24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Antigua & Barbuda Breaking News Warta Breaking Aruba Warta Breaking Bahama Warta Breaking Barbados Warta Belize Breaking Breaking News Internasional Kepulauan Virgin British (BVI) Warta anyar Caribbean News Kepulauan Cayman Cruising Warta Breaking Dominica Warta Breaking Republik Dominika Warta Breaking Prancis Warta Breaking Grenada Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Breaking Jamaika Saint Kitts lan Nevis Breaking News Warta Breaking Saint Lucia Saint Vincent lan Grenadines Breaking News Singapur Warta anyar Turki lan Caicos Warta Breaking Kepulauan Virgin AS Maneka Warta

2021 Pariwisata Karibia: Gut Punched

Kapal Pesiar Karibia

Negara-negara sing paling gumantung ing pariwisata ing donya kalebu Aruba, Antigua, Barbuda, Bahama, St. Lucia, Dominica, Grenada, Barbados, St.Vincent, lan Grenadines, St. Kitts lan Nevis, Jamaica, Belize, Cayman Islands , lan Republik Dominika (iadb.org). Kanggo pulau-pulau kasebut, pariwisata negara minangka getih ekonomi lan bubar sewengi.

Print Friendly, PDF & Email
Nalika COVID nggedhekake endhas ing kapal pesiar, manajemen turu ing rodha kasebut.
  1. Masalah pariwisata, sing bisa dikatasi lan ditangani kanthi wiwitan mula diidini kanggo tuwuh lan nyerang kabeh planet.
  2. Nganti saiki, pelayaran lan eksekutif pariwisata, birokrat pamrentah, lan pejabat sing dipilih asring nolak tanggung jawab kanggo kelalaian.
  3. Akeh wong sing tanggung jawab industri pelayaran utawa pariwisata ora nate njaluk ngapura amarga ora nggatekake kasunyatan lan ilmu pengetahuan lan pendekatan "kepala pasir" kanggo manajemen organisasi lan kesejahteraan penumpang lan kru.

Tanggungan Pariwisata

The ambruk runtuh minangka produk saka kegagalan absolut Karibia kanggo macem-macem kegiyatan ekonomi lan tampilan myopia sumber daya dhewe. Iki minangka salah sawijining wilayah paling beda ing saindenging jagad kanthi pariwisata nyumbang 14 persen PDB ing taun 2019, sing paling akeh ing wilayah apa wae. Negara-negara LAC kalebu salah sawijining rawan krisis ing donya lan bencana alam luwih kaya kegiatan saben dinane tinimbang kejutan utawa kejutan. Nanging, sing anyar yaiku kacepetan lan ketekunan sing tragis dhuwur lan medeni nalika virus corona kasebut wis mengaruhi dhasar ekonomi ing wilayah kasebut. 

Metu saka hibernasi sing dileksanakake, keramahan, lelungan, lan eksekutif pariwisata sing slamet paling parah ing pandemi saiki dadi tugas gedhe banget kanggo nyapih industri kasebut adoh saka dhukungan jiwa lan dadi sehat maneh.

Kaya wong sing lara - kudu ana langkah (asring langkah bayi), supaya bisa pindhah saka penyakit. Yen pasien wis beruntung, kanca, kulawarga, lan saran sing apik saka para pandhita Google online bakal nyedhiyakake dalan kanggo pulih. Pasien bisa uga kesandhung lan mundur sawetara kaping, nanging kanthi grit lan tekad, dheweke bakal pulih lan siyap kanggo pertempuran.

Gut Punched

Miturut Inter-American Development Bank (IDB) pandemi COVID-19 nyebabake penurunan ekonomi paling awon ing Amerika Latin lan Karibia sajrone rong atus taun. Nglangkungi kesulitan ekonomi yaiku pengaruh pandemi sing bisa ngrusak ing masyarakat lan sistem kesehatan wilayah kasebut. Sanajan wilayah kasebut mung nggambarake 8 persen populasi global nanging nglaporake 28 persen kabeh korban tiwas (atlanticcouncil.org).

Malah sadurunge pandemi, kinerja ekonomi wilayah kasebut paling ala ing donya kanthi ukuran mung 0.1 persen ing produk domestik bruto (PDB) sajrone 2019. Antarane 2013 lan 2019, pertumbuhan PDB Amerika Latin lan Karibia rata-rata 0.8 persen lan wilayah kasebut durung nate bisa ngembangake ekonomi berkelanjutan.

Negara-negara kasebut umume dipérang babagan akses menyang barang umum lan pribadi, wiwit saka kesempatan ekonomi lan pendhidhikan menyang perawatan kesehatan lan lingkungan sing resik / aman sing saya parah amarga akeh informalitas tenaga kerja, investasi pribadi sing kurang (PDB 16 persen), dibandhingake karo liyane wilayah, lan iki mengaruhi produktivitas, inovasi lan nggawe proyek resmi (cepal.org, 2020).

Saka penutupan bandara lan larangan lelungan kanggo konsumen, para turis Karibia teka mudhun 67 persen ing taun 2020 miturut data PBB, IMF nemtokake manawa hotel taunan tetep mudhun 70 persen, lan lelungan kapal pesiar mandheg kabeh. 

Sanajan program vaksinasi lan nyuda larangan lelungan kanthi bertahap, pemulihan Karibia alon banget meksa Dana Moneter Internasional (IMF) kanggo nyuda tingkat pertumbuhan sing diproyeksikan taun 2021 saka 4.0 dadi 2.4 persen ing saindenging wilayah. Paling ora ana 38,789,000 infeksi sing dilaporake lan 1,310,000 kacarita tiwas amarga novel coronavirus ing Amerika Latin lan Karibia (graphics.reuters.com). Saka saben 100 infeksi sing pungkasan dilaporake ing saindenging jagad, udakara 26 sing dilaporake saka negara-negara ing Amerika Latin lan Karibia. Wilayah kasebut saiki nglaporake sejuta infeksi anyar saben 8 dina lan nglaporake luwih saka 38,789,999 wiwit pandemi diwiwiti.

Pengurangan turis meksa industri iki nyuda lapangan kerja - sing, ing wilayah sing turisme nyumbang 2.8 yuta lapangan kerja (udakara 15 persen saka total lapangan kerja). Iki nyebabake ekonomi serius. Umumé, Karibia ilang luwih saka 2 yuta lapangan kerja amarga pandemi (Organisasi Buruh Internasional), akeh ing sektor pariwisata.

Nalika negara-negara LAC ngadhepi gelombang anyar virus corona ing tengah kampanye vaksinasi sing alon, pemulihan bakal angel. Properti utama wis ditutup: Ing Republik Dominika, resor Punta Cana sing unggul ing 400 kamar; ing Jamaika, Hotel Half Moon Jamaica (400); ing St. Kitts, Ocean Terrace Inn 50 kamar.

Ing tangan liyane, Sandal Resorts bebarengan karo Pantai Resorts tetep ngiklanake pariwara, ngembangake sistem keamanan vaksin lan keamanan lan standar kesehatan dhewe. Asil kasebut minangka tingkat hunian sing apik banget sajrone krisis, adhedhasar kapercayan konsumen sing digawe liwat kampanye penjangkauan agresif.
Sandal lan Pantai Resor janji preinan tanpa kuwatir lan saiki bisa ngucapake janji kasebut.

Pariwisata ora bisa mbalek maneh nganti wilayah kasebut ngontrol virus. Saiki, Organisasi Kesehatan Pan American nemokake yen belahan bumi "ing tengah wabah sing saya parah," lan virus kasebut terus-terus tekan pulau ing Karibia, nalika jumlah kasus saben dina mundhak, lan pamrentah Karibia sing duwe utang duwe sawetara sumber daya supaya ekonomi tetep bisa urip. .

Menteri Pariwisata Jamaika, Edmund Barlett nyawang masalah umum kanthi mripat global lan duwe masalah. Iki ngidini Jamaika menehi kontribusi kanggo solusi lan nggawe swara Karibia keprungu banter lan jelas. Jamaika dadi omah Pusat Manajemen Ketahanan lan Krisis Global kanthi cabang ing Malta, Nepal, Kenya, lan uga Arab Saudi. Bartlett marang eTurboNews, dheweke seneng banget karo rebound angka kedatangan pengunjung saiki.

Jangka Panjang

Kelangan lapangan kerja ing sektor pariwisata mengaruhi meh kabeh tumrap pemuda, wanita, lan tenaga kerja sing kurang pendhidhikan lan mula nambah kemlaratan lan ketimpangan. Kurang keragaman lan keberlanjutan uga nuduhake penutupan bisnis lan bangkrut ing antarane hotel, resor, lan sektor liyane sing ana gandhengane karo layanan pariwisata (yaiku restoran, ritel, operator tur, sopir taksi). Kanthi nyuda pesawat udara lan terus konflik kanthi go / ora ana keputusan ing sektor pelayaran, mitra industri sing gumantung karo penumpang kapal pesiar ora duwe rekrut yen kapal kasebut dibatalake permanen utawa diterusake menyang tujuan liyane.

Pit Dhuwit          

Wilayah Karibia biasane duwe utang. Sanajan komunitas moneter internasional wis mbukak dompet kolektif kanggo nyukupi kebutuhan belanja umum ing wilayah kasebut, dhukungan kasebut minangka pedhang bermata loro; tekanan jangka cedhak wis dibebasake, nanging saiki akeh negara ngadhepi tantangan amarga defisit fiskal lan utang sing saya angel saya angel lan krisis isih ana.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar