24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat News Pariwisata Pirembagan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Hotel Great America Sajrone Kaayaan Emas Kertu Pos Gambar

Muga-muga sampeyan ana ing kene

Ing wulan Februari 2000, ana pameran unik ing Museum Seni Metropolitan ing New York: "Walker Evans lan Kertu Kertu Kertu." Evans minangka fotografi abad kaping 20 sing nggambarake perkebunan rusak; kulawarga sharecropper, lan peternakan Kidul sing garing balung sajrone Depresi, pabrik grimy ing Lor; lan ekspresi ekspresi penumpang kereta bawah tanah New York.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Evans nglumpukake kartu-kartu pos sajrone urip nalika jaman emas wiwit taun 1900 nganti taun 1920an.
  2. Fenomena kasebut didorong dening layanan pos Amerika Serikat ing taun 1907 sing mutusake manawa sisih kosong kertu pos bisa uga kalebu alamat panampa lan pesen.
  3. Ing wektu sing padha, Kantor Pos menehi rega prangko 1 ¢ ing kertu pos kasebut.

Manfaat liyane yaiku penurunan biaya litografi warna offset sing menehi kertu pos tampilan gambar warna tangan, kanthi biru lembut, sayuran ijo lan abang.

Sajrone periode kasebut, kategori kertu pos gambar kalebu hotel, resor musim panas, stasiun sepur, mobil, dalan, dalan gedhe ing desa, ibukota negara, pabrik, pendhudhukan, lan akeh subjek liyane. Kertu hotel paling apik iki diprodhuksi dening rong perusahaan: Curt Teich & Company, Inc., Chicago lan Tichnor Brothers Inc., Boston sing loro ditutup ing taun 1970-an. Diperkirakan manawa Curt Teich & Company nyithak 400,000 macem-macem tampilan ing Amerika Serikat, Kanada lan hotel ing jaban rangkah sajrone pitung puluh pitu taun.

Tichnor Brothers ngasilake 25,000 kertu pos hotel biasane saka kabeh negara. A rundown saka Hotel gedhe ing Amerika sajrone Zaman Emas kertu-pos ditampilake ing Barry Zaid "Pengin Sampeyan Ana Ing kene: Tur Hotel-Hotel Gedhe Amerika Sajrone Zaman Emas Kertu Kertu Kertu Kertu" Crown Publishers, Inc. (New York 1990).

"Nanging ing kertu, kabeh hotel wis dadi prima, iki lelungan liwat Amerika sing isih bisa dijupuk. Kita bisa mbayangno, yen kita nglangi ing ngarep Marlborough - Blenheim ing pantai berpasir sing emas lan Atlantik City utawa mlaku-mlaku liwat kebon kaktus sing apik ing Phoenix Camelback Inn utawa nikmati pemandangan gunung liwat windows sing gedhe ing Prince of Wales Hotel ing Taman Nasional Waterton Lakes. Apa ora iku meja kita ing ruang makan kanthi wit-witan, ing jejere kali gurgling sing mbukak liwat pondok ing Brookdale, California? Iki minangka sejarah visual, cathetan sejarah para pelancong jaman biyen. ”

Untunge, akeh hotel klasik sing disimpen ing kertu pos unik sing ana ing buku "Wish You Are Here Here". Ing ngisor iki sing paling apik:

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Stanley Turkel CMHS hotel-online.com

Ninggalake Komentar