24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Mbangun maneh tanggung jawab Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

IATA: Pajak dudu jawaban kanggo keberlanjutan penerbangan

IATA: Pajak dudu jawaban kanggo keberlanjutan penerbangan
IATA: Pajak dudu jawaban kanggo keberlanjutan penerbangan
ditulis dening Harry Johnson

Ketergantungan marang pajak minangka solusi kanggo ngatasi emisi penerbangan ing proposal 'Cocok kanggo 55' UE ora produktif kanggo target penerbangan berkelanjutan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Penerbangan duwe komitmen kanggo dekarbonisasi minangka industri global.
  • Bahan Bakar Penerbangan Berkelanjutan sing nyuda emisi nganti 80% dibandhingake karo bahan bakar jet tradisional.
  • Visi jangka pendek Aviation yaiku nyedhiyakake transportasi udara sing terjangkau, terjangkau kanggo kabeh warga Eropa nganggo armada bertenaga SAF, sing dioperasikake karo manajemen lalu lintas udara sing efisien.

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngelingake manawa katergantungan marang pajak minangka solusi kanggo nglereni emisi penerbangan ing proposal 'Cocok kanggo 55' Uni Eropa kontraproduktif kanggo tujuan penerbangan berkelanjutan. Kebijakan Uni Eropa kudu ndhukung langkah-langkah nyuda emisi praktis kayata insentif kanggo Bahan Bakar Penerbangan Berkelanjutan (SAF) lan modernisasi manajemen lalu lintas udara. 

"Penerbangan duwe komitmen kanggo dekarbonisasi minangka industri global. Kita ora prelu mbujuk, utawa tumindak ngukum kaya pajak kanggo motivasi pangowahan. Kasunyatane, pajak ngetokake dhuwit saka industri sing bisa nyengkuyung investasi emisi 'kanggo nganyari maneh armada lan teknologi sing resik. Kanggo nyuda emisi, kita butuh pamrentah kanggo ngetrapake kerangka kerja sing konstruktif sing, paling cepet, fokus ing insentif produksi kanggo SAF lan ngirim Sky European Single, ”ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA.

Pendekatan Komprehensif

Entuk dekarbonisasi penerbangan mbutuhake kombinasi langkah. Iki kalebu:

  • Bahan bakar Penerbangan Berkelanjutan sing nyuda emisi nganti 80% dibandhingake karo bahan bakar jet tradisional. Pasokan lan rega sing ora cukup duwe panyimpangan maskapai nganti 120 yuta liter ing taun 2021 - bagean cilik saka 350 milyar liter sing bakal dikonsumsi maskapai ing taun 'normal'.
  • Langkah adhedhasar pasar kanggo ngatur emisi nganti solusi teknologi wis dikembangake kanthi lengkap. Industri iki ndhukung Skema Offsetting lan Reduksi Carbon kanggo Penerbangan Internasional (CORSIA) minangka langkah global kanggo kabeh penerbangan internasional. Nyingkiri nggawe tambalan langkah nasional utawa regional sing ora terkoordinasi kayata Skema Perdagangan Emisi UE, sing bisa ngganggu kerjasama internasional. Skema tumpang tindih bisa nyebabake emisi sing padha dibayar luwih saka sepisan. IATA kuwatir banget karo proposal Komisi yen Amerika Serikat ora bakal ngetrapake CORSIA maneh ing kabeh penerbangan internasional.
  • Langit Eropa Tunggal (SES) kanggo nyuda emisi sing ora perlu saka manajemen lalu lintas udara sing fragmentasi (ATM) lan nyebabake inefisiensi. Modernisasi ATM Eropa kanthi inisiatif SES bakal nyuda emisi penerbangan Eropa antara 6-10%, nanging pamrentah nasional terus nundha implementasine. 
  • Teknologi resik anyar radikal. Sanajan ora mungkin propulsi listrik utawa hidrogen bisa menehi pengaruh sing signifikan marang emisi penerbangan ing jangka waktu Uni Eropa 'Cocog kanggo 55' ing taun 2030, pangembangan teknologi kasebut isih aktif lan kudu didhukung.

"Visi jangka pendek penerbangan yaiku nyedhiyakake transportasi udara sing terjangkau, terjangkau kanggo kabeh warga Eropa nganggo armada bertenaga SAF, sing dikelola kanthi manajemen lalu lintas udara sing efisien. Kita kabeh kudu kuwatir yen ide gedhe Uni Eropa kanggo dekarbonisasi penerbangan nggawe bahan bakar jet luwih larang liwat pajak. Ora bakal nggawa kita menyang papan sing kudu. Perpajakan bakal ngancurake lapangan kerja. Nggawe insentif SAF bakal ningkatake kamardikan energi lan nggawe proyek berkelanjutan. Fokus utamane yaiku kanggo nyengkuyung produksi SAF, lan ngirim Langit Eropa sing Tunggal, "ujare Walsh.  

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar