24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Warta Pecah Arab Saudi Spanyol Breaking News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Relokasi UNWTO saka Madrid menyang Riyadh nutup segel Pariwisata Amerika Serikat

UNWTO
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Bakal ana sesuk anyar kanggo pariwisata. Sesuk anyar iki, utawa sawetara ujar manawa normal anyar wis diwiwiti. Katon yen Arab Saudi muncul minangka pemikir lan pimpinan sing jelas.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Arab Saudi berkembang dadi raksasa anyar kanggo industri pariwisata lan pariwisata global sing nggawe jeneng merek lan sektor kepemimpinan pariwisata bebarengan.
  2. Pindhah Kantor Pusat UNWTO saka Madrid menyang Riyadh minangka langkah sing paling kendel sing ditindakake, lan Arab Saudi kayane wis tekad.
  3. Arab Saudi bisa uga duwe kesempatan kanggo nuntun pariwisata menyang tahap sabanjure sawise COVID, Ing wektu sing padha Kerajaan uga duwe kesempatan kanggo mbenerake sawetara kesalahan ing proses pemilihan UNWTO.

Jagad plancongan lan pariwisata butuh pitulung supaya bisa bali menyang jalur sing bener. Ing struktur global, ing Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia (WTTC) makili anggota sing paling produktif lan berpengaruh ing industri pariwisata lan pariwisata pribadi. Penting WTTC bisa komunikasi lan mengkoordinasi karo sektor publik. Sektor publik diwakili dening agensi afiliasi PBB, ing Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO).

Wiwit Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvilhis, dadi ketua ing UNWTO, Organisasi Pariwisata Dunia dadi agensi kanthi rahasia, kalebu pedhot menyang WTTC.

Arab Saudi entuk. Karajan kasebut duwe dhuwit lan pengaruh kanggo nyipta normal anyar lan mbentuk masa depan pariwisata jagad.

China nyoba iki sawise Majelis Umum UNWTO ing Chengdu, nalika Zurab dipilih. China mbentuk Aliansi Pariwisata Dunia. Organisasi iki nanging ora nate mundur.

Jagad pariwisata global lagi nandhang kasusahan. Saben bisnis, saben negara ngupayakake kaslametan dhewe nalika pandemi kasebut. Nalika akeh sing nyuda akeh biaya, Arab Saudi mbuwang dhuwit kanggo turisme kaya ora ana negara sing bisa nate nindakake: Milyaran lan miliaran Dolar.

Menteri Pariwisata Ahmed Al-Khateeb wis katon ngumbara ing jagad kanthi gaya lan mesthi karo delegasi penasihat sing akeh.

Kamungkinan dheweke wis jaringan luwih akeh, lan luwih jembar tinimbang Sekretaris Jenderal UNWTO. Delegasi Saudi mesthi dadi bintang ing saben acara.

Ing wulan April taun iki, WTTC bisa miwiti puncak global pertama sawise COVID-19 lan nggabungake dunia pariwisata ing Cancun, Meksiko.

Kanthi pitulung sithik saka Arab Saudi sing diwakili dening HEAhmed Al Khateeb, menteri pariwisata kanggo Karajan, sawetara delegasi sing nekani KTT Global WTTC mulih kanthi sithik pangarep-arep sawise ketemu karo menteri Saudi. Dheweke diarani lintang pariwisata jagad sing sumunar.

Rong minggu sawise puncak WTTC sing sukses iki, CEO WTTC lan tuan rumah puncak kasebut, mantan menteri pariwisata kanggo Meksiko, Gloria Guevara, ngumumake, dheweke bakal pindhah menyang Arab Saudi ing wulan Juli kanggo dadi penasihat menteri pariwisata Saudi.

Tegese menteri Saudi just nyewo wanita paling pengaruh ing pariwisata minangka penasehatipun. Saiki Gloria ing Riyadh kerja kanggo Pamrentah Saudi.

Menteri Saudi nalika semana ujar: "Kita duwe warisan nasional sing kuat lan ewonan crita unik sing bakal diwenehake. Gloria nggawa keahlian internasional lan jaringan global sing hebat banget wiwit makili sektor pariwisata global lan plancongan minangka CEO WTTC lan pengalaman langsung karo industri pariwisata anyar wiwit jaman semana dadi Sekretaris Pariwisata ing Meksiko, sing bakal mbantu kita investasi skala besar ing pariwisata pindhah menyang level sabanjure. "

Menteri kasebut bener. Gloria ora dhewekan ing lingkungane sing anyar. Pusat regional kanggo WTTC dibukak minangka hadiah dening Menteri Pariwisata Saudi.

Uga Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) Nggawe kantor regional ing Riyadh, kanggo nyengkuyung tuwuhing sektor pariwisata Timur Tengah amarga pulih saka pandemi virus corona.

Kantor kasebut nyakup 13 negara ing wilayah kasebut lan dadi platform kanggo nyipta pertumbuhan jangka panjang kanggo sektor kasebut lan pembangunan modal manungsa ing sektor pariwisata lan pariwisata ing wilayah kasebut.

Kantor kasebut kalebu Pusat Statistik khusus sing tujuane dadi panguwasa statistik statistik pariwisata kanggo wilayah kasebut.

Langkah pungkasan yaiku nggawe miturut dipercaya eTurboNews sumber.
Ngalih Organisasi Pariwisata Dunia saka Spanyol menyang Arab Saudi.

Badan afiliasi PBB wis ana ing Madrid, Spanyol wiwit dibentuk tanggal 1 November 1975. Iki menehi Spanyol kursi permanen lan kekuwatan milih ing Dewan Eksekutif, organ sing ngatur Organisasi Pariwisata Dunia.

Ngalihake UNWTO menyang Arab Saudi bakal dadi langkah raksasa lan pangowahan penting kanggo pariwisata global. Iki bakal menehi Kerajaan Arab Saudi ora mung kepemimpinan industri iki, nanging posisi dewan eksekutif permanen.

Langkah kasebut kudu disetujoni dening Majelis Umum sing dijadwalake wulan Oktober taun iki ing Maroko. Wacan Majelis Umum UNWTO Maroko: Apa rahasia durung dingerteni?

miturut eTurboNews sumber, Pamrentah Spanyol menehi reaksi kuciwa lan nentang banget karo langkah kasebut.

Katonake pamindhahan iki bisa uga wis direncanakake wulan September 2017 ing Majelis Umum UNWTO ing Chengdu, China.

Majelis Umum UNWTO 2017

Bisa uga nerangake kenapa Arab Saudi ndhukung Zurab Pololikashvil ing pemilihan sing dipertanyakan ing China, lan pemilihan maneh ing Januari taun iki kanggo UNWTO SG nglawan calon saka Bahrain, HE Mai Al Khalifa .

Kaloro mantan Sekretaris Jenderal UNWTO, Dr. Taleb Rifai lan Francesco Frangialli nolak cara pemilihan iki. Dheweke nulis surat mbukak ing telpon mulihake decenct ing proses pemilihan UNWTO . Proyek advokasi iki minangka inisiatif dening Jaringan Pariwisata Dunia, organisasi pribadi karo pimpinan pariwisata ing 127 negara, lan duwe tandatangan akeh pimpinan.

Mantan Asisten Sekretaris Jenderal UNWTO lan mantan CEO WTTC, Prof. Geoffrey Lipman. Louis d'Amore, pendiri lan presiden Institut Perdamaian Internasional Liwat Pariwisata (IIPT), lan Juergen Steinmetz, ketua sing nembe dibentuk Jaringan Pariwisata Dunia mlebu asmane kanggo ndhukung surat kasebut.

Kinerja UNWTO ing pariwisata jagad wis ditakoni akeh wong.

miturut eTurboNews sumber, negara wis nyedhaki Arab Saudi kanggo njaluk bantuan.

Ana lobi gedung dhukungan sing tuwuh kanggo mindhah UNWTO menyang Arab Saudi. Karajan iki dadi host lan kanca industri sing apik banget nalika nindakake tantangan sing mokal ing pirang-pirang level.

Nanging swara oposisi ujar manawa iki bakal menehi Arab Saudi akeh kendali, lan liyane nuduhake masalah hak asasi manungsa lan kesetaraan ing kerajaan kasebut.

Majelis Umum UNWTO kudu nyetujoni rekomendasi dening Dewan Eksekutif UNWTO ing wulan Januari kanggo negesake Zurab Pololikashvilhis kanggo masa jabatan kaping pindho.

Arab Saudi mbukak lawang kanggo nggabungake jagad pariwisata. Bisa mbenerake sawetara kesalahan, lan atur dalan kanggo industri pariwisata COVID-19 mbesuk.

eTurboNews tekan Penasihat Khusus UNWTO SG Anita Mendiratta lan Marcelo Risi, Direktur Komunikasi, Organisasi Pariwisata Dunia. Ora ana wangsulan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar