24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional budaya Kabar Olahraga Industri Hospitality News Pariwisata Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Aku Pengin Bayi: Lelungan kanthi Tujuan!

Pariwisata Kesuburan

Apa folder rencana lelungan diwenehi label Pariwisata Kesuburan, Plancongan Reproduksi, utawa Perawatan Reproduksi Cross Border, wanita lan pasangan ninggalake kode pos omah kanthi "nggawe bayi" ing ndhuwur dhaptar tugas.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kepinginan kanggo duwe anak ora diwatesi kanggo penghasilan, umur, orientasi seksual, utawa geografi.
  2. Penelitian ngetrapake kasunyatan manawa wanita saka negara-negara berpenghasilan murah lan menengah (LMIC) uga saka kutha-kutha utama Eropa lan Amerika bakal lelungan kanggo nggawe bayi.
  3. Organisasi Kesehatan Dunia ngramal manawa siji saka patang pasangan ing LMIC duwe masalah kesuburan.

Nggawe Bayi

Kira-kira 186 yuta pasangan ing negara kasebut (ora kalebu China) paling ora 5 taun nyoba meteng tanpa sukses. Nalika kahanan medis umume ngalami masalah kesuburan ing negara-negara ing spektrum kekayaan, ing sawetara budaya, wanita subur asring disingkirake dening kulawargane lan ora kalebu kegiatan sosial lan ritual budaya. Dheweke luwih cenderung dadi korban kekerasan rumah tangga utawa dipegat karo bojone. Nalika infertilitas bisa uga ana akibat saka masalah sistem reproduksi pria kaya wanita, umume wanita sing disalahake amarga ora ngasilake bocah.

Masalah Kesehatan

Infertilitas dianggep minangka masalah kesehatan sing parah lan nyebabake 8-10 persen pasangan global. Pusat Kontrol Penyakit (CDC - 2013) lan Kantor Kesehatan Wanita (2019) nemokake manawa 9 persen pria lan 10 persen wanita umur 15 - 44 ngalami tantangan subur ing AS lan laporan Endokrinologi Biologis Reproduksi (2015) nemtokake manawa udakara 48.5 yuta pasangan ngalami subur ing saindenging jagad.

The Pusat Pangendhalian lan Panyegahan Penyakit (CDC) ngramal yen 750,000 warga AS plancongan ing luar negeri kanggo perawatan kesehatan saben taun. Pariwisata kesuburan saiki ngontrol kurang saka 5 persen saka meh $ 55 milyar (2014) pasar pariwisata medis; Nanging, samesthine ukurane meh kaping papat kaping pirang-pirang taun suwene. Diperkirakan manawa pasar global teknologi reproduksi sing dibantu ngasilake bathi $ 22.3 milyar (2015) kanthi obat-obatan kesuburan minangka lapangan farmasi sing berkembang pesat.

Opo kuwi?

Wong-wong ngakoni yen lagi ngadhepi "masalah kesuburan," nalika ora bisa meteng klinis sawise nyoba nyoba hubungan seksual 12 wulan. Infertilitas, utawa ora bisa meteng, mengaruhi udakara 8-12 persen pasangan sing pengin ngandhakake utawa 186 yuta wong sacara global. Ing sawetara lokal, tingkat infertilitas ngluwihi rata-rata global lan bisa nganti 30 persen gumantung saka negara kasebut.

Prosedur utama yaiku pembuahan invitro (IVF), inseminasi buatan dening donor uga pengganti lan ana gandhengane karo Teknologi Reproduksi Bantuan (ART).

Motivasi plancongan medis dijaluk ora cukup utawa ora ana asuransi kesehatan ing omah lan nambah tuntutan prosedur sing ora bisa dilindhungi rencana asuransi sing kasedhiya kayata perawatan kesuburan, penetapan jender, rekonstruksi gigi lan operasi kosmetik.

Sawetara turis melu pariwisata kesuburan nalika ngerti manawa dhokter kesuburan sing luwih apik (utawa luwih apik) kasedhiya ing sanjabane masarakat sing cedhak, dene wong liya golek perawatan reproduksi ing sanjabane lokal kanggo ngatasi undang-undang, watesan legal / etika / agama utawa watesan liyane / utawa supaya dhaptar tunggu sing dawa. Akeh negara sing ora ngidini perawatan kesuburan kanggo pasangan sing padha utawa kanggo wanita bujang. Miturut eksekutif ing Institut Pengembangan lan Integrasi Kesehatan (Yayasan IDIS), "sebab kenapa wong lelungan ing luar negeri kanggo golek perawatan kesuburan bisa diklasifikasikake dadi kategori: biaya, kualitas, lan kasedhiyan perawatan…"

Nanging, sanajan karo dokter sing paling apik lan klinik sing paling canggih, kemungkinan anak ora duwe anak kanthi ilmu kedokteran bisa uga gedhe. Kanggo wanita ing umur 35 taun, mung 36 persen bakal meteng saben siklus IVF nggunakake endhog tanpa beku (CDC) dhewe. Ing umur 41, kurang saka rong pertiga saka iku; sawise 42, angka kasebut mudhun setengah nganti 6 persen. Tarif kanggo IVF nggunakake endhog donor luwih akeh nanging isih luwih murah tinimbang 50 persen. Nalika tingkat sukses katon rosier ing situs web klinik, Carolin Schurr, ahli geografi ing Universitas Bern sing nyinaoni industri kesuburan transnasional yaiku tingkat sukses sing diiklanake amarga "gumantung banget karo cara ngetung, lan akeh ruang kanggo ngapusi. "

Ora preduli data, pariwisata kesuburan berkembang amarga layanan kesehatan sing luwih apik kasedhiya ing lokal sing mbutuhake lelungan lan fasilitas medis tujuan nyedhiyakake pasien teknologi canggih, obat inovatif, piranti modern, keramahan sing luwih apik, lan perawatan pribadi kanthi "regane" reregan

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan