Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Car Rental Cruising Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Blanja Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

Pariwisata Domestik Terus Rebound Nalika Plancongan Internasional Paling Ditahan

Pariwisata Domestik Terus Rebound Nalika Plancongan Internasional Paling Ditahan
Pariwisata Domestik Terus Rebound Nalika Plancongan Internasional Paling Ditahan
ditulis dening Harry Johnson

Antarane Januari lan Mei, kedatangan turis internasional ana 85% ing sangisore level 2019.

Print Friendly, PDF & Email
  • Tujuan donya nyathet 147 yuta luwih akeh sing tekane internasional dibandhingake karo periode sing padha ing taun 2020.
  • Tren munggah rada dhuwur amarga sawetara tujuan mulai gampang matesi lan kapercayan konsumen mundhak sithik.
  • Pariwisata internasional alon-alon, sanajan pemulihan isih rapuh lan ora rata.

Krisis paling gedhe ing sejarah pariwisata terus nganti taun kapindho. Antarane Januari lan Mei, kedatangan turis internasional ana 85% ing sangisore level 2019 (utawa penurunan 65% ing taun 2020), nuduhake data paling anyar.

Sanajan ana uptick cilik ing Mei, munculé Covid-19 Varian lan pengimplementasian watesan terus ngatasi pemulihan lelungan internasional. Sementara, pariwisata domestik terus mbalek ing pirang-pirang penjuru dunia.

Data paling anyar nuduhake manawa sajrone limang wulan pertama taun iki, tujuan jagad nyathet 147 yuta luwih sithik pengunjung internasional (pengunjung sewengi) dibandhingake karo periode sing padha taun 2020, utawa 460 yuta kurang saka taun pra-pandemi taun 2019. Nanging, data kasebut nuduhake titik kenaikan sing relatif cilik ing Mei, kanthi jumlah pendhak mudhun mudhun 82% (lawan Mei 2019), sawise mudhun 86% ing wulan April. Tren munggah cilik iki muncul amarga sawetara tujuan mulai gampang mbatesi lan kapercayan konsumen rada mundhak.

Miturut wilayah, Asia lan Pasifik terus ngalami penurunan paling gedhe kanthi penurunan 95% kedatangan internasional ing limang wulan pertama 2021 dibandhingake karo periode sing padha ing taun 2019. Eropa (-85%) nyathet penurunan paling gedhe nomer loro nomer loro, ngiring Timur Tengah (-83%) lan Afrika (-81%). Amerika (-72%) nyuda penurunan sing luwih cilik. Ing wulan Juni, jumlah tujuan kanthi penutupan wates lengkap mudhun dadi 63, saka 69 ing wulan Februari. Saka cacah kasebut, ana 33 wong ing Asia lan Pasifik, dene mung pitu ing Eropa, wilayah kasebut kanthi watesan paling sithik ing perjalanan saiki.

Miturut sub-wilayah, Karibia (-60%) nyathet kinerja paling apik nganti Mei 2021. Plancongan sing akeh saka Amerika Serikat wis entuk manfaat ing tujuan ing Karibia lan Amerika Tengah, uga Meksiko. Eropa Kulon, Eropa Kidul lan Mediterania, Amerika Selatan lan Amerika Tengah nyumurupi asil sing luwih apik ing Mei tinimbang wulan April.

Pariwisata internasional alon-alon, sanajan pemulihan isih rapuh lan ora rata. Masalah sing tambah akeh babagan varian virus Delta nyebabake sawetara negara nggawe langkah-langkah mbatesi maneh. Kajaba iku, volatilitas lan kurang informasi sing jelas babagan syarat mlebu bisa terus ditrapake maneh babagan lelungan internasional nalika musim panas Hemisfer Lor. Nanging, program vaksinasi ing saindenging jagad, uga watesan sing luwih alus kanggo para wisatawan sing divaksinasi lan panggunaan alat digital kayata Sertifikat COVID Digital EU, kabeh nyumbang kanggo normalisasi lelungan kanthi bertahap.

Kajaba iku, lelungan domestik ndadekake pamulihan ing akeh tujuan, utamane sing duwe pasar domestik gedhe. Kapasitas kursi udara domestik ing China lan Rusia wis ngluwihi level pra-krisis, dene lelungan domestik ing Amerika Serikat saya kuwat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar