24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Industri Hospitality News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

Mundhut Ora bisa dibalekake: Liverpool Ditanggulangi Status Warisan Dunia UNESCO

Mundhut Ora bisa dibalekake: Liverpool Ditanggulangi Status Warisan Dunia UNESCO
Mundhut Ora bisa dibalekake: Liverpool Ditanggulangi Status Warisan Dunia UNESCO
ditulis dening Harry Johnson

Liverpool ilang Status Warisan Dunia "amarga ilang atribut sing ora bisa dibalekake sing ngasilake nilai universal properti sing pinunjul."

Print Friendly, PDF & Email
  • UNESCO ngilangi Status Warisan Dunia ing Liverpool.
  • Pinggir banyu Liverpool wis rusak amarga gawe anyar wilayah perairan kutha sing keceplokan.
  • Liverpool diwenehi status sing diidham-idhamake ing taun 2004 kanggo ngakoni sejarahe dadi pusat perdagangan sajrone kekaisaran Inggris, lan kanggo tengara arsitektur.

Ing rapat saiki Panitia Warisan Dunia, Organisasi Pendidikan, Ilmiah lan Budaya PBB (UNESCO) nyimpulake manawa pinggir banyu Liverpool wis rusak dening pembangunan 5.5 milyar ($ 7.48 milyar) maneh saka wilayah perairan kutha lan bangunan stadion £ 500 yuta ($ 680 yuta) ing situs Bramley-Moore Dock lawas.

Mula, UNESCO ngilangi Status Warisan Dunia ing Liverpool “amarga ilang atribut sing ora bisa dibalekake sing ngasilake nilai universal properti sing pinunjul,” sing disebabake dening pembangunan dockland kutha lan pambangunan stadion bal-balan ing pinggir banyu.

UNESCO ngumumake keputusan kanggo ngilangi Liverpool ing pratelan sing dikirim menyang situs web kasebut.

Liverpool nyebutake keputusan kanggo ngilangi status kasebut minangka "ora dingerteni," kanthi ujar manawa "Situs Warisan Dunia durung ana ing kahanan sing luwih apik" amarga atusan yuta sing diinvestasikan ing saindenging kutha. 

Sanajan ana demonstrasi Liverpool, UNESCO ujar manawa dheweke wis ngelingake Liverpool ing taun 2012 yen status kasebut beresiko bisa dipecat yen diterusake karo pembangunan perairan. Nanging, kutha kasebut milih maju kanthi proyek bangunan tanpa preduli risiko judhul situs Warisan Dunia. 

Liverpool diwenehi status sing diidham-idhamake ing taun 2004 kanggo ngakoni sejarahe dadi pusat perdagangan sajrone kekaisaran Inggris, lan kanggo tengara arsitektur. Nalika menehi judhul kutha kasebut, UNESCO khusus ngrujuk docklands, sing nduweni peran penting sajrone abad kaping 18, 19 lan 20.

Keputusan kanggo ngilangi Liverpool dadi kutha nomer telu sing ilang status, bareng karo Lembah Elbe ing Dresden, sawise nggawe jembatan papat jalur ing sadawane lanskap, lan Cagar Alam Oryx Arab ing Oman, sawise nyuda ukurane wilayah sing dilindhungi 90%.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar