24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines aviation Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Mbangun maneh Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

IATA mbahas kebutuhan Tes PCR sing larang

Tes PCR sing larang regane nyebabake pengaruhe lelungan internasional
Tes PCR sing larang regane nyebabake pengaruhe lelungan internasional
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Miber menyang Hawaii mbutuhake PCR COVID - 19. Iki bisnis gedhe kanggo akeh, kalebu perusahaan kayata Obat Longs, Walgreens, lan liya-liyane. Biaya $ 110- $ 275 kanggo tes wajib kanggo ngindhari karantina bisa dadi luwih tajem lan nyebabake kulawarga. IATA ngerti iki ora produktif nalika nyoba supaya wong mabur maneh.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Aturan kasebut konflik lan mbingungake. Tekan Amerika Serikat tegese tes antigen sing murah lan asring gratis ora apa-apa nalika terus menyang Hawaii, tes PCR sing luwih larang regane dibutuhake.
  2. Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) njaluk pamrentah supaya njupuk tindakan kanggo ngatasi biaya tes COVID-19 sing akeh ing akeh yuridiksi lan njaluk fleksibilitas kanggo ngidini panggunaan tes antigen sing efektif biaya minangka alternatif kanggo tes PCR sing luwih larang.
  3. IATA uga nyaranake pamrentah nggunakake pandhuan Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) pungkasan kanggo nimbang mbebasake para plancong sing divaksinasi saka syarat uji coba. 

Miturut survey lelungan paling anyar saka IATA, 86% responden gelem nyoba. Nanging 70% uga percaya manawa biaya pangujian minangka alangan sing penting tumrap lelungan, dene 78% percaya manawa pamrentah kudu ngisi biaya tes wajib. 

"IATA ndhukung uji coba COVID-19 minangka jalur mbukak maneh wates lelungan internasional. Nanging dhukungan kita ora tanpa syarat. Saliyane dipercaya, tes kudu gampang diakses, terjangkau, lan cocog karo level risiko. Nanging akeh pamrentah sing gagal ing sawetara utawa kabeh. Biaya tes beda-beda gumantung ing antarane yuridiksi, kanthi ora ana gandhengane karo biaya nyata kanggo nindakake tes kasebut. Inggris minangka anak poster kanggo pamrentah sing gagal ngatur tes kanthi cukup.

Paling larang, larang banget. Lan ing salah sawijining kasus, skandal manawa pamrentah ngisi PPN, ”ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA.

Tes tes generasi anyar regane kurang saka $ 10 saben tes. Kasedhiya tes rRT-PCR konfirmasi diwenehake kanggo asil tes positif, pandhuan WHO ndeleng tes antigen Ag-RDT minangka alternatif sing bisa ditampa PCR. Lan, yen tes minangka sarat wajib, WHO Peraturan Kesehatan Internasional (IHR) negesake manawa penumpang lan operator uga ora nanggung biaya tes.

Tes uga kudu cocog karo level ancaman. Contone, ing Inggris, data Layanan Kesehatan Nasional paling anyar babagan nyoba para wisatawan sing wis teka nuduhake manawa luwih saka 1.37 yuta tes ditindakake kanggo para rawuh saka negara-negara Amber. Mung 1% sing diuji positif sajrone patang wulan. Kangge, meh kaping telu jumlah kasus positif dideteksi ing populasi umume saben dina.

"Data saka pamrentah Inggris negesake manawa para turis internasional ora duwe risiko ngimpor COVID-19 dibandhingake karo tingkat infeksi sing ana ing negara kasebut. Paling ora, mulane, pamrentah Inggris kudu ngetutake pandhuan WHO lan nampa tes antigen sing cepet, terjangkau, lan efektif, kanthi tes PCR konfirmasi kanggo wong-wong sing tes positif. Iki bisa dadi dalan kanggo ngidini wong sing durung divaksinasi bisa ngakses lelungan, "ujare Walsh.

Miwiti maneh lelungan internasional penting kanggo nyengkuyung 46 yuta lelungan lan pariwisata ing saindenging jagad sing gumantung karo penerbangan. "Survei paling anyar negesake manawa tes tes sing larang bakal nyebabake bentuk pemulihan lelungan. Ora ana artine manawa pamrentah njupuk langkah-langkah kanggo mbukak maneh wates yen langkah-langkah kasebut nggawe biaya lelungan kanggo wong liya. Kita butuh restart sing terjangkau kanggo kabeh, "ujare Walsh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.