Wiwit spa Tirolean duwe bocah-bocah catur.
Kabeh pangowahan apa sampeyan ora ngerti nalika sampeyan
Dolanan ing level iki ora ana papan biasa.
Iku Islandia utawa Filipina utawa Hastings utawa papan iki!
Sewengi ing Bangkok lan kerang jagad sampeyan.
Iki bakal bali maneh, nanging ing sawetoro wektu, Bangkok bakal ditutup maneh, amarga gelombang COVID-19 kaping telu.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Langkah-langkah ketat, kalebu kurfew, bakal dileksanakake ing Bangkok lan limang provinsi jejer kanggo rong minggu wiwit Senin nalika pamrentah nyoba ngatasi jumlah infeksi Covid-19 sing saya akeh.
  2. A jam 9 pm-4 am dijadwalake dileksanakake ing papat provinsi paling kidul ing Narathiwat, Pattani, Songkhla lan Yala.
  3. Aturan ketat kasebut bakal ditrapake kanggo Greater Bangkok, sing kalebu ibukota lan limang propinsi tetanggan Nonthaburi, Pathum Thani, Nakhon Pathom, Samut Prakan lan Samut Sakhon.

Mung rong minggu ing industri pariwisata lan pariwisata ing Thailand kalebu ing Bangkok, sing dikenal kanthi jeneng The City of Angeles, duwe glimmer of hope mung sawetara luwih saka 2 minggu kepungkur nalika dhaptar apa sing dibukak maneh ing Bangkok diumumake kanthi jelas. Rong minggu kepungkur, luwih akeh jinis venue lan bisnis ing Bangkok sing diijini nerusake operasi wiwit tanggal 22 Juni 2021.

Dina iki, sejarah iki wis suwe kadaluwarsa nalika Pusat Administrasi Situasi Covid-19 (CCSA) ngumumake langkah ketat sing bakal dileksanakake ing Greater Bangkok kalebu penutupan department store Supermarket bakal diidini nganti jam 8 sore.

Aturan anyar babagan sing mbukak utawa ditutup ing Bangkok ndhikte:

  • Kabeh restoran dipateni jam 8 wengi.
  • Digunakake ing omah kanggo kabeh bisnis.
  • Pelaksanaane langkah-langkah jarak sosial sing ketat.
  • Ora ana layanan transportasi umum wiwit jam 9 sore nganti jam 3 esuk.
  • Penutupan taman umum jam 9 wengi.
  • Penutupan kabeh bisnis beresiko infeksi kayata salon, spa lan panti pijet tradisional.
  • Ora ana pakumpulan luwih saka limang wong, kajaba kanggo fungsi agama.
  • Toko prajanjian lan pasar wengi ditutup wiwit jam 8 wengi nganti jam 4 esuk.

Checkpoints bakal digawe wiwit Setu ing kabeh provinsi kanggo nyuda wong lelungan.

Gelombang COVID-19 kaping telu saiki nyerang Kapita Thailand Bangkok nalika tekane galur Delta sing kaping pisanan ditemokake ing India. Kasus anyar uga saya tambah ing papat propinsi kidul. Ing Thailand Kidul, varian Beta minangka penyebabe. Varian Beta dikenal minangka galur Afrika Selatan

Thailand mencatatkan rekor tertinggi 75 korban dina Rebo lan infeksi anyar nomer loro nomer loro, yaiku 9,276, dina Kamis. Nomer infeksi saben dina paling gedhe yaiku 9,635 tanggal 17 Mei. Dina iki 75 wong tiwas ing Thailand ing COVID-19.

Thailand udakara udakara 70 yuta wong. Thailand iku nomer 77 ing jagad iki kanthi 4670 kasus per yuta populasi wiwit virus kasebut dideteksi. Dibandhingake karo Amerika Serikat 104,244 saben yuta lan nduwe posisi sedih nomer 13 paling dhuwur ing jagad iki.

Ing jumlah tiwas, Thailand mung nomer 166 kanthi 38 wong mati saben yuta. Amerika Serikat nomer 21 ing donya kanthi 1870 tiwas saben yuta.

Uga ana kekurangan amben serius amarga luwih akeh pasien nginep luwih suwe ing rumah sakit lan tingkat debit saya alon. Luwih saka 700 wong ana ing ventilator.

Perdana Menteri Prayut Chan-o-cha, sing dadi ketua rapat CCSA, dina Jumuah, dilaporake nuntut pihak berwenang supaya infeksi anyar mudhun sajrone periode semi-kunci lan ujar yen kabeh langkah kanggo nglawan wabah kasebut bakal diatur supaya bisa ngatasi panyebaran virus sing cepet. .

Perdana menteri uga mutusake njupuk potongan gaji telung wulan kanggo ngirit dana anggaran negara kanggo nglawan pandemi kasebut. Menteri kabinet liyane banjur ngetutake.

Gen Prayut pikantuk 125,590 baht saben wulan, saking gaji 75,900 baht lan sangu jabatan 50,000 baht. Dheweke ora nampa gaji dadi menteri pertahanan. Anggota kabinet diidini nampa gaji mung saka siji posisi, sing paling dhuwur dibayar.

Matesi kunci kanggo propinsi sing dipilih disenengi dening pimpinan bisnis kanggo nyuda kerusakan ekonomi.

Bangkok bakal dadi kutha Malaikat maneh lan sewengi ing Bangkok nggawe wong susah asor maneh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.