24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Kepala WHO: Gelombang Ketiga Global COVID-19 Wis Saiki

Kepala WHO: Gelombang Ketiga Global COVID-19 Wis Saiki
Direktur Jenderal Organisasi Kesehatan Dunia Tedros Adhanom Ghebreyesus
ditulis dening Harry Johnson

Varian Delta saiki ana ing luwih saka 111 negara, mula WHO ngarepake bakal dadi galur COVID-19 dominan sing nyebar ing saindenging jagad, yen durung ana.

Print Friendly, PDF & Email
  • Ing minggu kepungkur kasus COVID-19 saya tambah global, lan pati wiwit saya mundhak maneh.
  • Kepala WHO nguciwani rasa pambeda babagan distribusi vaksin global.
  • Kurang akses menyang vaksin nyebabake sebagian besar pedunung ing dunya "amarga virus kasebut ditrapake."

Kepala ing Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) dina iki ngumumake manawa jagad saiki lagi ing tahap awal gelombang ketiga COVID-19.

Direktur Jenderal WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus ujar nalika pambuka nalika rapat kaping 8 Komite Darurat IHR ing COVID-19 yen ing minggu kepungkur kasus COVID-19 tambah global, lan pati wiwit saya mundhak maneh. 

"Saiki kita lagi tahap awal gelombang kaping telu," ujare Ghebreyesus.

Kajaba iku, "pati saya tambah akeh" sawise 10 minggu mudhun, tambahnya. "Varian Delta minangka salah sawijining pendorong utama paningkatan transmisi saiki, sing didhukung dening campuran sosial lan mobilitas, lan panggunaan langkah-langkah kesehatan masyarakat lan sosial sing wis kabukten," ujare.

Miturut Ghebreyesus, "varian Delta saiki ana ing luwih saka 111 negara," mula WHO ngarepake "bakal dadi galur COVID-19 dominan sing nyebar ing saindenging jagad, yen durung ana."

The WHO sirahe mbanting "perbedaan sing beda banget ing distribusi vaksin global". Sementara, kekurangan akses menyang vaksin nyebabake sebagian besar populasi ing dunya "amarga virus", direktur jenderal WHO ujar manawa ngelingake manawa "akeh negara isih durung nampa vaksin, lan umume ora cukup nampa".

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar