Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality India Breaking News News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

IATO Execs Face to Face karo Pamrentah India

Pilih basa sampeyan
Wakil IATO ketemu karo Menteri Keuangan
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Dina iki, Pak Rajiv Mehra, Presiden, lan Pak Pronab Sarkar, Presiden Cepet Langsung, Asosiasi Operator Tur India (IATO), badan apeks operator tur nasional, njaluk Hon. Menteri Keuangan, Ibu Nirmala Sitharaman, ing kantoripun.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Perwakilan IATO ketemu matur nuwun amarga wis ngresiki Ekspor Layanan saka Skema India (SEIS) kanggo panyedhiya layanan.
  2. Kajaba iku, dheweke matur nuwun marang dheweke kanggo visa visa turis gratis 5 lakh kanggo turis manca, lan menehi utang lan njaluk dhukungan luwih akeh saka pamrentah kanggo nguripake pariwisata lan ngrampungake masalah sing isih ana.
  3. Iki bakal ngewangi operator tur India supaya bisa bersaing karo negara-negara tanggané supaya luwih akeh turis ing India.

Masalah sing dibahas karo Hon. Menteri kudu njaga persentase SEIS Scrips 7 persen sing diwenehake marang operator tur suwene pirang-pirang taun kepungkur. Dheweke ujar manawa IATO wis njaluk nambah persentase dadi 10 persen, lan kudu ditahan nganti 7 persen yen ora bisa ditambah. Dheweke uga ujar manawa ora ana larangan, lan SEIS kanggo operator tur kudu diluncurake tanpa kompromi persentase.

Dheweke uga diskusi karo Hon. Menehi efek kasual Pajak Barang lan Jasa (GST) marang operator tur lan njaluk mbusak anomali iki kanthi ngisi GST ing nilai sing dianggep bisa 10 persen tagihan bruto saka operator tur. Iki bakal ngidini layanan kena pajak ing 18 persen kanthi markup 10 persen, sing tegese tingkat efektif GST kanggo biaya paket total bakal diasilake nganti 1.8 persen saka tagihan bruto operator tur menyang klien tanpa Input Kredit Pajak (ITC). Uga dijaluk supaya GST lan Pajak Barang lan Jasa Terpadu (IGST) dibebasake kanggo layanan sing disedhiyakake ing njaba India, yaiku ing negara-negara tanggan sanajan paket kasebut Tur India, amarga iki nyebabake bisnis ilang saka operator tur. Minangka akibat saka pambébasan pajak, pesenan bakal teka menyang operator tur saka India, nanging pesenan kasebut ora dituju menyang operator tur adhedhasar negara-negara tanggané. Iki bakal nambah devisa kanggo negara kasebut.

Masalah liyane sing dibahas yaiku levi koleksi Tax in Source (TCS) sing adol paket tur jaban rangkah. Sampeyan dijaluk supaya TCS ora ditrapake kanggo wong utawa perusahaan sing dadi warga negara asing, turis, utawa operator tur asing sing ana ing sanjabane India kanggo tuku paket tur liwat Operator tur India kanggo njaba India.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar