24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah India Breaking News News tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Spam lan Salah Informasi: WhatsApp Blokir Liwat 2 Yuta Akun India

Spam lan Salah Informasi: WhatsApp Blokir Liwat 2 Yuta Akun India
Spam lan Salah Informasi: WhatsApp Blokir Liwat 2 Yuta Akun India
ditulis dening Harry Johnson

Deteksi penyalahgunaan digunakake ing telung tahap gaya urip akun: ing registrasi; sajrone olahpesen; lan kanggo nanggepi umpan balik negatif, sing ditampa WhatsApp ing bentuk laporan pangguna lan blok.

Print Friendly, PDF & Email
  • WhatsApp mblokir 2,000,000 akun India wulan pungkasan amarga nglanggar aturan.
  • 95% akun diblokir amarga watesan sing dilebokake kaping pirang-pirang pesen bisa diterusake ing negara kasebut.
  • "Fokus utama" WhatsApp kanggo nyegah panyebaran pesen sing mbebayani lan ora dikarepake.

Aplikasi olahpesen multiplatform adhedhasar AS Tampilan nglaporake manawa nglarang luwih saka 2,000,000 akun ing India antarane Mei lan Juni taun iki amarga ana pelanggaran aturan, kalebu 'tumindak mbebayani' lan ngirim 'tingkat pesen sing dhuwur lan ora normal.'

Nalika 2 yuta mung bagean saka platform 400 yuta pangguna sing kuwat ing India, jumlah akun sing dilarang iku penting amarga udakara seprapat 8 juta larangan WhatApp ditanggepi global saben wulan.

Ngelingi manawa 95% akun diblokir amarga wates sing diwatesi kaping pirang-pirang pesen bisa diterusake ing negara kasebut, platform kasebut ujar manawa "fokus utama" yaiku kanggo nyegah panyebaran pesen sing mbebayani lan ora dikarepake.

"Deteksi penyalahgunaan digunakake ing telung tahap gaya urip akun: ing registrasi; sajrone olahpesen; lan kanggo nanggepi umpan balik negatif, sing ditampa kanthi wujud laporan pangguna lan pamblokiran, "ujare WhatsApp ing laporan kasebut.

Nalika obrolan pangguna-kanggo-pangguna ing platform tetep dienkripsi lan pribadi, Tampilan ujar manawa menehi "perhatian banget marang umpan balik pangguna" lan melu karo tim spesialis lan analis kanggo ngevaluasi "kasus pinggiran" lan nambah efektifitas nglawan informasi salah.

Saliyane nanggepi keluhan pangguna, WhatsApp ujar manawa gumantung karo "sinyal prilaku" saka akun pangguna, kasedhiya "informasi sing ora dienkripsi," profil lan foto klompok, lan deskripsi kanggo ngenali calon pelaku.

Platform media sosial lan komunikasi kudu nerbitake laporan saben wulan sing nyathet rincian tumindak kasebut miturut aturan Teknologi Informasi anyar negara kasebut. Iki minangka laporan olahpesen pertama aplikasi Facebook duweke Facebook amarga aturan kasebut wiwit ditrapake bubar.

Sanajan wis nerbitake laporan kasebut, WhatsApp tetep nolak nyebarke sumber awal warta palsu, hoax lan pesen virus ilegal sing disalahake pamrentah amarga nyengkuyung kekerasan wong ing negara kasebut.

Sanajan aturan IT sing anyar ing India duwe klausa ketelusuran sing mbutuhake platform kanggo nglacak lan mbukak akun saka endi pesen kasebut, WhatsApp nantang kewajiban iki ing pengadilan kanthi alesan manawa privasi pangguna bakal kena pengaruh.

Ing wulan Mei, perusahaan kasebut nuntut tuntutan ukum ing Pengadilan Tinggi ibukota nasional New Delhi sing ujar manawa ketentuan kasebut minangka "invasi privasi sing mbebayani" lan bakal ngrusak enkripsi end-to-end aplikasi sing dianggep bisa njamin pesen mung diwaca dening pangirim lan panrima.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar