24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Prancis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kerusuhan Kekerasan Pecah ing Paris Amarga Wajib COVID-19 Jabs lan Pas Kesehatan

Kerusuhan parah ditindakake ing Paris amarga jab COVID-19 wajib lan pas kesehatan
Kerusuhan parah ditindakake ing Paris amarga jab COVID-19 wajib lan pas kesehatan
ditulis dening Harry Johnson

"Pass ora bakal kliwat!" yaiku unen-unen demonstran sing ngepung gedhong prefektur ing Nantes.

Print Friendly, PDF & Email
  • Protes akeh ing saindenging Prancis ana ing Dina Bastille.
  • Bentrokan kasar ing antarane para demonstran lan polisi ing Paris.
  • Polisi ngetokake gas pemedih mata marang para demonstran sing mbuwang watu lan botol, ngobong peralatan konstruksi ing Paris, lan milih gedung-gedung negara.

Ewonan demonstran teka ing lurung-lurung ing Paris kanggo demonstrasi nglawan Keputusan pamrentah Prancis supaya vaksinasi coronavirus wajib kanggo petugas kesehatan lan ngenalake tiket kesehatan menyang bar, restoran, bioskop, lan papan umum liyane.

Protes akeh ing saindenging negara kasebut ditindakake ing Dina Bastille, ulang taun prahara 1789 ing penjara bawah tanah Paris sing misuwur sing miwiti revolusi Prancis. Ing Paris, polisi ngetokake gas air mata kanggo nahan demonstran.

Protes ditindakake ing Prancis ing dina Rebo kanthi bentrokan panas karo polisi ing Paris. Polisi ngetokake gas pemedih mata marang para demonstran sing mbuwang watu lan botol, ngobong peralatan konstruksi ing Paris, lan milih gedung-gedung negara ing saindenging Prancis, kanggo nanggepi Gerakan anti-COVID-19 Presiden Emmanuel Macron.

Foto lan video saka ibukutha Prancis nuduhake para demonstran sing nggawe barikade saka bahan sing ditemokake ing situs konstruksi. Sawetara mesin bangunan sing ora diawasi ketoke uga diobong.

Ing Paris, rekaman saksi mata nyekel wong sing mlayu saka gas luh nalika polisi dikerahkan kanthi jumlah akeh kanggo ngrampungake demonstrasi kasebut. Arteri kutha utama bisa diblokir dening para demonstran lan polisi. Ing salah sawijining Kayata, tabung gas luh ndharat cedhak teras restoran, nyebabake para pengunjung luwih sithik ing njero omah. 

Posting media sosial babagan demonstrasi kasebut kalebu tagar #PassSanitaire lan #VaccinObligatoire, nuduhake pengumuman Macron sing dina Senin manawa petugas kesehatan kudu divaksinasi nglawan COVID-19 ing tanggal 15 September, utawa bakal kelangan kerja. 

Protes sing luwih cilik ditindakake ing papan liya ing kutha kasebut, lan sawetara klompok nglumpukake ing Place de Clichy. 

Nesu Prancis ora mung diwatesi ing Paris. Video saka saindhenging negara kasebut nuduhake demonstrasi ing Toulouse lan Marseilles ing sisih kidul, Haute-Savoie ing sisih kidul-wétan, lan Nantes ing sisih kulon, ing antarane papan-papan liyane. 

Demonstrasi uga dianakake ing Corsica, ing ngendi masarakat nglumpuk kanggo nyalahake apa sing dianggep minangka serangan tumrap kebebasan individu, nuntut hak "duwe pilihan" babagan vaksin COVID-19.

Miturut laporan online, luwih saka 1,000 wong pawai ing kutha Perpignan Prancis sisih kidul. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar