Warta Breaking Albania Breaking News Internasional Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Perjalanan lan Pariwisata Albania: Laporan Pangaruh COVID

Perjalanan lan Pariwisata Albania

Negara industri Pariwisata lan Pariwisata nyumbang 49.1 persen kurang saka PDB Albania ing antarane 2019 nganti 2020 amarga COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Albania kelangan 1 saka 11 lapangan kerja wiwit wabah COVID-19.
  2. Ing 2019, 334 yuta lapangan kerja ing negara kasebut nyumbang kanggo industri lelungan lan pariwisata Albania.
  3. Kontribusi PDB kanggo sektor pariwisata ing Albania wiwit 20.5 persen dadi 10.6 persen saka 2019 nganti 2020.

Pengaruh belanja internasional pengunjung wiwit saka $ 271.0 milyar dadi US $ 125 milyar, kerugian 53.9 persen saka taun 2019 nganti taun 2020. Pengaruh belanja domestik saka US $ 80.4 milyar dadi US $ 41.5 milyar utawa 48.3 persen. Angka sing mbandhingake belanja domestik utawa internasional 23 persen dadi 77 persen ing 2019 lan 25 persen dadi 75 persen ing taun 2020.

Pasar plancongan plancongan munggah kanggo nggambarake 2 persen luwih akeh plancongan plancongan ing Albania.

5 rawuh paling dhuwur kanggo Albania ing taun 2020 yaiku:

- Makedonia Lor: 16 persen

- Yunani: 8 persen

- Italia: 7 persen

- Montenegro: 7 persen

- Polandia: 3 persen

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar