24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Plancongan Bisnis Kabar Olahraga Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Pandhuan Tur Uganda Nyedhiyakake Senadyan Gagal COVID-19

Pandhuan 1ourisme ing Uganda menehi bali
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Forum Pemandu Tur Uganda (TGFU), minangka bagean saka outreach komunitase minggu kepungkur, melu kerja amal kanggo komunitas sing rentan.

Print Friendly, PDF & Email
  1. TFGU minangka asosiasi pandhaptar wisata lan driver turis ing Uganda.
  2. Sanajan para anggotane ngalami pandemi COVID-19 wiwit negara kasebut pisanan dikunci ing Maret 2020, amal minangka prioritas utama.
  3. Organisasi kasebut nyumbang kursi roda, sandhangan, bantalan sanitasi sing bisa digunakake maneh, lan sabun kanggo klompok rentan ing desa Sorora Ngora sing ana ing Uganda Wétan.

Penguncian kaping pindho sing ditindakake ing awal Juni nyumurupi sektor pariwisata dibebasake saka pamblokiran karo operator tur berlisensi sing diidini bisa dioperasikake sawise diizinkan dening Dewan Perizinan Transportasi Kementerian Pekerjaan dan Transportasi, diwatesi kanggo turis asing. Sanajan iki minangka penanggulangan operator tur uga pandhuan, sawetara perusahaan padha dibatalake kanthi pambatalan lan nyoba ngrancang maneh utawa adol maneh idin gorila, kanthi ngarep-arep bisa miwiti maneh sektor kasebut.

Sawetara pondokan (jeneng sing ditahan) ora kompromi babagan kabijakan pembatalan, nuntut operator tur gumantung marang asuransi perjalanan kanggo nggawe klaim pengembalian dana, dadi frustrasi para operator tur.

"Sanajan ana kekurangan," ujare Ketua Forum Pandhuan Pariwisata Uganda, James Mwere, "Kita duwe pandhuan sing wis nandur modhal ing wilayah liyane sadurunge pandemi teka lan bisa menehi dana sawetara kanggo proyek komunitas kasebut. Ya, umume pandhuan wisata durung bisa kerja udakara 2 taun saiki, nanging pandemi iki menehi kita sinau, supaya bisa inovatif kanthi penghasilan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar