24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Kenya Breaking News News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kenya Sasaran Pariwisata Afrika Ngatasi Pengaruh COVID-19

Kenya Sasaran Pariwisata Afrika Ngatasi Pengaruh COVID-19
Kenya Sasaran Pariwisata Afrika Ngatasi Pengaruh COVID-19

Dewan Pariwisata Kenya nambah upaya kanggo masarakke Kenya menyang saindenging Afrika kanthi target pasar sumber utama ing wilayah Afrika.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kenya wis dadi pusat turis kanggo pasar Afrika Wétan lan Tengah, sing gumantung karo layanan udara sing kuwat lan standar perhotelan sing luwih dhuwur.
  • Dewan Pariwisata Kenya nganakake rapat ing akhir minggu kepungkur karo operator tur saka Uganda, Rwanda lan Ethiopia ing kutha wisata pesisir Mombasa.
  • Pariwisata ing Afrika dianggep minangka pasar paling cepet ing saindenging jagad, kanthi ahli lelungan ndeleng jumlah pariwisata ing benua kasebut tuwuh kanthi tingkat 8.6%.

Banking ing pasar pariwisata Afrika sing sugih lan durung dituku, Kenya saiki njupuk inisiatif serius kanggo narik kawigaten para turis saka negara-negara Afrika liyane, kanthi tujuan supaya cepet-cepet pulih pariwisata sawise ambruk amarga pandemi COVID-19.

Papan Pariwisata Kenya (KTB) ing wulan pungkasan, upaya intensif kanggo pasar Kenya menyang saindenging negara Afrika kanthi target pasar sumber utama ing wilayah Afrika.

Sugih karo satwa, warisan sejarah lan budaya, Kenya kalebu negara-negara Afrika sing ngalami pengaruh pandemi COVID-19 saka penurunan wisatawan sing teka saka sumber pasar utama Eropa lan Amerika Serikat.

Kenya wis dadi pusat turis kanggo pasar Wétan lan Afrika Tengah, gumantung karo layanan udara sing kuwat lan standar perhotelan sing luwih dhuwur kanggo turis tinimbang negara liya ing wilayah Afrika Wétan lan Tengah.

Nggunakake kauntungan saka layanan udara, hotel lan fasilitas akomodasi sing apik banget kanthi basis pariwisata lan lelungan sing wis mapan, Kenya saiki target para pengunjung Afrika kanggo nglengkapi lan ngisi kesenjangan sing disebabake amarga ambruknya pariwisata internasional.

Dewan Pariwisata Kenya (KTB) ngumumake bubar manawa pemasaran Kenya minangka tujuan sing apik kanggo pengunjung saka saindenging bawana wis saya kuat sawise nyuda watesan perjalanan COVID-19 dening sawetara negara Afrika.

Manajer Urusan Perusahaan KTB Wausi Walya ujar manawa ana potensi turis lan lelungan sing gedhe ing wilayah Afrika Wétan lan pasar Afrika sing bakal dijupuk Dewan liwat macem-macem platform kalebu media.

Dewan kasebut nganakake rapat akhir minggu kepungkur karo operator tur saka Uganda, Rwanda lan Ethiopia ing kutha wisata pesisir Mombasa.

Kenya bakal nganakake macem-macem lelungan kanggo operator tur Afrika supaya akrab karo atraksi sing apik ing negara kasebut, kalebu pantai pesisir, papan perlindungan satwa lan situs arkeologi, ujare Walya.

"Kenya nganggep pasar pariwisata Afrika minangka strategis, kanthi Uganda dadi akeh pengunjung ing negara iki", jarene.

Langkah-langkah sing saiki ditindakake KTB bakal nambah rawuh para turis nalika pariwisata global ora ana pengaruh saka pandemi COVID-19.

Dewan uga ngrencanakake dadi tuan rumah plancongan familiarization menyang sawetara situs sing apik ing Kenya, kanthi tujuan kanggo narik perdagangan plancongan kanggo conto tujuan Kenya kanthi potensi pariwisata sing gedhe kanggo narik pasar regional lan Afrika.

Pesta koktail khusus diatur kanggo 15 operator wisata lan tur saka Uganda, Rwanda, lan Ethiopia sing wis sampel produk suwene seminggu ing tujuan wisata populer Kenya.

Klompok operator tur regional ngunjungi situs wisata utama Nairobi, Nanyuki, Maasai Mara, Tsavo, Diani, Malindi lan Watamu kanthi misi ndeleng macem-macem papan wisata Kenya sing bisa ditawakake para produsen safari Afrika lan global.

Pariwisata ing Afrika dianggep minangka pasar paling cepet ing saindenging jagad, kanthi ahli lelungan ndeleng jumlah pariwisata ing benua kasebut tuwuh kanthi tingkat 8.6 persen sajrone taun kepungkur dibandhingake rata-rata global pitu persen.

Dewan Pariwisata Kenya wis nyathet manawa promosi pariwisata intra-Afrika bisa uga nggawe kesempatan kanggo nggawe kesempatan ing Wilayah Perdagangan Bebas Continental Afrika (AfCFTA) kanthi kebutuhan kanggo ningkatake pertumbuhan lan kolaborasi ing antarane tujuan pariwisata ing Afrika kanggo nggayuh potensi sing ana ing bawana.

Tanzania lan Kenya nyengkuyung gerakan bebas kanggo lelungan regional lan internasional sawise presiden saka kaloro negara tetanggan setuju kanggo ningkatake lelungan lan gerakan masarakat daerah.

The Dewan Pariwisata Afrika (ATB) saiki makarya bebarengan karo sawetara tujuan ing Afrika kanggo ningkatake lelungan intra-Afrika liwat platform pariwisata regional.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania