24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Plancongan Petualangan Breaking News Internasional Industri Hospitality News Mbangun maneh Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Tes COVID-19 tanpa repot kanggo turis sing ngunjungi Migrasi Serengeti

Migrasi Serengeti

Asosiasi Operator Tur (TATO) Tanzania wis nyipta pusat koleksi conto COVID-19 anyar ing wilayah Kogatende kanggo persiyapan musim migrasi Serengeti wildebeest.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Taman Nasional Serengeti saiki duwe loro pusat koleksi conto uji coba COVID-19, siji ing Seronera, lan liyane ing Kogatende kanggo nyiapake migrasi Serengeti.
  2. Udakara 700,000 turis ngunjungi sirkuit wisata utara Tanzania saben taun kanggo nyekseni migrasi wildebeest sing gedhe.
  3. Saben taun ing antarane Juli lan Oktober, jutaan wildebeest didorong kanthi irama kuno sing padha kanggo ngrampungake peran naluri ing siklus urip sing ora bisa dilalekake.

"TATO kanthi kemitraan karo pamrentah liwat dhukungan UNDP pengin ngumumake manawa kita wis nyiyapake pusat koleksi spesimen COVID-19 anyar ing Kogatende, Lor Serengeti, nalika ngupayakake nawakake turis tanpa tes repot sajrone musim migrasi wildebeest sing lagi ditindakake, "ujare Ketua TATO, Wilbard Chambulo.

Anggota TATO ujar manawa iki lega banget para turis sing pengin ndeleng musim nyebrang kali Mara ing antarane Juli nganti Oktober nalika wildebeest teka saka Maasai Mara Game Reserve menyang Serengeti Lor Tanzania. 

Taman nasional unggulan Tanzania ing Serengeti saiki duwe loro pusat koleksi conto uji coba COVID-19, siji ing Seronera, pusat taman kasebut, lan liyane ing Kogatende, sisih lor Serengeti, cedhak Kali Mara sing misuwur.

Gagasan TATO yaiku njamin pengalaman safari sing lancar kanggo kabeh turis sing ngrencanakake safari migrasi ing Taman Nasional Serengeti ing Tanzania taun iki. 

"Kanthi protokol kebersihan wis ana saka tim lan mitra akomodasi, klinik-klinik ing Serengeti bakal njamin gangguan minimalis kanggo turis nalika kudu netepi peraturan maskapai lan internasional," ujare Pak Chambulo.

Taman Nasional Serengeti dununge ing sisih lor Tanzania ing antarane Danau Victoria lan Lembah Rift Afrika Wétan. Iki diadegake ing taun 1929 lan ngembang ing taun 1940 kanggo nglindhungi 5,600 mil persegi (14,500 km persegi) saka ekosistem dataran Serengeti.

Taman iki nyengkuyung luwih saka 94 spesies mamalia, 400 spesies manuk, lan kalebu ewonan satwa liar.

Migrasi satwa paling gedhe ing planet iki - daur ulang tahunan 2 juta wildebeest ing cadangan Serengeti lan Maasai Mara - minangka daya tarik turis utama, ngasilake jutaan dolar saben taun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Adam Ihucha - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar