24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Breaking Ethiopia Warta Pamrentah Warta Breaking Indonesia News wong Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Kehakiman AS Dirusak? Korban B737 Max ora duwe kesempatan nglawan Boeing

Erin Nealy Cox
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kepiye wong bakal nelpon yen jaksa ing kasus pidana profil tinggi marang perusahaan raksasa (Boeing) gabung karo firma hukum sing mbela kasus paling gedhe sawetara wulan sawise kasus kasebut. Kepiye manawa diarani modh operandi Boeing, utawa bisa uga Hakim AS ditolak?

Print Friendly, PDF & Email
  1. 346 wong tiwas ing taun 2019 ing rong kacilakan Boeing 737 MAX mabur ing Ethiopian Airlines ing Ethiopia lan sadurunge ing pesawat Lyon Air ing Indonesia. Pengadilan pidana nglawan Boeing dirampungake awal taun iki kanthi persetujuan penuntutan sing ditundha, lan saiki nuduhake kenapa.
  2. Boeing minangka perusahaan manufaktur pesawat berbasis Seattle kanthi kantor pusat perusahaan ing Chicago, Illinois. Napa keluhan pidana tumrap Boeing diadili ing Ft. Worth, Texas?
  3. Perusahaan hukum pertahanan Boeing Kirkland & Ellis menehi kesepakatan sing nyenengake karo Jaksa AS sing paling misuwur Erin Nealy Cox. Pirang-pirang wulan sawise iki Erin Nealy Cox metu saka tugas pamrentahane sing terkenal lan gabung karo Kirkland & Ellis sing curiga karo proksi sing dimasak.

Kasus pidana Boeing dimaksudake kanggo menehi keadilan kanggo 346 kulawarga sing tiwas ing kacilakan Airlines Ethiopian Airlines lan Lion Air. Asil sidhang Texas iki yaiku ora ana eksekutif senior Boeing sing didakwa.

Tanggal 7 Januari taun iki eTurboNews nerbitake artikel dening Paul Hudson, kepala klompok hak konsumen maskapai Hak Flyers. Dheweke nulis: Boeing dikenani konspirasi penipuan 737 Max, kanggo mbayar denda $ 2.5 milyar.

Laporan sing diterbitake dina iki ing Reporter Kejahatan Perusahaan ngumumake rincian babagan pengaturan iki sing nuduhake manawa pengacara utama sing nuntut kasus kanggo Departemen Kehakiman AS, mantan Pengacara AS Erin Nealy Cox gabung karo firma hukum sing padha Boeing sing nyewa kanggo mbela kasus sing dhuwur sing dituntut.

Nindakake kasus marang Boeing ing Ft. Worth, Texas kaget wiwit wiwitan amarga Texas ora ana hubungane karo perkara kasebut.

Miturut laporan kasebut, kasus kasebut dirampungake karo perjanjian penuntutan sing ditundha. Iki minangka kesepakatan sing diarani Profesor Hukum Columbia, John Coffee, nalika semana - "salah sawijining perjanjian penuntutan penundaan paling parah sing dakdeleng."

The Crime Reporter nerbitake wangsulan saka Michael Stumo lan Nadia Milleon, sing kelangan putriné sing umur 24 taun amarga kacilakan ing Airline Ethiopian.

"Kita nesu banget amarga jaksa penuntut Departemen Kehakiman ngilangi kesepakatan kekasih karo Boeing sing ngidini (mantan CEO Boeing) Dennis Muilenberg lan eksekutif Boeing lan anggota dewan ora ngerti amarga kelalaian lan penipuan pidana sing nyebabake matine Samya nalika padha sugih awake dhewe, "ujare Stumo lan Milleron sajrone menehi komentar nalika nanggepi kabar kasebut. "Kita bingung kenapa Distrik Utara Texas dipilih dening Departemen Kehakiman amarga ora ana tindak pidana sing ana gandhengane karo kabupaten kasebut. Apa hakim sing tundhuk sing disenengi Boeing? Apa jaksa penuntut sing ngerti tim pertahanan kriminal Boeing? Iki informasi anyar sing gawe kaget. ”

Paul Hudson saka klompok konsumen Hak Flyers ngandika eTurboNews kasus kasebut "minangka conto lawang sing ana ing ngendi ribuan karyawan mantan pamrentahan kerja kanggo partai sing diatur minangka pejabat pamrentah. Nanging lawang sing muter ora mestine sabuk pengangkut. ”

Hudson nyimpulake: "Yen kepala jaksa federal gabung karo pihak terdakwa pidana utawa firma pertahanan sawise ora diwakili pamrentah AS babagan perkara pidana sing ana gandhengane, mula bakal ana masalah lan etika,"

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar